וול סטריט: נעילה מעורבת לאחר מסחר תנודתי

וול סטריט שאבה עידוד מגל המיזוגים והרכישות שעצר את הנפילות - הדאו ג'ונס עלה 0.1% ■ תשואות האג"ח האמריקני בשיא של 7 חודשים ■ S&P חכתה דירוג האשראי של יוון ל-CCC ■ נס זינקה 14% ברקע רכישתה על ידי קרן פרייבט אקוויטי

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') במגמה מעורבת, כאשר התנהל לאורך כל היום בתנודתיות עם נטייה לעליות. וול סטריט שאבה היום עידוד והתאוששה מעט מהסנטימנט השלילי שמאפיין את המסחר בתקופה האחרונה ברקע גל המיזוגים והרכישות, שעשוי לעצור את הנפילה - נזכיר כי המסחר בארה"ב נסגר בשבוע שעבר בירידות, זה השבוע השישי ברציפות. המשקיעים נשאו עיניהם גם לסוגיית החוב האמריקני שגורמת לעצבנות בקרב המשקיעים, וכן משבר החוב באירופה ברקע הורדת דירוג האשראי של יוון. התשואות על האג"ח האמריקני בשיא של 7 חודשים. בבורסת הסחורות בניו יורק, החוזה על הנפט לחודש יולי המשיך לרדת ל-97.01 דולר לחבית. היום לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו.

"מסתבר שיש חיים בשוק, ואולי אם המשקיעים לא קונים מניות - אז החברות יקנו", אמר קים קוגי, אנליסט בפורט פיט קפיטל, בהתייחסו לנעילת המסחר היום. "לחברות יש לא מעט הון נזיל, והן מהוות סוחרים טובים".

קוגי אומר את דבריו כאשר לאחר 6 שבועות של ירידות במדדים המרכזיים, ננעל מדד הדאו ג'ונס על 11,953 נקודות כהוסיף 0.1% לערכו - זאת, לאחר שנפל מתחת לרף ה-12,000 נקודות בשבוע שעבר לראשונה מאז מארס. ה-S&P500 הוסיף לערכו רק 0.07%, בעוד הנאסד"ק מאבד 0.15%. על כל מניה שעלתה היום בוול סטריט, הייתה מנייה שאיבדה מערכה במהלך המסחר - במסגרתו עברו היום מיד ליד כ-582 מיליון מניות.

גל המיזוגים והרכישות ששטף היום את וול סטריט אותת על כך שלפחות חלק מהחברות הגיעו לרמות אטרקטיביות, דבר שעזר לעצור את הנפילה הנמשכת כבר 6 שבועות ברציפות בוול סטריט. יותר מטריליון דולר נמחקו משוק המניות האמריקני מאז השיא שנרשם ב-29 באפריל, מה שהוריד את המכפיל הרווח החזוי לפיו נסחרות מניות המדד המוביל בארה"ב לרמה של 12.8, המכפיל הנמוך ביותר שנרשם מאז אוגוסט 2010.

מנגד, על פי הערכות הכלכלנים בתקופה האחרונה, האווירה השלילית בוול סטריט צפויה להמשיך בשבועות הקרובים, תיקונים קלים עוד צפויים אבל בסך הכל מדובר במגמה לא מעודדת לשווקים. בין הקולות הנשמעים לאחרונה, פרופ' נוריאל רוביני שאמר אתמול כי "יש סיכוי של אחד לשלוש שכלל הנתונים השליליים שהצטברו לאחרונה יובילו בסופו של דבר להאטה בצמיחה העולמית מ-2013". עוד הוסיף רוביני כי "אפשרות אחרת היא צמיחה 'אנמית אבל סבירה'".

בין היתר, עיני המשקיעים היו נשואות גם לחוב התופח של ארה"ב העומד על 14.3 טריליון דולר. בשוק האמריקני ניכרת עצבנות בקרב המשקיעים לגבי אפשרות של חדלות פירעון אם לא תעלה תקרת החוב האמריקני עד ה-2 לאוגוסט.

כמו כן, משבר החוב באירופה המשיך למשוך את תשומת לב המשקיעים, כאשר ברקע סוכנות הדירוג S&P הורידה היום את דירוג האשראי של יוון ל-CCC (רמת "זבל") מדירוג קודם ברמה B, עם תחזית שלילית. כמו כן, S&P מחזיקה על יוון בדירוג C בטווח הקצר. מהסוכנות נמסר כי "הדירוג משקף את התחזית שלנו על כלכלת יוון, וכי ישנה סבירות כי לא תצליח לפרוע את אחת או יותר מההלוואות אותן קיבלה". חרף ההודעה על הורדת הדירוג, המסחר באירופה ננעל בירידות, אולם האירו נחלש.

"אנו רואים לא מעט מימושים בעקבות תקרת החוב של הממשל ומשבר החוב באירופה", אמר פאול נוטל, אנליסט בדרבן פרטנרס. "הורדת הדירוג של S&P היא לא ממש דבר חדש, אבל מציבה באפלה את העמדה של הבנק המרכזי האירופי, שהוא נגד הכרזה על חדלות פירעון מכל סוג", אומר פטר ברוקוור, אנליסט במילר טאבאק.

מחיר האג"ח האמריקני ירדו והתשואות עלו לשיא של 7 חודשים. התשואה על אג"ח ל-10 שנים עלתה ל-3.02%, התשואה לאג"ח לשנתיים עלתה ל-0.46% ואג"ח ל-30 שנה עלה ל-4.21%.

טאואר עדכנה תחזיות; טבע נלחמת בגנריקה

נובל אנרג'י ריכזה עניין לאחר שקיבלה אישור לפתח את מאגר הגז "נועה צפון" שבחזקת "נועה". ל"גלובס" נודע כי ההחלטה הסופית לפתח את השדה התקבלה לאחר שנובל שכנעה את מומחי משרד התשתיות כי השדה אינו גולש לחלקים אחריםשל המאגר, שחלקם נמצאים בשליטת הרשות הפלסטינית בשטח הימי של רצועת עזה.

חברת השבבים טאואר-ג'אז ריכזה עניין לאחר שפרסמה תחזית להכנסות של 136 עד 142 מיליון דולר ברבעון השני, המסתיים בסוף החודש. מדובר בשיא הכנסות לרבעון עבור החברה ממגדל העמק. הדו"ח המלא יפורסם ב-4 באוגוסט. אנליסטים בשוק צופים להכנסות של כ-133 מיליון דולר ורווח של 12 סנט למניה ברבעון.

אלווריון ריכזה עניין לאחר שפרסמה דוח (F-20) שפורסם בסוף השבוע. הכנסותיה של אלווריון התכווצו אשתקד ב-16.3% ל-205.2 מיליון דולר, והיא רשמה הפסד נקי על בסיס GAAP בגובה 98.5 מיליון דולר, בעיקר על רקע מחיקות מוניטין.

מניית נס טכנולוגיות משכה תשומת לב המשקיעים לאחר שעדכנה בסוף השבוע כי תירכש על ידי קרן פרייבט אקוויטי מקבוצת סיטי תמורת 307 מיליון דולר.

טבע ריכזה עניין על רקע ניסיונה להגן על תרופת האזילקט מפני הגנריקה. אזילקט היא תרופה לטיפול בפרקינסון, שנמכרה ב-318 מיליון דולר ב-2010, וברבעון הראשון של 2011 רשמה מכירות שיא של 90 מיליון דולר. באחרונה הגישה טבע תביעה נגד חברת התרופות הקנדית אפוטקס (‏Apotex‏), שהגישה לרשות המזון והתרופות של ארה"ב (‏FDA‏) בקשה לאישור גרסה גנרית לאזילקט.

קבוצת דלק , נובל אנרג'י ושותפותיהן במאגר "תמר" הסכימו להורדה ניכרת במחיר הגז בעסקת הענק המתגבשת עם חברת החשמל - עסקת מכירת הגז מ"תמר" לחברת החשמל צפויה להיות עסקת האנרגיה הגדולה ביותר שנעשתה בישראל מעולם והיקפה הכספי עולה על 20 מיליארד דולר.

מניות הבנקים בארה"ב המשיכו למשוך תשומת לב על רקע החלטת הפדרל ריזרב להרחיב את מבחני הלחץ על הבנקים הגדולים. הפד מתכנן לבחון את התוכניות הכספיות השנתיות של הבנקים ובתוכן חלוקת הדיבידנד של כל בנק או תוכנית רכישת עצמית של מניות. בין היתר נציין את בנק אוף אמריקה , סיטיגרופ ו-וולספרגו .

ברקע נציין, כי ענקית הרשת פייסבוק ככל הנראה תצא להנפקה ברבעון הראשון של 2012 במטרה לגייס מעל 100 מיליארד דולר - כך על פי CNBC. גורם שישפיע על תזמון ההנפקה הם הביטחונות ומידע פיננסי שדורשת רשות ני"ע האמריקנית (SEC) שהחברה תפרסם לפני ההנפקה, לדוגמה אם יש להם יותר מ-500 משקיעים פרטיים.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]