תפנית משמעותית ביחסים הביטחוניים בין ישראל לארה"ב: הממשל מכיר עתה בסיווגים הביטחוניים שמעניקות הרשויות בישראל לעובדים מסוימים בתעשיות הביטחוניות. מדובר בעובדים ישראליים, ילידי מדינות מסוימות, שאזרחיהן מוגדרים אוטומטית כסיכון ביטחוני לארה"ב. עד עתה לא יכלו עובדים אלה להשתתף בפרויקטים אמריקניים שנמסרו לחברות ישראליות.
אם נולדתם ברוסיה, במדינה ערבית, באיראן, או בעוד כמה מדינות שאינן נחשבות ידידותיות לארה"ב ואתם מועסקים בתפקידים ניהוליים או הנדסיים באחת מהתעשיות הביטחוניות בישראל, אתם בוודאי מודעים לעובדה שלא הורשיתם לעבוד על פרויקטים של מערכות נשק או טכנולוגיות מארה"ב, אלא אם כן קיבלתם סיווג ביטחוני מהרשויות האמריקניות.
ארצות "לא נכונות"
מבחינת החברות הישראליות, השגת סיווג כזה לעובדיהן הייתה מטלה כבדה, שכרוכה בהעסקת עורכי-דין בארה"ב. למעט מקרים נדירים, הנוהג היה שהתעשיות הביטחוניות הישראליות עקפו את מסלול הייסורים הזה ופשוט ויתרו על שילוב עובדים מסוימים, ילידי ארצות "לא נכונות", בפרויקטים אמריקניים, גם אם עובדים אלה היו המתאימים ביותר לתפקיד, וגם אם היה להם סיווג ביטחוני גבוה מהרשויות בישראל.
העובדה שגזרה זו חלה גם על תעשיות ביטחוניות במדינות אחרות, לרבות קנדה או בריטניה, לא ניחמה חברות כתע"א או אלביט, שהיו מנועות מלשבץ עובדים כהבנתן. עכשיו בא הקץ לאפליה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.