להזמין טיול על החוב של סוכנות הנסיעות Expedia?

ענקית הנסיעות המקוונות עומדת בפני ספין-אוף של אחת מחטיבותיה העיקריות ■ מהן השלכות המהלך על החוב שלה, והאם הוא שווה השקעה?

חברת Expedia היא סוכנות הנסיעות המקוונת הגדולה בעולם, המפעילה למעלה מ-160 אתרים ב-60 מדינות. היא מספקת ללקוחותיה אפשרות להזמנת טיסות, מלונות וחבילות נופש, מדריכי טיולים, אפליקציות, שירות 24 שעות, פורום למטיילים, ביקורות ועוד.

הזדמנויות הצמיחה של Expedia מגיעות מ-3 כיוונים עיקריים: הראשון, חדירת האינטרנט. שיעור חדירת האינטרנט בצפון אמריקה עומד על כ-77% - נתון גבוה שצפוי לצמוח בקצב איטי יחסית; ההזדמנויות מגיעות דווקא מאירופה, שם עומד שיעור החדירה על 58%, ומהמזרח - שם הצליח האינטרנט לחדור רק ל-22% ממשקי הבית.

השני הוא הפרסום המקוון, שצפוי לצמוח בממוצע בקצב שנתי של כ-10% בצפון אמריקה, כ-11% באירופה וכ-15% במזרח בין 2010 ל-2014. הכיוון השלישי הוא הוצאות הצרכנים על טיולים דרך הרשת. אלו צפויות לצמוח בצפון אמריקה, באירופה ובאסיה ב-54%, 37% ו-21% בהתאמה. החברה הודיעה, כי בכוונתה לבצע ספין אוף (Spin Off) לאחת מחטיבותיה העיקריות - TripAdvisor. הודעה זו הובילה את סוכנות דירוג האשראי S&P להוריד את תחזית הדירוג מיציב לשלילי (BBB מינוס), ואת מודי'ס להוריד את תחזית הדירוג מחיובי ליציב (Ba1). עסקה שכזו צפויה להוביל לעלייה ברמת המינוף של Expedia, אם מניחים שכל החוב יישאר בחברה.

חשוב להבין, כי הספין אוף יוביל למצב שבו שיעורי הצמיחה של החברה ייפגעו, הרווחיות תישחק ויכולת יצירת המזומנים תיחלש. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של 2011. על בסיס פרופורמה, יחס החוב ל-EBITDA צפוי לעלות ל-2.6 - יחס אשר אינו נחשב עקבי עם דירוג השקעה לפי מתודולוגיית הדירוג של S&P.

ב-2010 רשמה Expedia הכנסות בהיקף של 3.348 מיליארד דולר - צמיחה של 13.3% לעומת 2009. הרווח התפעולי עמד על 749.6 מיליון דולר (22.4% מההכנסות). החברה יצרה תזרים מפעילות שוטפת בהיקף של כ-805.1 מיליון דולר, ו-FCF (תזרים מסומנים חופשי) של 638.1 מיליון דולר.

ברבעון הראשון של 2011 הציגה החברה הכנסות של 822.2 מיליון דולר, תוך שהיא צומחת בלא פחות מ-14.5%. הרווח התפעולי הסתכם ב-112.4 מיליון דולר, לאחר שעלויות גבוהות יותר הקשורות לחיוב כרטיסי אשראי, כמו גם עלייה בהוצאות השיווק, לחצו מעט את שיעורי הרווחיות של החברה ברבעון. התזרים מפעילות שוטפת עמד על 736 מיליון דולר, וה-FCF הסתכם ב-682 מיליון דולר. נציין כי הרבעון הראשון של השנה נחשב לחזק ביותר, ואחריו מגיעים הרבעון השני, השלישי והרביעי.

אשראי ונזילות

ל-Expedia חוב בהיקף של כ-1.8 מיליארד דולר, מול מזומנים בהיקף דומה. יחס החוב ל-EBITDA עומד על 1.9, ויחס הכיסוי עומד על 7.8. ההון העצמי שלה מסתכם ב-2.8 מיליארד דולר, והוא מממן כ-36% מסך המאזן ומהווה כ-60% מסך ההון. שווי השוק שלה עומד על כ-7.5 מיליארד דולר. לחברה לא צפויים פירעונות כבדים בשנה הקרובה, היא מחזיקה כאמור מזומנים בהיקף של כ-1.8 מיליארד דולר, ובנוסף, היא בעלת קו אשראי (ברובו לא מנוצל) בהיקף של 750 מיליון דולר, הפוקע ב-2014.

בשורה התחתונה: מחד, מדובר בחברה בעלת יכולות תזרימיות גבוהות, עם רמת מזומנים גבוהה ושוק בעל פוטנציאל גבוה. מאידך, הספין אוף הצפוי מהווה סיכון עבור משקיעי החוב שיישארו עם חוב של חברה ממונפת יותר, רווחית פחות ויכולות תזרימיות נמוכות לעומת מצב המוצא (אם כי החברה צפויה עדיין לייצר FCF יציב).

לסיכום, מדובר בחוב Crossover קלאסי, שאירוע מסוים גורם לו להיסחר במרווח גבוה יחסית של כ-295 נ"ב. לשם השוואה, חוב לתקופה זהה בדירוג BBB נסחר במרווח של כ-200 נ"ב, ואילו חוב בדירוג BB לאותה תקופה נסחר במרווח של כ-345 נ"ב.

*** הכותבים הם המנכ"ל המשותף של בנק ההשקעות אופנהיימר ישראל ואנליסט החוב הבכיר. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם