המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') במגמה מעורבת, כאשר מדד הדאו ג'ונס וה-S&P500 מסיימים את המסחר בעליות, בעוד הנאסד"ק איבד 0.3% מערכו - זאת, לאחר מסחר תנודתי לאורך כל היום. מדד הדאו הוסיף 0.5% לערכו, בעוד ה-S&P500 עלה בכ-0.2%.
ברקע, סנטימנט שלילי הגיע היום מהשווקים באסיה ואירופה שננעלו בירידות, כאשר גם בוול סטריט ננעל המסחר אמש בטריטוריה השלילית ברקע שורה של נתוני מאקרו מאכזבים הכוללים עלייה מפתיעה בשיעור האינפלציה בארה"ב. זאת, בנוסף לדאגות הגוברות בעולם מחדלות פרעון יוונית, נושא אשר עמד גם היום במוקד המסחר. עוד השפיעו על המסחר שורה של נתוני מאקרו שהתפרסמו הכוללים את התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ונתוני הבנייה.
כאמור, המתיחות הכלכלית והפוליטית ביוון המשיכה להשפיע על הסנטימנט בשווקים מסביב לעולם. ראש ממשלת יוון, גאורג פפנדריאו, אמר אתמול כי יפעל על מנת להקים ממשלה חדשה וייזום הצבעת אמון בפרלמנט. דבריו של ראש הממשלה נאמרים על רקע מהומות של התושבים ושביתה כללית במדינה בעקבות כוונת פפנדריאו להעביר בפרלמנט חבילת קיצוצים בהיקף 78 מיליארד אירו.
"המצב חמור מאוד", אמר הפרשן הכלכלי של רשת ABC האמריקנית. "יש כרגע דיבורים על כך שיוון תהיה הליהמן ברדרס הבא, ותצית מחנק אשראי שיגרום לארמגדון פיננסי. קריסת יוון תשפיע תיצור תגובת שרשרת ופחדים מאסיביים; בנקים אירופיים והבנק המרכזי של אירופה חשובים למערכת הפיננסית של יוון. אם האיחוד האירופי וקרן המטבע לא ימצאו פתרון לבעיה היוונית בשבוע הבא, אנחנו ממש נתקרב לנקודה שבה יוון תהפוך לליהמן ברדרס". ההערכות המוקדמות מדברות כעת על חשיפה של 41 מיליארד דולר של הבנקים בארה"ב למערכת הפיננסית של יוון, כך על פי דיווח ברשת CNBC.
מנגד, יצאה קרן המטבע הבינלאומית הערב בהודעה רשמית, כי הוא מוכנה להמשיך את התמיכה הפיננסית בממשלת יוון במידה ותאמץ את התנאים שגובשו עבורה יחד עם האיחוד האירופי, לקראת תוכנית חילוץ נוספת. "אנו מוכנים להמשיך את התמיכה ביוון כתלות באימוץ המדיניות הפיננסית והרפורמות עליהם סוכם עם הרשויות ביוון", אמרה קרולין אטקינסון, מנהלת יחסי החוץ של הקרן. "יש התקדמות בדיונים המיועדים להבטיח הירתמות מלאה לתוכנית החילוץ השנייה, ואנו מצפים לתוצאה חיובית מפגישת נציגי גוש האירו הקרובה". (יוון - לסיפור מלא)
מאירופה נעבור למחירי הנפט, גם הם ריכזו היום עניין רב אצל המשקיעים. סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) פירסמה היום דוח בו העלתה את התחזיות לביקוש בנפט ב-1.3% בקצב שנתי במהלך 5 השנים הבאות. עוד ציינו ב-IEA כי מחיר של מעל 100 דולר לחבית נפט מאיים על הצמיחה העולמית. מחיר הנפט עולה ב-0.19% למחיר של 94.88 דולר לחבית.
"מחירי הנפט מעכבים את צמיחת הכלכלות המפותחות", נכתב בדוח. "החסינות של השווקים המתפתחים, שעברו את המשבר של 2008 יחסית ללא פגע, ככל הנראה ישנו את מאזן הכוחות של כלכלות העולם. מחירי נפט שנעים סביב 100 דולר לחבית מכבידים על הכלכלות המפותחות".
בנוסף, המשקיעים עדיין הושפעו מתקרת החוב האמריקני הקרבה שעומדת על 14.3 טריליון דולר. אתמול דחק יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי במנהיגים לשים בצד את הסוגיות הפוליטיות בסוגיית תקרת החוב האמריקני.
התשואות על האג"ח הממשלתיות בארה"ב בשפל
הסנטימנט השלילי בשווקים נתן את אותותיו והמשקיעים "ברחו" לאפיקי השקעה שנחשבים בטוחים לכאורה, ורכשו אג"ח ממשלתיות בארה"ב בקצב - אשר הוביל לצניחת התשואות על האג"ח קצרות הטווח (לשנתיים) לשפל של כל הזמנים.
היקף הרכישות המתגבר דחף את התשואה את האג"ח הממשלתיות לשנתיים בארה"ב לשפל של כל הזמנים, אשר עמדה על 0.38% במסחר המקדים היום. באחת העסקאות נמכרו האג"ח בתשואה של 0.3%, שפל חדש במסחר - בהשוואה לתשואה של 0.31% בנובמבר 2010. הצניחה לרמות אלה הגיעה לאחר הסתערות המשקיעים על האג"ח הממשלתיות בארה"ב, עקב הכרזת הפרדל ריזרב באותה התקופה על החלת תוכנית הרכישות (QE2).
הגירעון התקציבי התרחב; התביעות לדמי אבטלה מתחת לצפי
זירת המאקרו ריכזה היום עניין רב בשל מספר נתונים חשובים:
■ הגירעון התקציבי בארה"ב התרחב ל-119.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2011, ומהווה 3.2% מהתמ"ג. זאת, בהשוואה להיקף גירעון של 112.2 מיליארד דולר ברבעון הרביעי.
■ מדד התביעות השבועי לדמי אבטלה שפורסם היום, הצביע על ירידה של 16 אלף תביעות בהשוואה לשבוע שעבר, ל-414 אלף תביעות. זאת, בהשוואה לסקר אנליסטים של מרקטווץ', שציפה ל-425 אלף תביעות, בשבוע שמסתיים ב-11 ביוני.
■ עוד פורסם היום נתון התחלות הבנייה עלה ב-3.5% במאי ועומד בשיעור שנתי על 560 אלף יחידות, יותר מקצב התחלות בנייה בהיקף שנתי של 550 אלף יחידות לפי תחזיות האנליסטים. נתון אישורי הבנייה עלה ב-8.7% במאי, ועומד בשיעור שנתי על 612 אלף יחידות, הרף הגבוה ביותר של המדד מאז תחילת השנה.
■ בהמשך פורסם גם מדד הפילדלפיה 'פד' לחודש יוני, שצנח ל-7.7- נקודות, לעומת צפי לעלייה משמעותית ל-7 נקודות. זאת, לעומת 3.9 נקודות בחודש מארס. מדובר ברמה הגרועה ביותר של הנתון מזה 31 חודשים.
מניית מיינד זינקה 38%; רודמן & רנשו שוריים על טאואר
חברת מדיה מיינד , המספקת פתרונות לניהול קמפיינים בערוצי מדיה, זינקה היום לאחר שנמכרה תמורת 520 מיליון דולר, פרמיה של עד 67% על מחיר הנעילה של המניה אמש בוול סטריט. עוד מרוויחה גדולה היא קרן Insight, המחזיקה ב-17.5% ממדיה מיינד.
מנייה נוספת שירכזה היום עניין היא סלקום שהודיעה על רכישת נטוויז'ן תמורת 1.538 מיליארד שקל, בהתאם להערכת השווי שפרסמה השבוע לנטוויז'ן. הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו את המיזוג.
סיטיגרופ גם כן ריכזה עניין לאחר שפורסם היום כי 360,083 חשבונות בנק נפגעו מפריצת ההאקרים למחשבי החברה במאי, מספר חשבונות גבוה בהרבה מהערכות קודמות.
פורד ריכזה עניין על רקע פרסום תחזיותיה הפיננסיות לרבעון השני. על פי פורד, הכנסותיה לרבעון השני יהיו נמוכות יותר מכפי שהוערך קודם - נשיא החברה רוברט שנקס אמר במסיבת עיתונאים כי תוצאות הרבעון השני יהיו "קרובות מאד לתוצאות הרבעון הראשון, אולי מעט יותר נמוכות".
טאואר זינקה במהלך המסחר על רקע המלצה שורית מרודמן & רנשו. בבית ההשקעות נותנים למנייתה המלצת קנייה ("תשואת יתר") ומציבים למניה מחיר יעד של 2 דולר.
מניית RIM זינקה, לאחר שאיבדה 38% מערכה בשבועות האחרונים ברקע הודעת תחזיותיה הפיננסיות לרבעון הפיסקלי הראשון שלה. אולם, המשקיעים מתרגשים לקראת דיווח תוצאותיה היום לאחר המסחר, וחוזרים למניה שמרכזת מחזור גדול.
הערכה של פייזר להפסקת עישון מעלה את הסיכון להתקפי לב - כך קובע מנהל התרופות האמריקני (FDA).
עוד בסקטור הטכנולוגיה, חברת IBM רשמה היום 100 שנים להקמתה.
חברת הרדיו האינטרנטי פנדורה (סימול: P) ריכזה גם היום עניין לאחר שזינקה אתמול ב-56% במהלך המסחר אך ננעלה בירידה של 1.52%. נזכיר כי החברה הונפקה לפני יומיים בלבד וגייסה 234.9 מיליון דולר. (לסיפור המלא)
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.