יום לאחר שזינק ב-1.9% ל-3.485 שקלים, רשם היום (ו') הדולר ירידה של 0.63% וקבע שער יציג ב-3.463 שקלים. האירו נחלש ב-0.1% ל-4.906 שקלים, ברקע המשך החששות מפני גלגול משבר החובות באירופה וחוסר יכולתו של הממשל היווני לעמוד בהתחייבויותיו.
פעיל בשוק המט"ח עמו שוחח היום "גלובס" ציין כי "הדולר אמור 'להרוויח' מהמשך הירידות בשוק המניות, ויכול בהחלט להיתפס במקום מקלט על אף הבעיות הקשות שלו מבית, כלומר בארה"ב עם הגירעונות והחובות הממשלתיים. הבעיה של המשק הישראלי היא שמחד כל הגורמים רוצים להפחית את ערכו של השקל ולחזק את הדולר למטרות ייצוא, אך מאידך ירידות שערים בשוקי המניות עלולות ליצור האטה כלכלית מסוכנת".
בבנק הפועלים מעריכים במסגרת הסקירה השבועית כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. "כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית", כותבים כלכלני הבנק.
לאור האמור לעיל, ממליצים בבנק להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.
בבנק לאומי כותבים הכלכלנים כי "בלא התפתחויות גיאו-פוליטיות מהותיות, ייסחר הדולר מול השקל בתקופה הקרובה בדומה למגמת המסחר בעולם".
בגולדמן זאקס העריכו אתמול כי הדולר ייסחר ב-3 החודשים הקרובים תמורת 3.5 שקלים, בשער של 3.37 שקלים בחצי השנה הקרובה, וב-3.3 שקלים בטווח של 12 חודשים. להערכתם, השקל ימשיך להתחזק על רקע פערי הריבית והביקושים למטבע מצד משקיעים זרים. יחד עם זאת, הם צופים כי התערבות יותר חזקה של בנק ישראל בשוק תמתן את ההתחזקות של השקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.