פחד ופאניקה השתלטו על השווקים בשבועות האחרונים. שוב. המשקיעים הפרטיים בארה"ב, וברחבי העולם, מכרו מניות ואגרות חוב קונצרניות והפילו את המדדים על רקע חששות מהחרפה במשבר החובות באירופה, גרעונות הענק בארה"ב, נתוני מאקרו חלשים ועוד סיבות.
במאמר באתר DailyWealth מציין Steve Sjuggerud כי צריך לחזור לתחילת חודש מארס 2009 בכדי לאתר רמות פחד ובהלה דומות לאלה שקיימות היום בקרב משקיעים פרטיים (המכונים "הכסף הטיפש"). והמשקיע הממוצע זוכר מה עשו המדדים לאחר חודש מארס 2009 - הם הכפילו את ערכם.
למרות העליות החדות שנרשמו מאז, המניות עדיין זולות באופן יחסי, שכן רווחי החברות זינקו בשיעורים דומים ואפילו גבוהים יותר. במפולת הגדולה של 2008-2009 נדרשה ירידה של כ-50% במדדים כדי שרמת הפחד של המשקיעים תגיע למפלס גבוה מאוד ואילו בחודשיים האחרונים איבדו המדדים רק כ-7% ועדיין, רמת הפחד נמצאת במפלס דומה.
אחוז המשקיעים שמגדיר את עצמו שורי עומד על 24% (לפי סקר של American Association of Individual Investors - התאחדות המשקיעים הפרטיים בארה"ב) - הרמה הנמוכה ביותר מתחילת השנה.
לפי Jason Goepfert מאתר SentimenTrader במצבים דומים ב-25 השנים האחרונות, לאחר שהמדדים השלימו ירידה של כ-7% בלבד, נרשמו עליות שערים כ-3 חודשים לאחר מכן ב-22 מתוך 24 פעמים (92%). יותר מכך, 6 חודשים מאוחר יותר העלייה הממוצעת במדדים עמדה על 7.1%.
אז נכון שיש המון חדשות רעות עבור השווקים בשבועות האחרונים, ויש למשקיעים סיבות טובות לחשוש מהעתיד, אבל אם בודקים את הסטטיסטיקה של התפתחות מצבים דומים ב-25 השנים האחרונות, יש ככל הנראה סיכוי גבוה מאוד שגם הפעם מי שיאזור אומץ וינצל את הפחד לקנות מניות, או אג"ח קונצרני, ירשום תשואות יפות בחודשים הבאים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.