המסחר בבורסות אירופה ננעל הירידות קלות לאחר שהתנהל היום (ב') ברובו בירידות שערים חדות, ברקע הודעת האיחוד האירופי כי נדחתה ההחלטה על אישור תוכנית החילוץ השנייה של יוון. עוד השפיעו על סנטימנט המשקיעים הורדת הדירוג של מודי'ס את האשראי האיטלקי, וכן הדאגות המחריפות ממשבר פיננסי בארה"ב - ברקע חציית תקרת החוב, והודעת הריבית הצפויה של ה'פד' ביום ד' השבוע.
"השווקים לא אוהבים את חוסר הוודאות סביב יוון והמשקיעים דואגים למתן את הסיכונים", אומר קמרון פיקוק, אנליסט ב-IG מארקטס. "יוון תמשיך לגלות חולשה, כאשר הפיתרון מצד האיחוד האירופי לגביה נדחה עוד".
חדשות רעות ליוון: האיחוד האירופי הודיע אתמול בערב כי אסטרטגיה פיננסית בנוגע לחובותיה התופחים של יוון, תוגדר באופן סופי רק בתחילת יולי. בנוסף, הודיעה ועדת שרי האוצר של האיחוד כי היא עתידה לפרסם בימים הקרובים את תוצאות המשא ומתן מול ממשלת יוון, בכל הקשור לצעדי הצנע, הקיצוצים וההפרטות בהם צריכה לנקוט הממשלה כתנאי לתוכנית סיוע נוספת.
ההחלטה התקבלה בעת נפגשו שרי האוצר של האיחוד האירופי לדון במתן הלוואה בהיקף 12 מיליארד דולר ליוון, האחרונה מבין ההלוואות שאמורה לקבל במסגרת תוכנית החילוץ שלה, בהיקף 110 מיליארד דולר. עקב ההתפתחות הלא מעודדת הזו, גוברים הקולות הקוראים ליוון לעזוב את האיחוד האירופי.
ובינתיים, הבורסה באיטליה חווה ירידות ברקע הודעת סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס כי היא מעבירה את דירוג החוב של איטליה לרשימת מעקב ומזהירה מפני הורדת דירוג אפשרית. מודי'ס מותירה לעת עתה את הדירוג ב-"Aa2", אך עם אופק שלילי.
אסיה במגמה מעורבת; הגירעון התקציבי ביפן התרחב במאי
שבוע המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, כאשר החוזים העתידיים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית. השווקים ברחבי היבשת סגרו את שבוע המסחר הקודם בירידות שערים בצל החשש מחדלות פירעון יוונית ונתוני מאקרו שליליים מארה"ב.
ברקע, ממשיכים המשקיעים לחשוש מחדלות פירעון יוונית: כלכלני ברקלי'ס אמרו היום כי "ההסכם משבוע שעבר בין צרפת לגרמניה, הקובע כי המשקיעים הפרטיים ישתתפו בתוכנית החילוץ של יוון באופן התנדבותי בלבד הוא משמעותי, וישפיע לחיוב על הסנטימנט בשוק".
זאת, כאשר גרמניה ריככה בסוף השבוע האחרון את עמדתה בנוגע לחוב היווני המאמיר, בהיקף 340 מיליארד אירו (481.5 מיליארד דולר), כאשר הקנצלרית אנגלה מרקל ויתרה על האפשרות לכפות על מחזיקי האג"ח הממשלתיות את הארכת מועד פירעונן. "גם ההסכם בין האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית לספק ליוון הלוואה בהיקף 12 מיליארד אירו (171. מיליון דולר) כחלק מתוכנית החילוץ המקורית שלה, יתרום לסנטימנט".
יפן עדיין מלקקת את פצעיה מהצונאמי: הגירעון התקציבי במדינה התרחב ל-853.7 מיליארד ין (10.6 מיליארד דולר) במאי, כאשר הייצוא נופל ב-10.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והייבוא עולה ב-12.3%. מדובר בגירעון הרחב ביותר מאז 2009, והנתון הגירעון השלילי הראשון שמציגה יפן בחודש מאי מאז 1980. בשוק ציפו אנליסטים לגירעון בהיקף 711.1 מיליארד ין בלבד.
בסין ממשיך הבנק המרכזי להילחם באינפלציה, כאשר מסר שסביר שיעלה את הריבית המרכזית פעמיים או שלוש נוספות השנה. מדובר בכלי מרכזי בו משתמש הבנק כדי להעלות את ריביות הבנקים ולנסות למתן את האינפלציה הגבוהה במדינה.
ברקע ההודעה, בועת הנדל"ן בסין ממשיכה להתנפח: על פי נתונים שפורסמו ע"י הלמ"ס של סין עלו מחירי הבתים החדשים ב-67 מ-70 הערים הגדולות בסין במאי למרות הניסיונות של הממשלה למתן את המחירים.
טוקיו אלקטריק פאואר , יצרנית ואחראית הכור בפוקושימה, מרכזת עניין ברקע הודעתה של מודי'ס כי היא חותכת את דירוג החוב של החברה, ל-Ba2 מ-Baa2, עם השלכות שליליות.
יצרנית הרכב מאזדה מרכזת עניין על רקע עדכון תחזיות פיננסיות חיובי לשנה הקרובה.
יצרנית המשחקים סגה מרכזת עניין לאחר שדיווחה אמש על פריצת האקרים למאגריה, במהלכה נגנב מידע על כ-1.3 מיליון לקוחות.
[לבורסות בעולם][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.