בורסות אירופה ננעלו היום (ג') בעליות שערים חדות של עד כ-2% על רקע הצבעת אי אמון הצפויה להתקבל היום ביוון. הערכות בקרב הכלכלנים כי הממשלה היוונית תשרוד את הצבעת אי האמון למרות המחאה המשתוללת ברחובות יוון. המשקיעים באירופה שואבים עידוד מההצבעה הצפויה המרמזת על התקרבותה של תוכנית חילוץ למדינה ולפתרון למשבר החוב ביוון המעיק על המשקיעים. וול סטריט נסחר בעליות שערים של עד 1.8% ועודדה את המשקיעים מעבר לים.
נזכיר כי קיימת דריכות בשווקים לקראת הצבעה גורלית הערב בפרלמנט ביוון, בשיאו של משבר החוב במדינה ועל רקע החלטת קרן המטבע הבינלאומית לחסום תשלום סיוע בסך של 12 מיליארד אירו מוקדם יותר היום. הקרן לא אישרה את תשלום הסיוע כיוון שיוון לא עמדה בתנאי הקיצוצים שלה.
הערב תתייצב ממשלת פפנדריאו להצבעת אמון גורלית בפרלמנט של אתונה. אם תזכה בתמיכת הפרלמנט, יעמיד פפנדריאו להצבעה בשבוע הבא את תוכנית הקיצוצים, בהיקף של 6.5 מיליארד אירו השנה, קיצוצי תקציבי של 28 מיליארד אירו עד 2015 ומכירת נכסי מדינה בשווי 50 מיליארד אירו.
אסיה ננעלה בעליות חדות
בבורסות אסיה נרשמו היום עליות שערים, לאחר 4 ימים של ירידות ובעקבות עליות שנרשמו בוול סטריט אמש. החוזים על מדדי ניו-יורק מאותתים על צפי לפתיחה מעורבת היום. המשקיעים ברחבי העולם קשובים גם היום להתפתחויות באירופה וביוון בעיקר, שם עומדת היום הממשלה בפני הצבעת אי אמון חשובה.
וול סטריט ננעלה אתמול, כאמור, (ב') בעליות קלות בהובלת מניות השבבים שמשכו מעלה. מדובר ביום השלישי שבו שוק המניות בוול סטריט נועלת בעליות, הרצף הגבוה ביותר מזה חודש. המסחר האמריקני רשם יום חיובי לאחר פתיחה שלילית כאשר ברקע העיקו הבעיות באירופה. הסנטימנט בוול סטריט קיבל עם זאת תפנית למרות החששות בזירה הבינלאומית מפני חדלות פירעון של יוון. ייתכן שהמשקיעים כבר מתחילים להסתכל מעבר לזירה היוונית, ומעריכים שהמשבר שם צפוי להפתר בקרוב, בצורה כזו או אחרת.
יוון מתכוונת למכור והפריט נכסי מדינה בהיקף של מיליארדי דולרים כדי לענות לדרישות המלווים הבינלאומיים. בין הנכסים אותם מתכוונת יוון להפריט: שדות עופה, רכבות, חברות בבעלות ממשלתית ועוד, כך דווח אתמול ב-CNN. שרי האוצר באירופה מעוניינים לחץ את יוון הטובעת בחובותיה אך חוששים שמא יוון לא תנקוט באמצעים הדרושים וביניהם קיצוץ נרחב במשרות המגזר הציבורי וקיצוץ בשעות עבודה ובשכר כדי להוריד את הגירעון הציבורי. יוון נדרשת לבצע קיצוץ עמוק בתקציב למרות המחאה וההפגנות ברחובות יוון.
בחזרה לאסיה. "השוק כולו היה במצב קיצוני של מכירת יתר על רקע מספר גורמים חשובים שהעיקו על המחירים וכעת, כשאחד הגורמים משתפר, השוק מתקן למעלה", אמר לבלומברג Prasad Patkar, מנהל השקעות בסידני.
במניות הבנקים בסיאול נרשמות עליות חדות לאחר שכלכלני Daewoo Securities ציינו בסקירה כי צפוי שיפור במתן ההלוואות במדינה בחצי השני של השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.