בימים האחרונים נרשמו אמנם עליות בוול סטריט אולם מה-29 באפריל נפל מדד ה-S&P 500 בכ-7% על רקע חששות מההאטה משמעותית בצמיחה העולמית ואולי אפילו חזרה למיתון. הירידות הוזילו עוד יותר את מחירי המניות, שלא היו יקרים עוד לפני כן (על פי הערכות של לא מעט אנליסטים וכלכלנים).
לפי סקר האנליסטים של "בלומברג" בקרב 9,000 אנליסטים צפויות החברות במדד ה-S&P 500 לרשום גידול ממוצע של 18% השנה. אם אכן התחזיות יתממשו הרי שהמניות במדד נסחרות במחיר הנמוך ביותר ב-26 השנים האחרונות.
"השוק פשוט לא מוכן לשלם פרמייה עבוד צמיחה עתידית", אמר לבלומברג ניגל הולנד (Nigel Holland ), מנהל השקעות בלונדון. "אם יהיה שיפור בנתוני המאקרו נראה התייצבות במדדים. יש ככל הנראה מקום לעלייה של כ-10% עד לסוף השנה".
כיום נסחר מדד ה-S&P 500 במכפיל של כ-14.5 על רווחי 2010, לעומת ממוצע של 20.5 מאז יוני 1991. על הרווחים הצפויים השנה המדד נסחר במכפיל נמוך יותר של כ-13 בלבד.
"גם בהנחה שהרווחים לא יצמחו השנה ויישארו יציבים, שוק המניות לא יקר", אומר Patrick Moonen, מנהל השקעות בהולנד. "אנחנו מאוד שמרנים בהערכות שלנו ועדיים חושבים שהמומנטום בעסקים הוא מאוד חיובי וחזק".
אתמול אמר אנחל גוריה, מזכ"ל ארגון ה-OECD, כי כלכלת העולם צומחת בקצב איטי בגלל מספר גורמים, אבל "אנחנו לא בדרך לתחתית כפולה". "הכלכלה העולמית לא חוזרת למצב של נסיגה", הוסיף גוריה כשנשאל על-ידי כתבים האם סימני ההאטה האחרונים הם הסימנים הראשונים להחלשות הכלכלה הגלובלית. בין הגורמים שמשפיעים על מצב הכלכלה ציין גוריה את המתח במזרח התיכון, משבר החוב של מדינות אירופה, מחירי הסחורות הגבוהים, רעידת האדמה וגל הצונאמי ביפן והגרעון האמריקני. "הכלכלה תשתקם אך זה יהיה תהליך ארוך יותר משחשבנו בהתחלה", הוסיף גוריה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.