"נדל"ן מניב זה לא צעצוע שמחברים לשקע והוא מוציא כסף. צריך לדעת איך להתנהל בסחרחורת של העליות והירידות, ולא להתמנף יותר מדי" - כך אמר היום (ג') איתן בר זאב, מנכ"ל חברת המרכזים המסחריים ביג.
בר זאב, שדיבר בכנס הנדל"ן השנתי של ארנסט אנד יאנג ושטיינמץ הרינג גורמן ושות', העריך שהשוק ממשיך להתאושש. "ההנחה שתוך 5-7 שנים ניתן יהיה לשמור על רמות התפוסה ולהעלות את השכירות באחוזים בודדים מדי שנה. האימפריה האמריקנית תיעלם תוך 50-100 שנה וגם אנחנו לא נהיה שם, אבל אפשר לעשות הרבה כסף בדרך.
"קל לראות בארה"ב ישות הומוגנית, וזו הטעות הראשונה בעקבותיה גרמנים, יפנים, אוסטרלים ואפילו ישראלים השאירו את כספם בארה"ב אחד אחרי השני בעשרים השנה האחרונות", אמר יו"ר גזית גלוב דורי סגל בפאנל שעסק בהשקעות נדל"ן ארה"ב. סגל הודה כי "לא חשבנו שהמשבר ייגמר כל-כך מהר" והמליץ "לא להיות אף-פעם במצב שבו אתה חייב יותר מדי, כך שתמיד רוצים להלוות לך".
גם שלמה גוטמן, סמנכ"ל בחברת הביטוח מגדל, ומי שמכהן מנהל תחום הנדל"ן, מתעניין בשוק האמריקני, כולל בהשקעה ישירה בנכסים. "זה לא תנודתי כמו השקעה במניות. מבחינת רגולציה, אנחנו יכולים להשקיע כשותף מוגבל עד 49%, ולא נפסול שותף ישראלי, אם יש לו היכרות טובה מאוד עם השוק".
"צמיחה היא מילת המפתח - עד כמה יחסכו האמריקנים על חשבון צמיחה", ציין אוליבר פול, דירקטור מנהל בבנק ההשקעות מורגן סטנלי. "היות והכלכלה האמריקנית מוטת צריכה, יש לכך השפעה על הנדל"ן המסחרי". פול הוסיף כי "היקף הבנייה החדשה בארה"ב קטן משמעותית - העיקולים עדיין מתבצעים בשיא המרץ ומסמכי המשכנתא כוללים היום יותר התניות פיננסיות מבעבר", אבל לצד אלו ציין את המומנטום החיובי במניות הנדל"ן האמריקניות, פועל יוצא של ירידה בשיעורי המימון ובשיעורי ההיוון של הנכסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.