יום מסחר תנודתי בבורסה בתל אביב הסתיים בעליות שערים כאשר הסוחרים שמתכוננים לפקיעת אופציות המעו"ף מחר בבוקר הגדילו את פעילות הרכישות בשעות האחרונות ושלחו את המדד המוביל בת"א לסגירה ברמות הגבוהות של היום, מעל לרמת 1,230 הנקודות. ברקע נציין כי השווקים באירופה נוטים לירידות קלות וגם החוזים העתידיים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית. זאת, למרות שהלילה התברר כי הממשל היווני שרד את הצבעת אי האמון - עובדה שפתחה פתח להעברת צעדי הצנע הקשים במדינה וקבלת חבילת סיוע מהאיחוד האירופי.
"ההתנהלות של השוק בסיום יום המסחר מצביעה בעיקר על התאמה של השוק לפקיעה, מאחר שבשווקים בחו"ל המסכים אדומים. המחזור הדליל יחסית הוא שמאפשר לשחקני המעו"ף להזיז את השוק כרצונם. הסיפור ביוון לא יהיה זבנג וגמרנו אלא רומן בהמשכים כאשר לוח השנה מתמלא בתאריכים והתאריך החשוב יגיע בשבוע הבא, כאשר הממשלה היוונית תאשר את הקיצוצים. השלב הבא יהיה כאשר המנהיגות הכלכלית באירופה תאשר את התשלום האחרון בעבור התוכנית הראשונה ותחליט על היקפה ועל אופן התשלום של התוכנית הבאה", אמר ל"גלובס" יניב פגוט, אסטרטג ראשי של קבוצת איילון.
בימים האחרונים נראה ששוקי המניות והאג"ח הקונצרני מתייצבים ואולי אף מתחילים לחזור למגמה ארוכת הטווח של עליות. וכמובן שהמשקיע הממוצע, במיוחד אלה שברחו בשבועות האחרונים בבהלה מהבורסה עקב חששות ופחדים שונים ומשונים, שואל את עצמו אם עכשיו זה הזמן לחזור לשוק? צחי רודניק, מנכ"ל אימפקט מקבוצת בנק אגוד, אומר בשיחה עם "גלובס" כי "עדיין לא קרה שום דבר נורא. יש לנו כאן מהומה רבה על שום דבר. יש הרבה חששות מכל מיני גורמים כמו המשבר ביוון או הכרזה על מדינה פלסטינית אבל עדיין שום דבר לא קרה. חשוב לזכור שנפילה של יוון לא תגרום לאיזה כאוס עולמי". "מדובר בעיקר בציבור שפודה קרנות נאמנות, רואים שהמחזורים לא כל כך גבוהים. בכל יום שיש פדיונות אנחנו חייבים למכור סחורה, ואנחנו מוכרים הרבה דברים טובים כי הם נזילים". "עלייה של 10% במדד המעו"ף עד סוף השנה לא תפתיע אותי".
על רקע האופטימיות, נציין כי חודש יוני הנוכחי מסתמן כחודש הגרוע ביותר בענף קרנות הנאמנות מאז המשבר הכלכלי של 2008. על רקע הסנטימנט השלילי בבורסה בתל אביב ובבורסות העולם, איבד מתחילת החודש הענף כ-2.8 מיליארד שקל מנכסיו, או קרוב ל-2% מהיקף הנכסים בו. בנטרול הקרנות הכספיות וקרנות המק"מ, מדובר באובדן נכסים גבוה בהרבה של כ-6 מיליארד שקל תוך 12 ימי מסחר.
גילעד אלטשולר, מנכ"ל משותף ובעלים של בית ההשקעות אלטשולר-שחם, מסביר מדוע הציבור בורח: "משקל האג"ח הקונצרניות בתיקי הלקוחות של רוב מנהלי ההשקעות הגיע למשקל יתר. לאור כל האיומים מסביב, זהו לא מצב סביר". אלטשולר מסביר כי בנוסף לכך, "נהייתה אלטרנטיבה שבעבר לא הייתה. היום הריבית כבר יותר גבוהה, ולתקופה של שנתיים קדימה אג"חים ופיקדונות שיקליים כבר נותנים ריבית של 4%".
בינתיים ביוון, ממשלתו של יורגאס פפנדראו, ראש ממשלת יוון, זכתה הלילה להצבעת אמון של הפרלמנט באתונה, ופתחה פתח מחודש לתקווה כי צעדי הצנע במדינה יעברו כערובה לקבלת סיוע מהאיחוד האירופי (12 מיליארד אירו). 155 חברי פרלמנט הצביעו בעד ממשלתו של פפנדראו, בעוד 143 חברים הצביעו נגדה. פפנדראו מחפש לקצץ 28 מיליארד אירו (כ-40.24 מיליארד דולר) מהתקציב המדולדל של יוון כתנאי מוסכם על כל הנושים של המדינה. על פי רוב, צעדי הצנע הנרחבים חייבים לעבור בממשל לפני סוף החודש כלומר עוד קצת יותר משבוע. בנוסף, מתכנן פפנדראו להפריט נכסי מדינה בשווי 50 מיליארד אירו.
בארה"ב תתפרסם הערב החלטת הריבית לחודש יוני שכמו בשלוש וחצי השנים האחרונות צפויה להיוותר ברמתה האפסית, בשוק מצפים כי יו"ר הפדרל ריזרב יודיע על הפחתת תחזית הצמיחה השנתית ולעומת זאת יעלה את תחזית האינפלציה השנתית. בנוסף צפוי ברננקי להודיע באופן רשמי על סיומה של תוכנית ה-QE2 במסגרתה רכש הפד אג"ח ממשלתיות ב-600 מיליארד דולר.
אמיר איל: "ככלל הבורסה לא נראית כרגע יקרה"
יו"ר אינפיניטי, אמיר איל, מעריך כי הריבית במשק הישראלי לא תעלה עד סוף השנה בשל הפער הגדול בין הריבית השקלית לריבית הדולרית. "העלאה חדה מדי תגרום לשטף דולרים לארץ ובזה פישר לא מעוניין כיום כשהוא יושב על הר של כ-80 מיליארד דולר. התרחיש שיצדיק את העלאת הריבית יהיה המקרה בו תהיה זרימה החוצה של משקיעים זרים - והעלאת הריבית תהווה אז סוג של גורם משיכה", ציין איל בשיחה עם "גלובס".
על מצב השוק המקומי אומר איל כי "כל עוד הריבית לא תעלה השוק המקומי צפוי להתייצב, עם כי חוסר הוודאות הגיאו-פוליטית עשוי להאריך את תקופת תנודתיות היתר עד לספטמבר. חלק מהבנקים (מציין את דיסקונט ), התעשיות הבטחוניות (מציין את אלביט מערכות ) והחברות המייצרות מזומנים (מציין את בזק ) הם התחומים שנראים אטרקטיביים. ככלל הבורסה לא נראית כרגע יקרה, אך המצב בבורסה תמיד יכול להתהפך. עם זאת על המשקיעים לדבוק בהחלטות ההשקעה שלהם ולטווח ארוך לא להתפתות לקניות ומכירות תכופות מדי".
גבעות: "ושאבתם נפט בששון"
כפי שפורסם לראשונה ב"גלובס", יצחק תשובה בדרך למחוק את דלק אנרגיה מהמסחר לפי 1,500 שקל למניה - פרמיה של 30%. בתגובה המניה זינקה בבורסה. בעל השליטה בקבוצת דלק עתיד להציע בתמורה לציבור יחידות השתתפות של אבנר ודלק קידוחים , המוחזקות על ידי קבוצת דלק (עסקת מניות ולא עסקת מזומן). נציין כי בשבוע שעבר נגרעה דלק אנרגיה ממדד ת"א 75 עקב החזקות ציבור נמוכות. רצונו של תשובה ברור: לפשט החזקותיו ביה"ש של אבנר ודלק קידוחים.
גבעות ממשיכה לעדכן מ"מגד 5": לאחר שדיווחה בשבוע שעבר על תחילת מבחני ההפקה, עידכנה היום שותפות חיפושי הנפט כי החל שלב ההפקה מהבאר וקצב ההפקה ממקטע 8 עומד על כ-800 חביות ביום בקצב יציב.
אופנהיימר התחיל לסקר את מניית טאואר בהמלצת "תשואת יתר" במחיר יעד של 1.5 דולרים למניה, פרמיה של 31% על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט. באופנהיימר מעריכים כי החברה תציג הכנסות של 190 מיליון דולר ברבעון השני.
מניית טבע ריכזה עניין לאחר שפורסמו שתי בשורות טובות הקשורות בקופקסון. סקר בקרב רופאים בארה"ב העלה כי הקופקסון היא עדיין התרופה המועדפת בקרב הרופאים בארה"ב לטיפול בטרשת נפוצה. בנוסף, מרק משכה הבקשה שלה לאישור גירסה אוראלית לקופקסון.
אלביט יצאה בהודעה לבורסה כי חתמה על חוזה לאספקת מערכות DIRCM לחיל האוויר האיטלקי, בהיקף 15 מיליון דולר ל-3 שנים.
המו"מ התקוע בין חברת החשמל לשותפות "תמר" - נובל אנרג'י, קבוצת דלק וישראמקו - צפוי להתחדש בימים הקרובים בכפוף למגבלות החלטת רשות החשמל, שבעקבותיה הופסק המשא ומתן. עסקת מכירת הגז מ"תמר" לחברת החשמל צפויה להיות עסקת האנרגיה הגדולה ביותר שנעשתה בישראל מעולם והיקפה הכספי עולה על 20 מיליארד דולר.
אזורים תחת הבעלות החדשה של הרשי פרידמן חוזרת לשטח ומתחמשת במזומנים: החברה גייסה כ-100 מיליון שקל בהנפקת זכויות של מניות (מתוכם כ-64 מיליון שקל הוזרמו על ידי הבעלים החדש). בנוסף, מכרה החברה נכס בקנדה בכ-90 מיליון שקל.
אמש נחשף ב"גלובס" כי מליסרון מנהלת מגעים ראשוניים למכירת 3 קניונים: קניון לב אשדוד, קניון הצפון בנהריה וקניון סביונים ביהוד. המגעים מתנהלים לפי שעה מול גורמים פרטיים, שאף ביקרו בימים האחרונים בנכסים. שווי 3 הקניונים יחד עומד על כ-660 מיליון שקל.
אמות חתמה על הסכם עם בנק הפועלים לפיו העמיד הבנק לחברה הלוואה בסכום של 500 מיליון שקל לתקופה של 14 שנה. ההלוואה צמודת מדד, אינה מובטחת בשיעבודים, ונושאת ריבית שנתית בשיעור של 4.3%.
ויסוניק הוסיפה לרכז עניין לאחר זינקה אתמול בעשרות אחוזים לאחר שהחברה אישרה כי היא מנהלת מגעים למכירתה לחברת טייקו לפי שווי של 95 עד 105 מיליון דולר.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.