אם אתם מחפשים גורו לשמוע לו בכל הקשור למשבר הפיננסי בארה"ב, האנליסט ריצ'ארד קו מ-Nomura הוא מישהו שצריך לשמוע. קו פיתח תיאוריה על המצב הנוכחי של כלכלת ארה"ב, המבוסס על משבר הנדל"ן הגדול ביפן בשנות ה-80 ומשבר הכלכלי הגדול של 1929.
על פי קו, הנתונים הפיננסיים האחרונים מצביעים על כך שהכלכלה בארה"ב לא חווה התאוששות אמיתית, אלא מבצעת קפיצה קטנה וזמנית לקראת המשך ההידרדרות, בעוד הצמיחה לא תואץ בשיעור גבוה יותר.
מה הסיבה לכך? אמנם יש המון הון נזיל בשווקים, אבל קו טוען כי הכסף עומד להישאר בחשבונות הבנקים, כיוון שאף אחד לא רוצה להשתמש בו. "שום תרחיש של 'כסף קל', שנובע מריבית נמוכה במיוחד ותוכניות רכישה, לא ישכנע את בעלי החוב להטיל על עצמם חובות נוספים".
לדברי קו, העדיפויות של הלווים בארה"ב ברורות: "לשלם את החובות, ולא להגדיל את הרווחים". לדבריו קו, "במצב כזה, אם הממשלה לא תבזבז, אף אחד לא יבזבז. הצמיחה תהיה חלשה". קו טוען כי חרף העובדה שהדבר שריר וידוע, "ממשלת ארה"ב עושה עדיין את אותן הטעויות, ומספיקה להוציא בזמנים בהם היא השחקן היחיד שנשאר במשחק".
על פי הסטטיסטיקות של קו, חרף העובדה כי החוב של משקי הבית בארה"ב גדל בשיעור קבוע מזה לפחות שני עשורים, החל משנת 1998 החל החוב לגדול בקצב לא סביר שהגיע לשיא ב-2008. מאז, החוב של משקי הבית יורד במתינות, אבל יש לו עוד זמן כדי להתייצב ברמות "נורמאליות".
להערכתו של קו, נידרש להמתין לפחות עד שנת 2020 עד שזה יקרה - וכרגע, אנחנו בעצם רק בחצי הדרך לשם.
משכנתאות / מתוך: ביזנס אינסיידר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.