לאחר ההתחזקות של אתמול: הדולר איבד 0.1% ל-3.44 ש'

האירו איבד 0.09% ושערו היציג נקבע על 4.9 שקלים ■ האיחוד האירופי וקרן המטבע העולמית אישרו אמש את תוכנית הצנע של יוון ל-5 שנים - ופתחו פתח לקבלת חבילת החילוץ ביולי

השקל נסחר היום (ו') ביציבות מול הדולר ומול האירו, לאחר שמוקדם יותר הבוקר רשם המטבע הישראלי התחזקות מול המטבעות הזרים: שערו היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.15% ל-3.445 שקלים, והאירו איבד 0.09% ל-4.9 שקלים.

אנחת רווחת גדולה נשמעה בשווקים הגלובאליים אמש לאחר אישור תוכנית הצנע של יוון ל-5 השנים הקרובות. הוסכם כי התוכנית תכלול העלאת נטל המס על הציבור ביוון וכן קיצוצים נוספים. שר האוצר של יוון, אוונגלוס וניזלוס הודיע היום כי יוון תוריד את רף המינימום של מס ההכנסה ל-8,000 אירו לשנה, וכן תעלה את המס על נפט לחימום ותטיל מס סולידריות חד פעמי על הכנסות בשיעור של 1% עד 5%.

אישור תוכנית הצנע היוונית מקרב את המדינה השקועה בחובות צעד נוסף לקראת קבלת הלוואה בהיקף 12 מיליארד אירו באמצע יולי, כחלק מתוכנית החילוץ המקורית שלה - בהיקף של 110 מיליארד אירו. כמו כן, דנים באיחוד האירופי ובקרן המטבע בתוכנית חילוץ שנייה ליוון כדי למנוע מצב של חדלות פירעון וגלגול החוב של מחזיקי האג"ח היווניות: על פי ההערכות, יוון תזדקק לסיוע נוסף בהיקף של 55 מיליארד אירו עד 2014, במסגרת תוכנית חילוץ נוספת בהיקף כולל של 115 מיליארד אירו.

בבנק הפועלים מעריכים במסגרת הסקירה השבועית כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. "כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית", כותבים כלכלני הבנק.

בבנק לאומי מעריכים כי בלא התפתחויות גיאו-פוליטיות מהותיות, יסחר הדולר מול השקל בתקופה הקרובה בדומה למגמת המסחר בעולם.