ת"א סגרה בעליות; הבנקים משכו את השוק למעלה

קונצנזוס מוחלט: בנק ישראל יותיר היום את הריבית ליולי ללא שינוי ■ מדד הבנקים התקדם ב-1.6% ■ אישור לחשיפת "גלובס": פאנדטק מתמזגת

יום תנודתי והפכפך בבורסה של תל-אביב (ב') הסתיים בעליות שערים. במהלך היום מחק המעו"ף את העליות שנרשמו בצהריים, לאחר פתיחת מסחר יציבה, זאת למרות אווירה חיובית בשוקי אירופה ובחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט. בסיום שוב עלה המעו"ף ולבסוף סגר בטריטוריה חיובית, בשיא היומי.

בנק ישראל יפרסם לפנות ערב את החלטת הריבית לחודש יולי, ולראשונה זה חודשים רבים שורר קונצנזוס מוחלט בשוק: נגיד הבנק, סטנלי פישר, יותיר את הריבית על כנה בשיעור של 3.25% לאחר העלאתה ב-0.25% בחודש שעבר.

בחודש האחרון החריפה ההאטה הכלכלית בארה"ב ומשבר החוב ביוון לא יורד מהכותרות. מחירי הנפט והסחורות צנחו (הנפט נפל בכ-11% ל-91 דולר לחבית), מה שימתן את האינפלציה בשבועות הקרובים, ולמעשה את הצורך "לכבוש" את העלאת המחירים.

באירופה ובעולם ממתינים בדריכות לבדוק האם חבילת הצנע בהיקף של 30 מיליארד אירו ביוון תאושר בפרלמנט, כשבינתיים מתכוננים האיגודים המקצועיים במדינה לשביתה כללית בימים ד' ו-ה' השבוע. ההערכות הן כי חבילת הסיוע הנוספת ליוון תאושר בחודש הבא, אך החשש מתקלות בדרך יוצר חוסר ודאות וכידוע - השווקים אף פעם לא אוהבים חוסר ודאות. תוסיפו לכך את העובדה שהשבוע תסתיים תוכנית רכישות האג"ח של הפדרל ריזרב (QE2) ותקבלו עוד "תיבול" למתכון חוסר הוודאות בשווקים.

ברקליס קפיטל פרסם אתמול סקירה מיוחדת לשווקים המתעוררים, עם התייחסות שורית במיוחד לשוק הישראלי. "למרות צניחה של 13% בשוק הישראלי מאז השיא של ינואר השנה, ישראל נהנית מכלכלה חזקה, צמיחה קבועה והערכת חסר למרבית המניות", נכתב בסקירה. "כל זאת יחד עם התחזקות השקל, הופכת את המניות הישראליות לזולות ואטקרטיביות להשקעה".

כיל מאבדת גובה, מדד הבנקים מזנק ב-1.6%

על פי שמועות חזקות, שפורסמו במגזין המוביל FMB, שטרם קיבלו אישור סופי, תאגיד האשלג הרוסי BPC וקונים סיניים קרובים לסגור חוזה למכירת כ-500 אלף טון אשלג במחיר של 470 דולר לטון. נזכיר כי מדובר במחיר הגבוה בעשרות דולרים לטון על מחיר הספוט, בו החלו לדון ההודים עם היצרניות הגדולות. נציין את כיל . המניה מושפעת גם מהודעת ראש הממשלה בנוגע לכך שהפתרון לעליית המפלס בים המלח יהיה קציר מלא של המלח.

שותפויות "לוויתן" - רציו , דלק קידוחים ואבנר - הוסיפו לרכז עניין לאחר שאישרו אתמול את שדווח לראשונה ב"גלובס" כי קידוח "לוויתן 3" חודש. הקידוח, תחליף ל"לוויתן 2", אמור להגיע לעומק של 5,300 מטר ויימשך כ-3 חודשים. עלות הקידוח נאמדת ב-70 מיליון דולר.

פאנדטק אישרה הבוקר בדיווח לבורסה את חשיפת "גלובס", והיא מתמזגת עם S1, חברה אמריקנית, בעסקת מניות המוערכת בכ-700 מיליון דולר.

‎בזמן שעסקת המיזוג של פאנדטק יוצאת לדרך, צפויים שינויים במבנה ההחזקות של חברה נוספת מקבוצת אי.די.בי. הקבוצה שבשליטת נוחי דנקנר פנתה לברוקרים זרים, על מנת שיפיצו עבורה חלק ממניות חברת הסלולר סלקום שבידיה. ככל הנראה מעדיפים באי.די.בי שמשקיעים זרים ירכשו את המניות שיופצו.

נקסטקום הודיעה היום על זכייתה במכרז משרד הביטחון להקמת תשתית תקשורת פסיבית בבסיסי צה"ל בכ-70 מיליון שקל.

המפקח על הבנקים לא יאפשר לאוצר התיישבות היהודים (אוה"ה) להיות חלק מגרעין השליטה בבנק לאומי ולא יעניק לחברה היתר שליטה בבנק, כך נחשף אמש ב"גלובס". אוה"ה מחזיקה 4.97% ממניות לאומי ונחשבת למועמדת העיקרית להצטרף לשלמה אליהו כשותפתו בגרעין שליטה בבנק לאומי, אותו מעוניין האחרון לגבש.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]