המשקיע המיליארדר ג'יאורג' סורוס, אמר כי זה "כנראה בלתי נמנע" ליצור מנגנון שיאפשר לכלכלות החלשות יותר באיחוד האירופי לעזוב את הגוש. סורוס הוא יו"ר של בית השקעות בניהולו, המחזיק בהיקף נכסים של יותר מ-28 מיליארד דולר.
"אין שום סידור שמאפשר למדינות לעזוב את גוש האירו, אשר במצב הנוכחי כנראה יהיה בסופו של דבר בלתי נמנע", אמר סורוס, 80, בפאנל דיונים שהתקיים אתמול (א') בוויינה. "אנחנו על הסף של קריסה כלכלית אשר עשויה להתחיל, בואו נאמר, ביוון, אבל יכולה להתפשט בקלות. המערכת הפיננסית עדיין פגיעה מאד".
החשש כי ממשלת יוון לא תצליח להעביר את תוכנית הצנע שלה בהצבעה בפרלמנט ביום ד' הקרוב במסגרת התקדמות נוספת לקראת קבלת תוכנית חילוץ שנייה, הולך ומתגבר. זאת ועוד, יוון היא לא המדינה היחידה באירופה שנזקקה לתוכנית חילוץ בשנתיים האחרונות כדי להתמודד עם חובותיה המאמירים - גם פורטוגל ואירלנד הזדקקו לסיוע דומה.
"אני חושב שיש הסכמה שהמשבר באירופה ממוקד באירו עצמו", אמר סורוס. "זה מסוג המשברים שממש מתפתחים, אפשר לחזות את מה שיהיה. חוב האנשים מבינים את זה שהמשבר עדיין מתפתח, והרשויות מנסות לקנות עוד זמן - והזמן בינתיים פועל דווקא לרעתנו".
גוש האירו יוסד ב-1999, וכלל 11 מדינות החברות בו - גרמניה, צרפת, איטליה, בלגיה, הולנד, לוקסמבורג, פינלנד, אוסטריה, פורטוגל, ספרד ואירלנד. יוון הייתה המדינה ה-12 במספר שאומצה לתוך האיחוד האירופי ב-2001, כאשר אוסטוניה היא החברה החדשה ביותר באיחוד, שהצטרפה בינואר השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.