ערב חזק בוול סטריט: מניות הטכנולוגיה והבנקים הובילו

הדאו ג'ונס מעל 12,000 נקודות ■ GSV רכשה נתח מפייסבוק וזינקה 40% ■ הצריכה הפרטית נותרה ללא שינוי במאי ■ בעלי האג"ח של יוון הסכימו על מתווה להסדר חוב ■ הבית הלבן צופה "עסקה משמעותית " לקיצוץ בתקציב ■ הנפט ירד ל-90.6 ד' לחבית, שפל של 4 חודשים

לאחר שלושה ימי מסחר שליליים הצליחו הערב (ב') הסוחרים בוול סטריט לפתוח את שבוע המסחר ברגל ימין והמסחר התאפיין מתחילת היום בעליות שערים, כאשר מדד הדאו ג'ונס שב להיסחר מעל לרף של 12,000 נקודות והנאסד"ק בלט בעלייה של כ-1.4%. את העליות הובילו מגזרי הטכנולוגיה והבנקאות. נתוני הצריכה הפרטית הצביעו על כך שלראשונה מזה כשנה נותרה הצריכה הפרטית ללא שינוי ולעומת זאת שיעור ההכנסה הפרטית עלה - מה שמעיד על עלייה בשיעור החיסכון של האמריקנים. ברקע, ננעל המסחר באסיה במגמה מעורבת, בעוד שבורסות אירופה נסחרו בתנודתיות וסגרו במגמה מעורבת, לאחר שדווח כי בעלי האג"ח של יוון הסכימו על מתווה להסדר חוב במסגרתו הבנקים בגרמניה, צרפת ומדינות נוספות הסכימו על הארכת מועד פירעון האג"ח היווניות. נציין כי צעד זה יצמצם את היקף חבילת הסיוע השנייה שתגובש ליוון, חבילה אשר תלויה עדיין באישור תוכנית הצנע ביוון. המשקיעים נושאים עיניהם לעבר דיוני התקציב בארה"ב, והערב דיווח הבית הלבן על אפשרות להתקדמות ל"עיסקה משמעותית" בין המפלגות בעניין קיצוץ התקציב, זאת במטרה להגיע בהקדם להסכם על העלאת תיקרת החוב.

בגזרת הסחורות, הוסיף הנפט לאבד מערכו וירד ב-0.6% ל-90.6 דולר לחבית - שפל של 4 החודשים האחרונים. החוזה על הזהב ירד לשפל של 5 שבועות וסגר מתחת לרמת 1,500 הדולרים לאונקיה. האירו התאושש ושערו זינק בכ-1% ל-1.4275 דולר לאירו.

בעוד אנו מתקדמים בצעדי ענק לעבר ה-30 ביוני, היום בו יפסיק ה'פד' באופן רשמי את תוכנית ההקלה הכמותית השנייה במסגרתה רכש אג"ח של ממשלת ארה"ב בסך של 600 מיליארד דולר, פירסמו היום כלכלני "בלומברג" הערכות לפיהן ה'פד' ימשיך וירכוש אג"ח ממשלתיות בתמורה ל-300 מיליארד דולר נוספים, זאת על מנת לתמוך בשווקים. להערכתם, הפדרל ריזרב יישאר הרוכש הגדול ביותר של אג"ח ממשלתיות גם לאחר סיום תוכנית הרכישות, ה-QE2, וכי הוא צפוי להשתמש בכסף שיקבל מהאג"חים שמועד הפירעון שלהן הגיע לשם ביצוע רכישות נוספות. ההערכות אלו ממתנות את החששות בשוק ומאפשרות למדדים המובילים בוול סטריט לעלות, תוך שהסוחרים מחפשים "מציאות" לאחר הירידות שנרשמו בשוק בתקופה האחרונה.

דובר הבית הלבן הודיע הערב כי ישנה אפשרות ל"עסקה משמעותית" בנוגע להעלאת תקרת החוב של הממשל. הדובר ציין כי מדובר בהישג משמעותי במשא ומתן עם הרפובליקנים בנוגע לקיצוצי התקציב. נשיא ארה"ב, ברק אובמה, התערב היום לראשונה באופן ישיר במו"מ כאשר נפגש בחדר הסגלגל עם מנהיגי שתי המפלגות. נציין כי ישנה חשיבות גדולה להתקדמות במו"מ זה מאחר והעלאת תקרת החוב חייבת להתבצע עד ה-2 באוגוסט - לאחר מכן תיהיה ארה"ב בבעיה שעלולה להוביל לכך שארה"ב לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה למחזיקי האג"ח הממשלתיות.

על עניין בוער זה אמר המנכ"ל המשותף של קרן פימקו, מוחמד אל-אריאן, בראיון ל-CNN: "חדלות פירעון בארה"ב לטווח הקצר, תוביל להשלכות קטסטרופליות", בהתייחסו לאפשרות שבה הממשל האמריקני לא יגיע להסכמה על העלאת תקרת החוב הממשלתית, בהיקף של 14.3 טריליון דולר. לדבריו, "יש סבירות שהממשל ישותק בעקבות אי-העלאת תקרת החוב".

נזכיר כי המדדים המובילים בוול סטריט נפלו ב-7 מ-8 השבועות שחלפו והם מצויים כיום ברמה הנמוכה בכ-7% ביחס לרמות השיא שנקבעו השנה. ישנם רבים מהאנליסטים בוול סטריט שחושבים שהמחצית השניה של השנה תהיה שורית. הקונצנזוס ביחס למדד ה-S&P 500 הוא לעלייה של כ-9% מהרמה הנוכחית עד סוף השנה לרמה של 1,382 נקודות. למרות הסימנים האחרונים לחולשה בנתונים הכלכליים בארה"ב, מדווח היום ה-CNN כי האנליסטים העלו את תחזיות הרווח המצרפי שלהם לחברות המרכיבות את מדד הבנצ'מרק ל-24.24 דולר במחצית השניה של 2011 לעומת תחזית קודמת שפורסמה במארס לרווחים מצטברים של 22.18 דולר.

ראלף אקמפורה, מבכירי המנתחים הטכניים בעולם, טוען בריאיון בלעדי ל"גלובס" כי: "השווקים נמצאים כיום תחת לחץ, אבל רוב החששות כבר גולמו בביצועים גרועים של סקטור מניות המשלוחים העולמי וסקטור הפיננסים". לדבריו, הביצועים הגרועים במניות אלו ימשיכו להכביד על השוק: רמת המפתח לדאו ג'ונס ומדד ה-S&P 500 היא בשפל שלהם ממארס (11,555 נקודות ו-1,256.88 נקודות בהתאמה). אם אלו יפרצו אני צופה עוד מכירת חיסול של כ-10%, ובינתיים אני ממליץ על עמדת הגנה".

המשקיעים נושאים עיניהם גם השבוע לאירופה: שם, יצביע הפרלמנט היווני על תוכנית הצנע הממשלתית, בהיקף של 78 מיליארד אירו. במידה והתוכנית תאושר במסגרת שתי הצבעות שונות, תוכל יוון לקבל את ההלוואה החמישית במסגרת תוכנית החילוץ המקורית שלה (בהיקף כולל של 110 מיליארד אירו). ההלוואה המדוברת, בהיקף 12 מיליארד אירו, עתידה להימסר ליוון באמצע יולי על ידי האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית. (ההצבעה ביוון - לסיפור המלא)

"אישור תוכנית הצנע יעניק ליוון עוד קצת זמן וימנע לפחות זמנית חדלות פירעון ביולי, אבל לטווח הבינוני-ארוך יש פוטנציאל כשל רב במצבה של יוון", כתב דויטשה בנק במזכר ללקוחותיו.

שומרים על הכיסים

בזירת המאקרו, פורסם היום ב-15:30 (שעון ישראל) הצריכה הפרטית בחודש מאי בארה"ב נותרה ללא שינוי (0%), מדובר בשיעור השינוי הנמוך ביותר מאז יוני 2010, זאת למרות צפי בשוק לעלייה של 0.1% ועלייה של 0.3% באפריל. נציין את חשיבותו של הנתון הנ"ל מאחר שהצריכה הפרטית מהווה 75% מתמ"ג האמריקני. כמו כן, פורסם כי שיעור החיסכון הפרטי עלה ל-5% לעומת 4.9% באפריל. במקביל פורסם כי ההכנסה הפרטית עלתה במאי ב-0.3%, עלייה זהה לו שנרשמה באפריל אך מתונה יותר מ-0.4% לה ציפו בשוק.

המלצה מברקליס לנוקיה; פריצת האקרים בסיטיגרופ

בנק סיטיגרופ , השלישי בגודלו בארה"ב, ריכז עניין על רקע הפריצה למאגריו: עדכן כי כ-3,400 מלקוחותיו הפסידו כ-2.7 מיליון דולר במסגרת גניבת נתוני אשראי אודותיהם. הגניבה התבצעה במסגרת פריצה של האקרים, אשר חדרו לאתר שירות הלקוחות של סיטיגרופ ברשת.

מניות מגזר הבנקאות, ביניהן בנק אוף אמריקה ו-JP מורגן , בלטו הערב על רקע ההקלה בדרישות הרגולציה העולמית הנוגעות לתקן באזל 3 לבנקים המוגדרים כ"גדולים מכ, עליה דווח בשבת האחרונה ולפיה חובת הלימות ההון של הבנקים תעלה רק ל-2.5% במקום ל-3% כפי שחששו המשקיעים.

בין מניות הטכנולוגיה, אשר היו המגזר שהוביל הערב את הראלי בוול סטריט, נציין את מניית אמזון שזינקה לאחר שמורגן סטנלי צירפה את הקמעונאית המקוונת הגדולה בעולם לרשימת "הרעיונות הטובים ביותר" שלה.

נוקיה - בברקליס קפיטל אומנם הותירו את מחיר היעד למניית נוקיה ללא שינוי, אולם על אף השנה הקשה שעברה על נוקיה, מעריכים בברקליס קפיטל שהרווח על מניית החברה יעלה ל-1.80 אירו למנייה עד סוף 2012, זאת על סמך ניתוח תזרים המזומנים של החברה המספק הערכה חיובית שמביאה את האנליסטים בבנק להמליץ על "תשואת יתר".

בסט ביי , הקמעונאית הגדולה ביותר בארה"ב של מוצרי צריכה חשמליים ואלקטרוניים, ריכזה עניין על רקע דוחותיה לרבעון הראשון של 2012 הפיסקלית. החברה הציגה רווח נקי למניה בסך 0.35 דולר, גבוה מהתחזיות שלנו ל-.310 דולר, זאת בעקבות מכירות טובות מהצפוי. המכירות בחנויות הרשת הפתוחות מעל שנה אחת (comps), ירדו ב1.7%, לעומת צפי שלנו לירידה של 5%.

אפל ריכזה עניין על רקע התחזקות השמועות בדבר השקה של דור חדש לאייפון, או לפחות הכרזה על המוצר בין אוגוסט לספטמבר. למה לצפות בדור החמישי של האייפון?

מניית פאנדטק ריכזה עניין לאחר שכפי שפורסם לראשונה ב"גלובס", דיווחה החברה על מיזוג בינה לבין חברת S1 לפי שווי של 700 מיליון דולר. המיזוג יתבצע באמצעות עסקת החלפת מניות לפי מחיר של 20.51 דולר למניית פאנדטק - הגוזרה לה פרמיה של 5.1% בלבד על מחיר השוק. לאחר המיזוג, 15 מתוך 20 הבנקים הגדולים בעולם ועשרת הבנקים הגדולים בארה"ב, יכללו בין לקוחות החברה.

סלקום נלחצה כלפי מטה לאחר שנודע כי נוחי דנקנר פנה לברוקרים זרים במטרה שיפיצו נתח של כ-5% ממניות החברה בתמורה למאות מיליוני דולרים. בכך מתכוונת חברת ההחזקות שבשליטתו, IDB, לגייס הון ולחזק את מאזניה עוד לפני תום הרבעון השני. עד כה החזיקה IDBביותר מ-50% ממניות מפעילת הסלולר הישראלית.

[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]