בורסת ת"א נסחרה מתחילת היום (ג') בעליות שערים שהלכו וגברו לקראת שעת המסחר האחרונה. מדד המעו"ף נלחץ היום על ידי מניית סלקום שרשמת ירידות במחזור ענק על רקע הפצת מניותיה על ידי IDB. למרות זאת הצליח המדד המוביל בת"א לסגור ברמות הגבוהות של היום, תוך שהוא מוסיף 1.3% לערכו. בין המדדים בבורסה בלטו היום בעליות מדד מניות הבנקים שזינק ביותר מ-2.3% ומדד מניות הביטוח שזינק ב-3.3%. את הטריגר לעליות השערים היווה הנתון מתחום הנדל"ן שפורסם היום בארה"ב והצביע על עלייה חודשית ראשונה מזה 8 חודשים במחירי הבתים. נציין כי לאחר פירסום הנתון עברו החוזים בוול סטריט לעליות. גם ההודעה של האיחוד האירופי כי חילוצה של יוון הוא דבר שחייב יהיה להתבצע - אין תוכנית ב', תומך בהתגברות העליות בשוקי אירופה.
נזכיר כי אתמול דווח כי בעלי האג"ח של יוון הסכימו על מתווה להסדר חוב במסגרתו הבנקים בגרמניה, צרפת ומדינות נוספות הסכימו על הארכת מועד פירעון האג"ח. "ראש ממשלת יוון יתקשה להעביר את התוכנית אך בסופו של דבר יצליח במשימה, דבר אשר עשוי להוות טריגר לעליות שערים חדות בשווקים", כך מעריכים בכלל פורקס. עוד צופים הכלכלנים כי הסנטימנט החיובי עשוי להימשך גם במהלך היום ואמור לתפוס תאוצה במידה ותוכנית הצנע של יוון תאושר מחר בפרלמנט. היום מתקיימת שביתה בת יומיים כנגד תוכנית הקיצוצים שעתידה ממשלת יוון לאשר כתנאי לקבלת סיוע בינלאומי.
בשוק הגיבו היום גם לראשונה להחלטת הריבית שהתקבלה אתמול כאשר נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר הותיר אתמול את הריבית לחודש יולי בשיעור של 3.25%. מהלך זה תואם את הצפי בשוק, לראשונה זה חודשים רבים שרר קונצנזוס מוחלט בשוק. בהודעת הריבית של בנק ישראל נמסר כי הסיבה להותרת הריבית על כנה היא בין היתר בעקבות החלטת משרד האוצר להילחם במחירי הדירות העולים.
רונן מנחם מיחידת ההשקעות והאסטרטגיה העריך בעקבות החלטת בנק ישראל כי לנוכח ההתפתחויות האחרונות במשק המקומי והעולמי במדדי המחירים ובשערי החליפין, עליית הריבית תהייה מעתה איטית בהרבה בהשוואה למחצית הראשונה של השנה.
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר לאחר סיום המסחר כי "השוק מצוי במכירת יתר, כלומר כולם מפחדים להישאר בלי סחורה ולאבד הזדמנות לעליות. התחושה שהרכבת יוצאת ואני לא נמצא עלייה היא שליבתה את העליות בסיום יום מסחר ירוק. המשקיעים גם עוקבים בדריכות אחר הארועים ביוון, כאשר מחר צפוי להתקבל בפרלנמט היווני האישור לתוכנית הצנע. זה די ברור שהיוונים צריכים לתרום את חלקם ולקבל את הסיוע מהגורמים הבינלאומיים. אם ירגע המהלך היווני יתכן שנראה תיקון יפה של מספר אחוזים בשוק. חודשי הקיץ שמתאפיינים במחזורים נמוכים יחסית וגם הארועים הכלכליים המרכזיים בעולם - צפויים להעלות את סטיות התקן בשוק. המעבר בין מאניה לדיפרסיה יהיה יותר תדיר בתקופה הקרובה".
IDB מוכרת נתח מסלקום
מכתשים אגן של כור מקבוצת אי.די.בי דיווחה היום כי בהמשך להסכם המיזוג שחתמה עם חברת כמצ'יינה בינואר השנה, מתקרב הסכם ההלוואה המפורט להשלמה, כאשר כלל המסמכים הרלוונטיים צפויים להיחתם בימים הקרובים. מכתשים אגן הודיעה כי דירקטוריון החברה אישר זה מכבר את הסכם ההלוואה המפורט, לפיו תעמוד לרכושתה של מכתשים במסגרת השלמת העסקה הלוואה בהיקף 960 מיליון דולר.
אפי אירופה מקבוצת אפריקה ישראל הודיעה היום כי תממש החזקותיה בשיעור של 50% בקניון פאלאס פלורה בפראג ברווח של כ-9 מיליון אירו. עם השלמת העסקה תקבל אפי אירופה אחרי מס היקף מזומן של כ-22 מיליון אירו.
אל על ריכזה עניין לאחר של"גלובס" נודע כי אי.די.בי תיירות, שבשליטת נוחי דנקנר, נמצאת במו"מ עם אל על למכירת ישראייר. אל על מתעניינת בחברת התעופה ישראייר, המשתייכת לאי.די.בי תיירות, במיוחד בפעילות הפנים-ארצית של ישראייר.
סלקום בלטה לשלילה וריכזה את המחזור הגדול ביותר היום בבורסה, לאחר שקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר פנתה לדויטשה בנק שמפיץ חבילה ממניות דסק"ש בחברת התקשורת למוסדות פיננסיים באירופה במחיר של 92.5 שקל למניה, דיסקאונט של 3.6% על מחיר הבסיס הבוקר בת"א. לדויטשה בנק ניתנה אופציה לרכוש עוד 1.7% ממניות סלקום בתמורה לכ-156 מיליון שקל. על פי הידוע, דויטשה בנק מיהר לממש את האופציה עקב ביקושי יתר - והפיץ עוד 1.7% מהמניות. נציין כי דסק"ש התחייבה שלא למכור עוד מניות סלקום עד ה-15 באוגוסט השנה.
מניותיהן של הכשרה אנרגיה , מודיעין , שלדיאלי ופרימיום פיאייאץ בלטו גם היום לאחר שעלו בשבועות האחרונים בעשרות אחוזים, על רקע המתנת המשקיעים לפירסום תוצאות הסקרים הסיסמיים התלת מימדיים של רשיונות "שרה" ומירה" עוד השבוע. על פי הסקרים הקודמים שנערכו בשטחי הרשיון, אשר בשוק ממתינים לאישושם - תהיה זו התגלית הימית הבאה של גז הטבעי ובשוק מצפים לראות אם יפורסמו גם נתונים לגבי פוטנציאל הנפט שבשטחי הרשיון.
כיל ריכזה עניין על רקע דיווח "גלובס" אתמול על פי שמועות חזקות, שפורסמו במגזין המוביל FMB, כי תאגיד האשלג הרוסי BPC וקונים סיניים קרובים לסגור חוזה למכירת כ-500 אלף טון אשלג במחיר של 470 דולר לטון.
[לאתר האג"ח][לאתר המעו"ף][לפורטל הפיננסי]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.