מדוע בקבוצת רוטשילד ממליצים להשקיע באסיה?

דווקא בשל הירידות האחרונות סבורים ברוטשילד, כי שוקי המזרח, וסין בפרט, אטרקטיביים להשקעה

סנטימנט השלילי השורר בשוקי העולם בחודשים האחרונים, לא פוסח על מדינות המזרח. החולשה שם מוסברת בעיקר בחשש מהאטה בהתאוששות הכלכלית במערב שתשפיע על צמיחת שוקי אסיה, והניסיונות של חלקם לקרר את הכלכלה המקומית ולרסן את האינפלציה. מתחילת החודש ירד מדד MSCI Asia ללא יפן ב-5.5%, ומאמצע אפריל הוא נחלש כבר ב-7%. בולטים בירידות מדדי המניות המובילים בסין, הונג-קונג, הודו ותאילנד, שנפלו סביב 10% מהשיאים האחרונים שקבעו באפריל.

אך בקבוצת אדמונד דה רוטשילד העולמית סבורים, שמצב כלכלות המזרח נשאר חיובי, וכי הפאניקה מוגזמת. דיוויד גאוד, מנהל השקעות דסק אסיה בחברת ניהול הנכסים של הקבוצה, מציין בסקירתו למשקיעים, כי הירידות האחרונות הפכו חלק משוקי המניות באזור לאטרקטיביים במיוחד.

גאוד מציין את המניות הסיניות רבתי (יחד עם הונג-קונג וטאיוואן). "הפרמיה בין מניות סיניות מסוג A ל-H, נמצאת ברמה הנמוכה שלה מזה שנים". נציין כי חברות סיניות עשויות להיות רשומות למסחר דואלי בשנחאי ושנזן (מסוג A) ובהונג קונג (מסוג H), מאחר שמשקיעים זרים אינם רשאים לסחור בסין. פעמים רבות נסחרות מניות A בפרמיה על מניות אותן חברות מסוג H, מכיוון ששוק ההון הסיני מתאפיין בעודף רגולציה, סגירות וחוסר שכלול, לעומת זה של הונג-קונג; וכן מכיוון שקיים ביקוש גדול מאוד מצד משקיעים סיניים למניות סיניות.

גאוד מדגיש, כי למרות האטה מסוימת בצמיחה הסינית, הצמיחה השנתית ברווח הנקי למניה דווקא עלתה ב-2011 ב-1%, לשיעור של 20%. "סין החלה להשתלט על העלייה באינפלציה. העלייה בשכר הריאלי, יחד עם התחזקות המטבע המקומי, תומכות בצריכה, והופכות את שוק המניות הסיני לאטרקטיבי ביותר".

סין אינה מאפשרת לסחור ישירות במטבע שלה, ולכן סבורים ברוטשילד שהונג-קונג, בה נסחר המטבע החליפי ליואן, תמשיך להוות מוקד משיכה. בנוסף, סביבת הריבית הנמוכה שם תשפיע עליה לחיוב. טאיוואן, המובילה טכנולוגית, תיהנה לפי גאוד, מהביקוש המתחזק לסמארטפונים וטאבלטים, וכן מהתקרבותה ליבשת האם.

ברוטשילד נוקטים עמדה נייטרלית לגבי סינגפור, שירידה דרמטית במחירי האנרגיה עשויה לפגוע בסקטורים בולטים בה, כמו קידוחים ימיים ואחרים, החשופים לסחורות. בקוריאה ההעדפה היא למגזרי הטכנולוגיה והצריכה כמו אינטרנט וטבק.

היכן לגלות זהירות?

הסנטימנט השלילי שממנו סובלת תאילנד באחרונה, נגרם בשל חשש מכאוס פוליטי ומהומות לקראת הבחירות הצפויות להיערך בתחילת החודש הבא. החששות הניעו גופים כמו גולדמן זאקס וקרדיט סוויס, להמליץ על הקטנת החשיפה למדינה, ומשקיעים זרים משכו באחרונה כ-700 מיליון דולר ממניות תאילנדיות. מתחילת החודש ירד מדד SET50 התאילנדי ב-5.5%.

"המכירה הכללית האחרונה בעקבות החשש הפוליטי, יוצרת הזדמנות קנייה", מציין גאוד, ומוסיף: "מבחינה כלכלית, תאילנד עשויה ליהנות מביקוש למיקור-חוץ, שנוצר לאחר רעש האדמה ביפן".

בהודו שומרים ברוטשילד על זהירות, אך קובעים שהצפי הופך חיובי. "תחזית הצמיחה ברווח הנקי של מניות מדד הסנסקס ההודי לשנה הפיסקאלית 2012, שאמנם ירדה מ-21% ל-18%, עדיין אופטימית מדי; אך תמחור המניות נמצא קרוב לחציון ההיסטורי, וירידת מחיר הנפט צפויה להפוך את המצב לחיובי יותר", מציין גאוד. הוא מוסיף, כי הצמיחה בתמ"ג ההודי ל-2011 תהיה גבוהה ב-1% מזה של 2010, ותעמוד כנראה על 8.4%. הגירעון בתקציב המדינה צפוי לרדת משמעותית, מ-10% מהתמ"ג ב-2010 ל-8.5% ב-2011.

* הגורמים בכתבה עשויים להשקיע בניירות ערך ו/או מכשירים, לרבות אלו שהוזכרו בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם