המסחר הבין-בנקאי בזירת המט"ח המקומית מתנהל היום (ה') בהמשך היחלשות של הדולר מול השקל, כששערו היציב ננעל בירידה של 0.321% לרמה של 3.415 שקלים. גם האירו נחלש מול השקל ב-0.036% והיציב ננעל ב-4.9441 שקלים.
"בהשוואה למשקים מתפתחים אחרים, קצב העלאות הריבית של בנק ישראל מתחילת 2011 היה מהיר יחסית", נכתב בסקירה של בנק לאומי בעקבות החלטת הריבית שפורסמה השבוע, במסגרתה הותרה הריבית על כנה. "אילולא רמת הריביות הנמוכה במשקים המפותחים, ניתן להעריך כי ריבית בנק ישראל הייתה עולה בקצב מהיר יותר, לרמה המתאימה למצבו הטוב של המשק הישראלי - במבט קדימה, ריבית בנק ישראל צפויה לעלות בקצב ממוצע של רבע אחוז מדי רביע".
הדולר נחלש גם בזירה העולמית על רקע אישור תוכנית הצנע ביוון שדוחף את האירו מעלה ואת המטבע האמריקני מטה. שער הדולר נחלש בכ-0.29% מול האירו ל-1.44 דולר לאירו, מאבד כ-0.4% מול הליש"ט ל-1.60 דולר, ומול הין הדולר יורד ב-0.4% לשער של 80.37 ין לדולר.
"הדולר האמריקני נפל מול מרבית המטבעות בעולם. האירו קיבל רוח גבית חזקה ונסחר כעת בסמוך לרמת התנגדות קשה הניצבת בשער 1.45 דולר לאירו", נכתב בסקירת כלל פורקס. "מטבעות הסחורות נהנים מהסנטימנט החיובי בשווקים ומהעלייה המשמעותית במחירי הסחורות. מול השקל - רמת התמיכה הניצבת באזור 3.40 שקלים, עשויה להישבר במהלך היום. רמת התמיכה הבאה ניצבת באזור 3.36 שקלים, ושבירה של רמה זו עשויה להוביל לירידות עד אזור 3.30 שקלים לפחות".
אתמול, נזכיר, הדולר נחלש מול השקל בכ-1% ושערו היציג נקבע על 3.42 שקלים; האירו התחזק ב-0.3% לשער יציג של 4.945 שקלים.
כזכור, אתמול נרשמה אנחת רווחה בשווקים הפיננסיים בעולם, כשהפרלמנט היווני אישר בהצבעה מיוחדת את תוכנית הצנע הממשלתית ל-5 השנים הקרובות. התוכנית, בהיקף של 78 מיליארד אירו אושרה בהצבעה צמודה למדי של 155 תומכים מול 138 מתנגדים ו-7 נמנעים. תוכנית הצנע היתה תנאי שיוון היתה חייבת לעמוד בו כדי לקבל הלוואה של 12 מיליארד אירו מהאיחוד האירופי וקרן המטבע באמצע יולי, החמישית במספר כחלק מתוכנית החילוץ הכוללת שלה בהיקף 110 מיליארד אירו.
"הקיצוץ הכבד כנראה ירדים את כלכלת יוון למשך שנים", אמר אמיר כהנוביץ מכלל פיננסים. "אנחנו נפרדים מכלכלה שהסבה לנו הרבה סיפורים ועניין, זהו, יוון בדרך ל'עשור אבוד' (שנים בלי צמיחה). תשני טוב יוון, נתראה ב-2021. אל תבכי, הרבה עברו את זה, גרמניה הייתה בעשור אבוד בין 1995 עד 2005, יפן בשנות ה-90, ואפילו אנחנו, בישראל, פספסנו את רוב שנות ה-70'".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.