בהמשך לסימני ההתאוששות בשוק המניות בתקופה האחרונה, כאשר בשבוע המסחר החולף בוול סטריט הוסיף מדד הדאו ג'ונס לערכו מעל ל-6% (עלייה של 650 נקודות), מאמין הכלכלן לארי קודלאו, כי ישנה האפשרות שנראה התאוששות דומה גם בנתוני הצמיחה של כלכלת ארה"ב, בהמשך השנה. קודלאו כתב דבריו ב-CNBC.
"כלכלת ארה"ב תלויה בדולר: במידה והמטבע האמריקני יתייצב וייתחזק, הדבר עשוי להאט את האינפלציה ולהגדיל את הצריכה הפרטית בחודשים הקרובים", מסביר קודלאו, שמציין מנגד את ההתפתחויות האחרונות בשווקים הגלובליים כמאיימות על הצמיחה בארה"ב.
"יש כל כך הרבה איומים על כלכלת ארה"ב - בעוד אובמה מנסה להגיע להסכמה על קיצוץ הגירעון התקציבי כדי להעלות את תקרת החוב. אם המצב יימשך כך, אנחנו נחווה צמיחה ברמה של 2.5%-3%. אולי", דברי קודלאו.
קודלאו מתייחס בתחזיתו לשלל ההתפתחויות האחרונות בכלכלה העולמית בכלל ובארה"ב בפרט, בין היתר מציין את ריכוך החשש מחדלות פירעון יוונית ברקע אישור תוכנית הצנע למדינה, התאוששות סקטור התעשייה בדגש על יצרניות הרכב לאחר האסון ביפן ב-11 במארס, ועליית מדד הייצור התעשייתי בארה"ב - אינדיקטור חשוב להתאוששות הכלכלה - מעט מעל לצפי האנליסטים (אם כי הוא עדיין נמוך).
לדבריו, עם סיום תוכנית ההרחבה הכמותית (QE2), מחזור המסחר בוול סטריט הולך וגדל - מה שעשוי להוות סימן לבאות. לאחר שבמשך שנתיים, מאז משבר המשכנתאות, גדל מחזור המסחר בשיעור שנתי של 4% בלבד - גדל המחזור כעת בקצב שנתי של מעל 5%, בעוד הגידול בשלושת החודשים האחרונים עומד על 7%.
לדבריו, כלל הנתונים עשויים בסופו של דבר "לסמן עלייה בצמיחה במחצית השנייה של השנה, לאחר צמיחה מהוססת של מתחת ל-2% במחצית הראשונה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.