גם החודש ממחישים נתוני רשות המסים את שיטת העבודה הכלכלית של רה"מ בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ: הגדלת הגבייה במסים עקיפים כדי להקטין את הגירעון והחוב. כך, מתחילת השנה נרשמו זינוקים של 9% בהכנסות ממסי דלק ו-33% בהכנסות ממסי נדל"ן, לרמה של 7.5 מיליארד שקל ו-4 מיליארד שקל בהתאמה.
בחודשים ינואר-יוני רשמה המדינה הכנסות של 50.8 מיליארד שקל ממסים עקיפים, גידול של 9.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בחודש יוני לבדו הגיע היקף המס על הדלק ל-1.2 מיליארד שקל ומסי הנדל"ן הסתכמו ב-700 מיליון שקל. המסים העקיפים בחודש יוני עלו ב-4.4% ל-7 מיליארד שקל. בסך הכל ביוני נרשמה עלייה של 23% בגביית מסי נדל"ן ו-11% בגביית מסי דלק.
מהחטיבה למידע ניהולי באגף החשב הכללי באוצר נמסר עוד כי בחודש יוני היה לממשלה גירעון בפעילותה התקציבית בסך של כ-4.1 מיליארד שקל וגירעון של 3.6 מיליארד שקל בפעילות למימון, הכוללת מתן אשראי נטו. בפעילות מקומית היה לממשלה גירעון של כ-3.8 מיליארד שקלים ובפעילותה בחו"ל גירעון של כ-300 מיליון שקל.
הכנסות רשות המיסים הסתכמו ביוני בכ-14.6 מיליארד שקל לעומת כ-13.5 מיליארד שקל ביוני 2010. בניכוי תיקוני החקיקה והתאמות, נרשמה עליה ריאלית בשיעור של 7.6%, בדומה לגידול בהכנסות בחודש מאי, ולגידול המצטבר החצי שנתי. במסים ישירים נרשם גידול בשיעור של 14.5% ובמיסים עקיפים גידול של 1%.
הגביה משוק ההון הסתכמה ב-189 מיליון שקל ירידה בשיעור של 12.9%, המשקפת את גל הירידות בשוק ההון, ואת הסטת ההשקעות לאפיקים שקליים. כך אנו רואים כי בגביה מריבית נרשמה עליה בשיעור של 120% ובגביה מני"ע נרשמה ירידה בשיעור של 57%. מתחילת השנה נרשמה ירידה בגביה משוק ההון בשיעור של כ-10% הנובעת מירידה בפעילות בבורסה.
ההכנסות ממיסוי מקרקעין הסתכמו בכ-718 מיליון שקל בחודש שעבר, עליה ריאלית של 16.3% לעומת יוני 2010. מניתוח לפי סוגי מס עולה כי במס שבח נרשמה עליה בשיעור של 40% ובמס רכישה נרשמה עליה בשיעור של 3%. העלייה במס שבח מוסברת מעסקה חריגה וממכירה מוגברת של קרקעות ע"י פרטים, המנצלים את ההנחה במס שבח. התופעה בולטת במיוחד באזור רחובות שרשם גידול חד בגביית מס שבח בשיעור של 182%.
מתחילת השנה מסתכמת הפעילות התקציבית בגירעון של כ-4.3 מיליארד שקל לעומת גירעון של כ-10.3 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
נציין כי בשנת 2011 מתוכנן על פי התקציב המאושר גירעון שנתי בסך של 25.2 מיליארד שקל וכעת נראה שהגרעון יהיה מצומצם בהרבה מהתחזית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.