אחת הרכישות לתיק שלכאורה יכולה להפתיע את קוראי טור זה, היא מיקרוסופט (MSFT). מדובר במניה ותיקה, מדשדשת למדי, שאינה עונה, לפחות איך שהיא נתפסת כרגע, לקריטריונים של בחירת המניות לקניון. האם זו המניה שבזכותה נרצה לאחל לעצמנו מחצית טובה יותר של 2011? ובכן, חלק מההנאה שבניהול השקעות, ואם תרצו גם בניהול הסיכונים המנטלי, זה לצאת מחוץ לקופסה שלכם. יציאה מהקופסה היא משהו הרפתקני ברמה האישית ומנטרל סיכונים ברמה המקצועית, כל עוד קיים מארג של מניעים התומך בכך.
אז מה תומך בהשקעה במיקרוסופט? נתחיל ברע במיעוטו - זו השקעה שמרנית שבוודאי מייצבת את התיק ומחזקת אותו. המניה נסחרת במכפיל 10, עם תשואת דיבידנד של 2.5% ומכפיל צפוי של 9.39. הביטא שלה היא 0.97, שזה אומר שהיא תנודתית טיפה פחות מהשוק, ובקופתה כ-50 מיליארד דולר. דוגמה ומופת בבית הספר להשקעות שמרניות. מבחינת הניתוח הטכני, מיקרוסופט נרכשה לתיק אחרי תמיכה יפה באזור ה-23.7 דולר, שיכולה להוליד גל עולה חדש שישבור את השיא הקודם של המניה.
מה שהסב את תשומת לבי למניה הוא כתבה ב"גלובס טי.וי" תחת הכותרת "הטכנולוגיה המהפכנית של מיקרוסופט". הרעיון של השקעה במניה של חברה חזקה עם טכנולוגיה מהפכנית, הוא רעיון מעולה מבחינתנו. מדובר במסך מגע ענק שמשתמש בטכנולוגיית תנועה קינטית מיוחדת. הטכנולוגיה אמורה להיות מיושמת עוד 10 שנים מהיום, וזהו סוג הדמיון שאנחנו מחפשים גם בחברות מתעשיית החלל, הביוטכנולוגיה וכדומה. משהו בכתבה הזו גרם לי לחוש שיש חיים חדשים במיקרוסופט, ומאחר שזו חברה שיש לה בסיס כלכלי ובסיס צרכנים איתן, הסיכוי שלה לממש חלומות, כמו דיסני אם תרצו, הוא גדול.
כאשר מדובר במניה כמו מיקרוסופט, אפשר בהחלט להסתפק בניתוח הטכני בשביל להשקיע בה, ולכן כאשר נוצרה אצלי התובנה, ולאחר שהיא נתמכה על ידי מראה הגרף, מיהרתי להשקיע ללא בדיקה עמוקה יותר. כזכור - מכפיל 10, 50 מיליארד בקופה, אסון כבד לא אמור להיות פה.
המלצה של מורגן סטנלי שאותרה עבורנו עלי ידי שרית גולנדר קדרי, מחזקת את ההשקעה במיקרוסופט. ב-30 ביוני הם עיגנו את המלצת "משקל היתר" למניה והציבו לה מחיר יעד של 32 דולר, תוך שהם מציינים את הסיבות להשקעה בה:
צפי לשחרור גרסת ביטא של Windows 8 בספטמבר, גרסה שאמורה לתת אנרגיה מחודשת לתוכנה וגם לעזור למיקרוסופט בשוק הטאבלטים; יום הפגישות עם האנליסטים שנקבע ל-14 בספטמבר, עשוי לחזק את ביטחון האנליסטים בצמיחה ארוכת הטווח של החברה (למי מכם שבוחנים השקעות מהיום להיום, שימו לב שמרחב הזמן, לפחות כפי שבא לידי ביטוי באנליזה זו, הוא גדול יותר). מיקרוסופט עשויה לספק נקודת מבט ארוכת טווח על מודל הצמיחה שלה, לרבות השקעות ההון, כמו שעשו בהצלחה IBM ואורקל. כן, אמורה החברה לקבל קרדיט גדול יותר על הניהול הפיננסי העקבי והמוצלח שלה; ניתן גם לצפות למדיניות עקבית של רכישת מניות חוזרת.
בקיצור, כשיש הזדמנות להכניס לתיק מניה סולידית עם דמיון, אנחנו מסתערים עליה. מקווים שלא יהיו באגים.
מי ירים את כפפת הניתוח הטכני
בשבוע שעבר הרציתי והשתתפתי בשני כנסים מעניינים. הראשון היה בקריה האקדמית אונו, שם אירחו את ראלף אקמפורה, אחד הגורואים העולמיים של הניתוח הטכני. ראלף הגיע לישראל במסגרת משימתו לקדם את הניתוח הטכני בעולם. כאשר דנתי איתו בעובדה שהניתוח הטכני עדיין לא תפס את מקומו בקרב הגופים הפיננסיים, למרות מה שמקובל בארה"ב ובעולם, הוא עודד אותי להמשיך לדחוף והבטיח לעזור.
אקמפורה סיפר שכשהוא התחיל, הם היו שניים ששינסו מותניים והחלו להפיץ את התורה. משתתפי הכינוס זכו ליהנות למשך ארבע שעות מהילת הניתוח הטכני כפי שניתן להרגיש אותה בארה"ב. חבל שהגופים הפיננסיים הגדולים והקטנים לא מעסיקים מנתחים טכניים ומנצלים את איכויות השיטה. מתי יגיע היום שבצד הכותרות הדי שבלוניות של "כלכלני הבנקים..." נקרא כותרות על תחזיות שסיפקו המנתחים הטכניים של אותם מוסדות פיננסיים.
למנהלי אותם מוסדות - אני מזכיר לכם שהניתוח הטכני הוא חוכמת הבנת השווקים, שהתפתחה והשתכללה במשך מאות שנים. היא מאפשרת להתמקד במה שקורה, להגדיר מגמות, לבחור את ההשקעות הטובות ביותר, לגבש אסטרטגיות מסחר, להתמודד עם טעויות, וכל זאת ביעילות ובשיטתיות. משקיעים פרטיים כבר אימצו לחיקם את השיטה, אז מדוע אתם מבטלים אותה בזלזול? מכיוון שמרצה בתואר הראשון אמר שהוא לא מאמין בזה, וכי השוק הוא יעיל?
הכנס השני עסק בברבור השחור במסגרת פורום מנהלי ההיי-טק של המי"ל. שם הצגתי את הגישה החדשה שלי לניהול סיכונים, אותה אני פורש בהדרגה בטור זה. הנחת היסוד היא שתמיד יהיו אירועים בלתי צפויים, ושכל המודלים הסטטיסטיים לאמידת סיכונים ופיזורם לא עמדו ולא יעמדו במבחן המציאות. לפיכך, הדרך להתמודד עם סיכונים היא שילוב בין רכיבה על מגמות עולמיות (שמבטיחה רלוונטיות של השקעות גם בימים קשים), עבודה על מיומנויות מנטליות ותודעת צוות ההשקעות, שילוב של ניתוח טכני בקביעת נקודות יציאה ומעבר מפיזור סטטיסטי לפיזור אינטלקטואלי, שמשמעו בניית צוות השקעות המגיע ממקומות שונים ורואה אחרת את המציאות, תוך מתן משקל לכל אחד מחברי הצוות בתהליך קבלת ההחלטות.
עדיין לא נמצאה הנוסחה הבטוחה לניהול השקעות. אבל, אם אתם מרגישים שמה שעשיתם בעבר לא ממש עבד, אולי הגיע הזמן לנסות גישה אחרת. זה דורש שינוי מפות בראש, אבל אפשרי. אשמח לשלב בטור דוגמאות למודלים יצירתיים שמשתמשים בהם לניהול השקעות בגופים פיננסיים ולקדם את הבשורה. יש מישהו שרוצה לספר?
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.