הדולר מאבד גובה ומנגד האירו רושם עלייה מול השקל, לקראת פרסום נתוני המאקרו בארה"ב בהמשך היום. הדולר היציג נחלש לרמה של 3.398 שקלים ואילו האירו רשם עלייה של 0.3% לרמה של 4.866 שקלים. בעולם רושם הדולר עלייה קלה לרמה של 1.433 דולרים לאירו.
נציין כי גם היום בנק ישראל התערב במסחר ורכש עשרות מיליוני דולרים, בדומה להיקף ההתערבות אתמול לאחר סגירת השערים היציגים.
בזירת המאקרו האמריקנית פורסם אתמול סקר התעסוקה ADP לסקטור הפרטי בארה"ב. הסקר הצביע על עלייה של 157 אלף משרות ביוני לעומת צפי לעלייה של 67 אלף מקומות תעסוקה נוספים בחודש יוני, ולעומת 38 אלף משרות בחודש הקודם. הסקר הוא רק הקדמה לדוח התעסוקה שיפוסם כאמור היום, כשהצפי הוא לתוספת של כ-100 אלף משרות במשק האמריקני בחודש שעבר.
ישראל עשויה להחמיץ את תחזיות הצמיחה שלה לשנת 2011", אמר אתמול נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, בריאיון מצולם ל"בלומברג". פישר הסביר כי "אני חושב שסביר שנעדכן מטה את תחזית הצמיחה השנתית של ישראל, שעמדה על 5.2% בעדכון מחודש שעבר. זאת, כיוון שהרבעון השני במשק הישראלי היה חלש יותר שציפינו".
בנק ישראל הקפיץ בחודש שעבר את תחזית הצמיחה של המשק לשנת 2011 והוריד את תחזית האבטלה. לפי התחזית המעודכנת של בנק ישראל, המשק יצמח ב-5.2% בשנת 2011, לעומת 4.5% בתחזית הקודמת. מדובר בתחזית נמוכה יותר מזו של ה-OECD, שחוזה צמיחה של 5.4% בישראל השנה.
כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירה השבועית כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים ותהליך מיסוי אחזקות זרים במק"מ ואג"ח ממשלתיות.
מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.