המוסדות האירופאיים מקיימים כעת (ב') דיונים קריטיים בדבר משבר החוב ביוון ברקע הרעת המצב הפיננסי באיטליה.
לאחר שאושרה תוכנית הצנע היוונית בהיקף של 78 מיליארד אירו, וכן הוענקה לה ההלוואה האחרונה במסגרת תוכנית החילוץ שלה, בהיקף 110 מיליארד אירו, דנים המוסדות האירופאיים בשלב הבא - תוכנית חילוץ נוספת ליוון.
הרמן ואן-רומפוי, נשיא הנציבות האירופאית עתיד לפגוש היום בנגיד הבנק המרכזי האירופי ז'אן-קלוד טרישה וז'אן-קלוד יונגר, ראש ממשלת לוקסמבורג וראש ועידת שרי האוצר של גוש האירו. וזאת, לקראת פגישתם של 17 שרי האוצר בוועידה, מאוחר יותר היום.
ב-CNBC דווח כי באירופה מבינים כעת כי יוון תיאלץ בסופו של דבר שלא לפרוע חלק מחובותיה במסגרת תוכנית חילוץ שנייה, אשר תכלול ככל הנראה גם הלוואות נוספות, רכישה מחדש של חלק מהאג"ח היווניות והורדת הריבית במדינה.
העיניים נשואות לאיטליה
לאחר סיום הדיונים על יוון, יכונס דיון חירום הנוגע באפשרות כי משבר החוב עלול לגלוש גם לאיטליה. כן כמו, ידונו הבכירים במוסדות האירופאיים בתוצאות מבחני הלחץ של הבנקים ביבשת.
מימושים חדים בניירות ערך של איטליה ביום שישי האחרון חיקו את הדאגה באירופה מפני אפשרות שאיטליה היא הבאה בתור, כך על פי גורמים רשמיים שנותרו בעילום שם.
לא רק זאת, גם השמועות בדבר התפטרותו האפשרית של שר האוצר האיטלקי, גוליו קרמונטי, הנחקר בחשד למערבותו במספר פרשיות שיחתות, מגבירה את הדאגה בקרב מומחים פיננסים כי איטליה תותר דווקא בתקופה קשה זו ללא הנהגה פיננסית.
נזכיר כי לפני כחודש סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס העבירה את דירוג החוב של איטליה לרשימת מעקב והזהירה מפני הורדת דירוג אפשרית. סוכנות הדירוג הזהירה כי מבנה הכלכלה האיטלקית הוא חלש וקיימים אתגרים רבים שעלולים לפגוע בצמיחה האיטלקית. החוב של איטליה עומד על 2.6 טריליון דולר נכון לסוף 2010, ויחס החוב-תוצר של המדינה הוא כ-119%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.