טובי החזאים בתחום המט"ח: "נפילת הדולר כבר מאחורינו"

סיום צניחתו של הדולר נובעת בעיקר בהעמקת משבר החובות באירופה, אשר אינו מעודד את המשקיעים להמר נגד מטבע הרזרבות העולמי ■ בסוף השנה יסחר האירו ב-1.42 דולר

"נפילת הדולר כבר מאחורינו" כך מעריכים טובי החזאים בשוק המט"ח ביום בו צונח האירו בכ-0.8% כנגד האירו לרמה של 1.409 דולר, ולאחר שבשנה האחרונה נפל שערו של הדולר בכ-13%. סיום צניחתו של הדולר נובעת בעיקר בהעמקת משבר החובות באירופה אשר אינו מעודד את המשקיעים להמר נגד מטבע הרזרבות העולמי, הדולר.

בבלומברג אספו נתונים מ-5 חברות, ובראשן חברת המט"ח שניידר, שהיו המדוייקות ביותר ב-6 הרבעונים האחרונים שהסתיימו בסוף יוני, אשר צופות כי הדולר ייסחר ברמה ממוצעת של 1.42 דולר לאירו עד סוף השנה, בהשוואה לצפי שפורסם לפני ימים אחדים (ב-8 ביולי) ולפיו הצמד יסחר בסוף השנה ברמה של 1.43 דולר. בהתייחס לשערו של הדולר כנגד הין היפני צופים החזאים כי שערו של הצמד יעלה ל-83 ין לדולר מ-80.64 ין.

הדולר צובר שוב מעמד של "חוף מבטחים" לאחר שהיה המטבע בעל הביצועים הגרועים ביותר מבין המטבעות של 10 מדינות מפותחות בשנה האחרונה. מאז ה-4 במאי אז נפל שערו של הדולר לשפל של 17 חודשים כנגד האירו, התחזק הדולר בשיעור של 5.5%. הדולר התחזק בשבוע האחרון ב-1.8% כנגד האירו המייצג את 17 מדינות גוש האירו. מתחילת השנה נפל שערו של הדולר בכ-5.4%.

"לא נותר עוד מקום רב להיחלשות של הדולר מעבר ל-1.5 דולר לאירו, ואנו עדיין מצפים לראות את הדולר מתחזק לכ-1.4 דולר עד סוף השנה" אמר סטפן גלו, האנליסט הראשי בשניידר,לונדון והוסיף, "הסיכון לחדלות פירעון לא מסודרת הוא כרגע גבוה בהרבה באירופה לעומת ארה"ב".

גם קרנות הגידור וספקולנטים גדולים נוספים כבר אינם מהמרים כי הדולר יתמוטט. המהמרים על ירידה בשערו של הדולר כנגד המטבעות המובילים נפל ל-203,230 ב-5 ביולי משקלם לעומת 405,267 במארס, הירידה החדה ביותר שנרשמה מאז נובמבר 2003, כך עולה מנתונים שפירסמה הרשות למסחר בחוזים בוושינגטון בשבוע שעבר.

"יהיה קשה עכשיו לדולר ליפול מהמיטה", אמר האסטרטג מ-HSBC הולדינגס בלונדון, אשר דורג במקום השמיני מבחינת רמת הדיוק של תחזיותיו. "המשבר בגוש האירו בהחלט גרם להאטה בקצב ההיחלשות של הדולר. הדולר הוא עדיין מטבע הרזרבות של העולם וימשיך להיות כזה עוד זמן מה".

נציין כי הדולר היווה ברבעון הראשון של השנה 60.7% מסך רזרבות המט"ח בעולם לעומת 61.8% בשנה שעברה, כך עולה מנתוני קרן המטבע הבינלאומית שפורסמו בוושינגטון ב-30 ביוני.