הסיבות המעניינות להשקעה במיקרוסופט פורטו כאן בהרחבה בשבוע שעבר. השבוע, מספרת לנו כתבה נוספת ששודרה ב"גלובס TV" (אנחנו אוהבים את המגמה הזו של תמיכה ברעיונות ההשקעה שלנו המגיעה משם) על עוד מהלך מעניין של ענקית המחשוב. מדובר בשיתוף פעולה עם חברת החיפוש באינטרנט הסינית Baidu. שיתוף הפעולה יסיע לביידו לספק תוצאות חיפוש איכותיות באנגלית, ולמיקרוסופט תאפשר העסקה גישה ל-470 מיליון משתמשי אינטרנט בסין. מספר בקשות החיפוש באנגלית שמגיעות לביידו הוא כ-10 מיליון ביום.
העסקה היא פשוטה: שאלות חיפוש באנגלית שיישאלו באתר הסיני יועברו ל-בינג, מנוע החיפוש של מיקרוסופט, ותוצאותיהן יוצגו באתר ביידו. הנקודה המאכזבת היחידה היא שתוצאות החיפוש יצונזרו. בעיני זו עוד דוגמה לרוח העסקית החדשה שמנשבת במסדרונות מיקרוסופט, רוח אשר ביחד עם יציבות כלכלית ורווחיות מתמשכת, הופכות את ההשקעה במיקרוסופט למעניינת.
הגדולים קיימים ובועטים
בתדירות די גבוהה אנחנו מתבשרים לאחרונה על עסקאות רכישה של חברות, בשלמותן או בחלקים גדולים, על ידי משקיעים גדולים או קרנות פרייבט אקווטי. זאת, במקביל לרכישה עצמית של מניות על ידי החברות עצמן (WMT, MSFT ועוד רבות וטובות). מדובר באינדיקציה חיובית מאוד שמלמדת כי המקורבים והמיודעים רואים במניות השקעה רלוונטית. מדי פעם "נעלמת" גם מניה מתיק הקניון בשל אירוע כזה.
זה קורה גם במרחב העשייה הגדול יותר שלנו בעולם ניהול המוצרים הממשיים. כך למשל נתבשרנו על רכישתה של BBBB על ידי קרן פרייבט אקוויטי. החזקנו אותה כי היא שייכת לאחד מאותם סקטורים שהממשל האמריקני חפץ ביקרם, בהתאם לרשימה שפרסמנו כאן באחד הטורים הקודמים. מדובר בסקטור טכנולוגיות הלמידה (LF שבקניון משיקה לסקטור זה במובן אחר). הרכישה מחזקת את המוטיבציה להשקיע בסקטור, ולכן אנחנו מציינים אותה, למרות ש-BBBB עצמה לא הספיקה לעבור בתיק הקניון. דוגמה נוספת היא OSK. החברה הפועלת בתחום המשאיות הכבדות נסחרת במכפיל 6, ועם מכפיל חזוי 9. ביום שרצינו לקנות אותה לתיק, מאחר שנחשבה כמועמדת לרכישה, נודע על רכישה של איש קרנות הגידור קארל אייקן שלקח לעצמו נתח מהחברה - רכישה שהקפיצה את שער המניה. לא קנינו בקפיצה ואנחנו ממתינים לתיקון ולשכחה של העסקה, שתתרחש אם יהיו ימים קשים בשוק.
ביו המניות שמוזכרות כבעלות פוטנציאל לרכישה נמצאת AEO, שנוספה לתיק לא מזמן במצב טכני טוב. טור זה נכתב בחלקים, כאשר את המשפט הקודם כתבנו ביום רביעי ואת הנוכחי בחמישי. בזמן הכתיבה AEO קפצה 6%. לא ניתן הסבר לזינוק והוא לווה בפעילות ערה של אופציות. נמשיך לעקוב.
בסך הכל, המשמעות של כל הסיפורים הללו היא חיובית. משקיעים כבדים ומקצועיים רוכשים חברות טובות שהן בבחינת 'כאן בשביל להישאר' כשאלו מגיעות למחיר מציאה. אישית, זה מאכזב כשקונים מניה שנמצאת בתיק, משום שהחלום לגביה מתממש בבת אחת. בדרך כלל החלום גם רחוק יותר ממחיר הרכישה, אבל התרומה של עסקאות אלה לשוק וגם לתיק רבה, כך שמדובר באכזבה מתוקה.
בהקשר זה, שימו לב ל-EVR שבקניון. היא מאכלסת את סקטור הפיננסים שמסיבות טכניות לא מקבל משקל גבוה במיוחד. כאן המכפיל הידוע גבוה אמנם (74) אבל הצפוי הוא 14 ותשואת הדיבידנד היא 2%, כך שמדובר בתמחור סביר. המעניין הוא העיסוק של החברה: מתן ייעוץ לחברות בינלאומיות בנושאי מיזוגים ורכישות, מימון ופעולות אסטרטגיות פיננסיות נוספות. המניה מדשדשת ברמות השיא שלה, אבל בשל הפוטנציאל הכלכלי אנחנו מדשדשים בסבלנות. אפשר לנצל ימים אדומים בשוק להצטיידות.
UBS פרסם לא מזמן רשימה ארוכה של מניות שרלוונטיות להשתלטות, ואנו בוחנים מקרוב את הרשימה. כדאי לשים עין על: CBOE, CELG, FWLT, HAIN, IPXL, HTWR, HNZ (בקניון, וקשה לי להאמין שתימכר, אך בכל מקרה ציונה ברשימה לא מזיק) ו-RYL. ביום חמישי התפרסמה ב"גלובס" עוד ידיעה שמחזקת את תמונת המציאות של רכישות והשתלטויות. כך נכתב בידיעה: "חברת China Auto Logistics (סימול בנאסד"ק: CALI), אחת מיצרניות הרכיבים והחלפים הגדולות לתעשיית הרכב בסין, מזנקת היום בארה"ב על רקע הודעתה כי סגרה עסקה למכירת 3 מיליון ממניותיה לקרן השקעות פרטית, לפי מחיר של 1.75 דולר למניה, בהיקף כולל של 5.25 מיליון דולר".
מנכ"ל החברה, טונג שיפינג, צוטט באומרו כי "הרוכשים מעריכים את הפוטנציאל שלנו לצמיחה חזקה. המשקיעים סומכים על כך שהחברה שלנו תגדל ותציג תוצאות טובות בעתיד הקרובות, ומראים כי המניות שלנו סובלות מהערכת חסר". המניה לא הייתה בתיק הקניון, אבל כאמור אנחנו מצפים לעוד ידיעות כאלו שהן טובות לשוק בכללותו, ובתקווה שיהיו גם ספציפיות למניות בתיק.
חוזרים לאנרגיה סולארית
תחום האנרגיה הסולארית היה פעם חם כמו לוחות הקולטים עצמם. היו לנו סיבובים יפים עם מניות הענף, אבל בהמשך הן צללו בשל עלויות הפקת האנרגיה הסולארית, ואולי בגלל העובדה שייצור מרכיבי המערכות אינו אקולוגי בעליל. ואולם, לאחרונה אנו קוראים על עניין מחודש בתחום, ומכיוון שבגדול אנחנו משקיעים במגמות עתידיות, לא יכולנו להתעלם מכך.
הבחירה להשקעה נפלה על JKS. החברה פעילה בסין ובכל העולם, והיא נסחרת במכפיל 3.3 ומכפיל חזוי 4, כך שציפיות גדולות לא מגולמות כאן במחיר. המניה הונפקה במחצית הראשונה של 2010 באזור ה-10 דולר, זינקה ל-38, ירדה ל-20 (סביר ביחס להנפקות) ונרכשה על ידינו סביב ה-26 דולר.
זיו סגל, A level 2 Chartered Market Technician. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.