מדריך "גלובס" לשבוע תרבותי: כל האטרקציות שאסור לפספס

פסטיבל הצגות סטודיו של ניסן נתיב; דניאל ברנבוים בהופעה עם הפילהרמונית; סופי שבוע אקטיביים בעין גדי; זיגי מארלי בירושלים; עבודות הגמר של החוג לתקשורת חזותית בביה"ס לאמנות מנשר

תסתכלו עליהם: "דור חדש בתיאטרון"

מה: פסטיבל הצגות סטודיו ניסן נתיב. המורה הדגול למשחק וחתן פרס ישראל הלך לעולמו, אך מורשתו חיה וקיימת. כמדי שנה מתקיים מרתון ממבחר ההצגות שהעלו תלמידי שנה ג', רגע לפני שהם יוצאים לשוק האזרחי. הפסטיבל הנוכחי יכלול בין השאר את העיבוד החדש שביים יובל זמיר ל"פונדק הרוחות" מאת נתן אלתרמן, והמחזה "שלושה הוצמאך" מאת איציק מאנגר עם המוזיקה של דובי זלצר ונועם שריף בבימויו של יובל זמיר.

למה ללכת: אין תחליף ללהט ולרעב ליצירה של תלמידי שנה ג' בבתי ספר למשחק.

למה באמת ללכת: כי בפעם הבאה שבה נשלם כדי לצפות בהם זה יעלה הרבה יותר.

עם מי ללכת: עם צדי צרפתי ומשה קפטן.

מתי, איפה וכמה: שישי (ה-15 בחודש), 14:00 ומדי ערב ב-20:30 עד ה-21 בחודש באולם צוותא בתל-אביב. מחיר: 40-50 שקלים.

הזוכים באים: דניאל ברנבוים, הזוכים בתחרות ע"ש שופן

מה: סוף השבוע הקרוב מזמן חגיגה לאוהבי הפסנתר בארץ. האירוע הנוצץ העיקרי יהיה בהיכל התרבות בת"א, שם יופיע דניאל ברנבוים עם הפילהרמונית (חמישי בערב ומוצ"ש). במקביל, ובלי קשר, יתקיימו בת"א ובבאר-שבע קונצרטים עם שניים מהזוכים בתחרות הבינלאומית האחרונה ע"ש שופן. את שני הפסנתרנים הצעירים תלווה תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר-שבע, בניצוחו של דורון סלומון.

שני הפסנתרנים שינגנו בקונצרט הם הזוכה בפרס השני בתחרות, האוסטרי אינגולף וונדר (Ingolf Wunder) והזוכה בפרס השלישי, הרוסי דניל טריפונוב. טריפונוב, כזכור, זכה לא מזמן גם בפרס הראשון בתחרות ארתור רובינשטיין בארץ.

למה ללכת: כדי לשמוע את שיאי הרפרטואר של שופן. וונדר ינגן את הקונצ'רטו הראשון לפסנתר ותזמורת, וטריפונוב ינגן את הקונצ'רטו השני וכן את ה"אנדנטה ספיאנטו" ו"גרנד פולונז".

למה באמת ללכת: כי זה יותר זול מברנבוים (מבחינת לוח הזמנים - אפשר גם וגם).

עם מי ללכת: עם כל מי שמתגעגע לטריפונוב המקסים, ורוצה לשמוע גם את מי שזכה במקום אפילו גבוה יותר ממנו.

מתי, איפה וכמה: שישי (15 בחודש), 13:00, בית האופרה בת"א. מחיר: 105-175 שקלים. מוצ"ש (16 בחודש), 21:00, המשכן לאמנויות הבמה באר-שבע. מחיר: 100 שקלים.

דניאל ברנבוים / צלם: אברהם קביליו
 דניאל ברנבוים / צלם: אברהם קביליו

להציל את ים המלח: "מוסיקיץ" במלון עין-גדי

מה: מלון עין גדי מציע שני סופי שבוע אקטיביים משפחתיים.

למה ללכת: קומבינציה חביבה על הורים בימי החופש - מישהו אחר עונה לשאלות הילדים, מסביר להם, מדריך אותם, מפעיל אותם בפינות יצירה, מראה להם מה עושים הגדיים והיעלים, עושה איתם סימניות מהטבע, ומסביר להם על מצבו המדורדר של ים המלח.

למה באמת ללכת: ים המלח לא יורד מהכותרות - כרייה זה טוב או רע? אז אולי תצליחו לגבש עמדה ולצד זה תגלו את פינות החמד שסופי השבוע הללו יחשפו בפניכם - נווה מדבר ירוק ושוצף מים בנחל בוקק, שכשוך בבריכה הצופה אל הרי מואב, סיור בנחל ערוגות (זה הידוע), תצפיות על יעלים (בתנאי שהם יחליטו שמתאים להם לצאת) ושפני סלע, טיולי בוקר בנחלי חבל ים המלח, תרגולי יוגה, סיורים בגן הבוטני, וגם מופעי מוזיקה. בשישי בערב (22.7) מופע של דודו טסה בחורשת עצי הבאובב, בשישי הבא (29.7) מופע שירי ביטלס של "מג'יקל מיסטרי טור בנד".

עם מי ללכת: הורים וטף. בשעה שהילדים ישוטטו בבטחה במתחם הקיבוץ, ההורים ימצאו מפלט ממוזג במופעי מוזיקה קטנים בקפה-בר. מצטיידים בבירה קרה, פוקצ'ה עם סלט מדברי, ומרגישים באמת חופש.

מתי, איפה וכמה: חמישי-שבת (21-23 בחודש); חמישי-שבת (28-30 בחודש). להזמנות חדרים ופרטים נוספים: 1-800-2233-20

הכי אמיתי שיש: ערן רשף, ציורים

מה: "יו, זה נראה ממש צילום", זו הקריאה שנשמעת שוב ושוב באולמות התערוכה של ערן רשף במוזיאון ת"א. ואכן, הסגנון ההיפר-ריאלסטי של הצייר מגיע לכדי שלמות, כלומר הכי קרוב למציאות.

למה ללכת: רשף, שזכה החודש בפרס ע"ש חיים שיף, מציג דימויים ישראליים שמכוננים זיכרון משותף של ההוויה המקומית בשנות ה-50 - צידנית, בקבוק גומי למים חמים, מקרר ישן, קרפיונים בדרך להיות גפילטעפיש, עוף שתיכף נכנס לתנור. אפילו הפורמטים נאמנים למציאות - הכיור הוא בגודל של כיור אמיתי, והדלתות בגודל של דלת בית. רשף מכניס את הזיכרון לקפסולת זמן. את החפצים היומיומיים הוא מצייר בסביבה מתכלה, מתפוררת ותיכף נעלמת. המבט שלו נייטרלי, כמעט לא נוקט עמדה, אבל רק לכאורה, כי בסופו של דבר מקופלת פה קינה על מות התמימות והפשטות.

למה באמת ללכת: כי בסוף כולם אוהבים ציור פיגורטיבי, והולכים לאיבוד באבסטרקט. רשף מספק הזדמנות לחקור מעט את סגנון הציור, להתמהמה על ההצללות ולנסות לפענח איך לעזאזל מציירים זכוכית שקופה.

עם מי ללכת: כמובן שעם סבתא. שתגיד שוב ושוב, "אוי, ווי, איני זוכרת איך היינו הורגים את הג'וקים עם הפליט כל לילה".

מתי, איפה וכמה: עד ה-3 בספטמבר, מוזיאון תל-אביב לאמנות. מחיר: 42 שקלים.

מי ירה בשריף? זיגי מארלי בהופעה

מה: סדרת מופעי הקיץ הירושלמית מגיעה לשיאה בביקור מולדת נוסף ליורש העצר של הראגיי העולמי. זיגי מארלי, בנו של בוב המנוח וכוכב על בז'אנר בזכות עצמו, יוביל הרכב של שמונה נגנים ויופיע לראשונה בבירה (הופעותיו הקודמות בארץ זכו להצלחה עצומה). הוא יבצע ממיטב להיטיו, כולל מהאלבום החדש, וכדי שהחגיגה תהיה מושלמת יופיעו גם חברי ההרכב Easy star all stars, המבצעים עיבודי דאב ללהיטים של הרכבים כמו הביטלס, הפינק פלויד ורדיו הד.

למה ללכת: כי החיבור של ראגיי וירושלים לא יכול להיות רע.

למה באמת ללכת: המארלי השני כבר לא מופיע הרבה.

עם מי ללכת: עם התקווה שש.

מתי, איפה וכמה: חמישי הבא (ה-21 בחודש), החל מ-21:00 בגן סאקר בירושלים. מחיר: 90 שקלים.

זיגי מארלי / צלם: יח
 זיגי מארלי / צלם: יח

תקשורת חזיתית: פרויקט "ביקורות פתוחות"

מה: תערוכת עבודות הגמר של החוג לתקשורת חזותית בביה"ס לאמנות מנשר תיפתח השנה לקהל הרחב, שיוכל להיחשף גם לתהליך הביקורת על העבודות.

מתחם התחנה בת"א יארח למשך כשבועיים את תערוכת בוגרי החוג, הכוללת יותר מ-20 עבודות בשלל תחומים כגון עיצוב גרפי, איור, מיתוג, עיצוב אריזות, עיצוב אינטראקטיבי ועוד. בהתאם לאווירת הלימוד הפתוחה המאפיינת את החוג במנשר, הוחלט גם לפתוח לציבור הרחב את תהליך הביקורות על עבודות הגמר. בימים א'-ג' תינתן ביקורת על העבודות, והתהליך יהיה פתוח לקהל המעוניין עד שעות הצהריים. לאחר מכן ניתן יהיה לבקר בתערוכה עד לנעילתה ב-26.7.

בין הפרויקטים שיוצגו: סרט מחווה לקולנוע "רמה" הנטוש ברמת גן שבהשראתו נוצרה גם קולקציית בגדים; סדרת איורים המתארת את סיפור חטיפתו של אבי אחד הסטודנטים במסגרת חטיפת ילדי תימן עם קום המדינה ועבודה של מצטיינת החוג, שחוקרת את הקשר בין אופנה וגרפיקה.

למה ללכת: לגעת ברוח, לפני שהיא הופכת לחומר.

למה באמת ללכת: להיות שם כשאמן חדש נולד.

עם מי ללכת: עם שרת התרבות.

מתי, איפה וכמה: פתיחה רשמית, שישי (ה-15 בחודש). ביקורות פתוחות לקהל: ראשון-שלישי (17-19 בחודש). התערוכה תציג עד 26/7. מתחם התחנה, ת"א. הכניסה חופשית.

תערוכה עיתון / צלם: יעל זר ציון בצילום עצמי
 תערוכה עיתון / צלם: יעל זר ציון בצילום עצמי