אירופה ננעלה במגמה מעורבת; במוקד- מבחני הלחץ

המדדים המובילים באירופה נחלשו עד 0.5% ■ נעילה מעורבת באסיה: בורסת יפן עלתה, הבורסה בהונג-קונג ירדה ובורסת שנגחאי התחזקה

בורסות אירופה נעלו את שבוע המסחר במגמה מעורבת לאחר שנסחרו ביומו האחרון של שבוע המסחר (ו') בירידות שערים של כ-0.5% על רקע הדריכות לקרת התוצאות הצפויות להיום של מבחני הלחץ של הבנקים האירופים, המשך החששות ממשברי החוב בגוש האירו, והאיתותים השליליים מכיוון ארה"ב. תוצאות מבחני הלחץ פורסמו מייד עם תום המסחר בבורסות היבשת.

תוצאות מבחני הלחץ נחשפו: ראשות הבנקים באירופה הודיעה היום כי שמונה בנקים, מתוך 91 הבנקים שעברו את מבחני הלחץ, נכשלו במבחני העמידות. בספרד כשלו חמישה בנקים, ביוון כשלו שני בנקים ואילו באוסטריה כשל בנק אחד. הבנק המרכזי של ספרד אותת כי אף בנק ספרדי לא נדרש להעלות את ההון כתוצאה ממבחני הלחץ, למרות כישלונם של חמשת הבנקים. יצויין כי 16 בנקים עברו בקושי רב את מבחני הלחץ ויאלצו לעמוד בדרישות ההון המחוייבות. הערכות באירופה הן כי תוצאות מבחני הלחץ מוכיחות כי סקטור הבנקים הוא יציב ועמיד ומסוגל לעמוד בפני זעזועים. הנציבות האירופית הודיעה כי היא מצפה מכל שמונת הבנקים שכשלו לנקוט בכל האמצעים הדרושים כדי לשפר את מצב ההון שלהם.

מניות הבנקים ריכזו עניין: נציין את BNP Paribas שאיבדה יותר מ-2%, ואת Commerzbank שנחלשה גם היא ב-2%.

בסקטור הטכנולוגיה נציין את STMicroelectronics שירדה ב-1.8% לאחר שספגה הורדת דירוג והצלחה ממורגן סטנלי. גם מניית Technologies AG ספגה הורדת דירוג וירדה ב-2.3%.

מניית הכרייה BHP Billiton נחלשה במסחר, לאחר שהודיעה כי תרכוש את חברת Petrohawk Energy תמורת 12.1 מיליארד דולר במזומן.

נעילה מעורבת באסיה

בורסות אסיה ננעלו מוקדם יותר במגמה מעורבת שבין עלייה של 0.4% לירידה של 0.3%. ברקע, ירידות השערים בסיום המסחר אמש בוול סטריט, האזהרה של S&P מהורדת דירוג לארה"ב, וסאגת תקרת החוב האמריקני שלא נגמרת.

המדדים בוול סטריט סיימו אמש בירידות שערים בשיעור מירבי של 1.2%, כשדברי יו"ר הבנק המרכזי ברננקי היו הטריגר לירידות. ברננקי אמר כי אין מקום לתוכנית תמריצים שלישית לכלכלה האמריקנית, וכי ינקוט אמצעים רק אם ייראה שהכלכלה תמשיך ותיחלש.

בנוסף, סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הכניסה את דירוג האשראי של ארה"ב למעקב והזהירה מפני סיכוי של 50% להורדת הדירוג המושלם שלה עקב אי הסכמה להעלות את תקרת החוב ובכלל לצמצם את היקפו הענק של 14.3 טריליון דולר. בקרב הרפובליקנים והדמוקרטים בארה"ב אין עדיין הסכמה משמעותית בנושא ולא נראה כי תהיה כזו בקרוב.

מנגד, השפיעו לטובה על השווקים נתוני המאקרו שפורסמו אתמול בארה"ב: התביעות הראשונות לדמי אבטלה ירדו יותר מהתחזיות המוקדמות ל-405 אלף; מדד המחירים ליצרן לחודש יוני ירד ב-0.4%, לעומת צפי לירידה של 0.2%; המכירות הקמעונאיות עלו ביוני ב-0.1%, לעומת צפי לירידה של 0.2%.

גם דוחות גוגל שפורסמו לאחר סיום המסחר בוול סטריט סיפקו סוג של רוח גבית. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, כשדיווחה על רווח של 2.51 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, לעומת 1.84 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות עמדו על 6.92 מיליארד דולר, לעומת צפי להכנסות של 6.54 מיליארד דולר.

קוג'י טקאוצ'י, אנליסט בכיר בחברת המחקר Mizuho בטוקיו, אמר היום כי המשקיעים במזרח מחכים לאיתותים חיוביים מארה"ב באשר לחוב ונתונים כליליים שיצביעו על התאוששות. "בינתיים, יש אווירה של 'נחכה ונראה'. החוב הענק של ארה"ב וגם משברי החוב באירופה הם משהו שיש לבחון לעומק - נחכה ונראה", אמר.