נעילה שלילית בבורסת ת"א; סנטימנט שלילי גם בשוקי חו"ל

עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה עם דוחות מעולים של צ'ק פוינט ■ מניית מנופים ירדה בעוד 4% על רקע הארכת המעצר של בן זקן ■ ירידות באירופה ובחוזים בוול סטריט

יום המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל היום (ב') בירידות שערים 0.87% לאחר החרפה בירידות שנרשמה בשעות הצהריים. גם היום המחזורים בבורסה היו נמוכים במיוחד והסתכמו בכ-900 מיליון שקל, וגם היום ממשיכים המשקיעים בשוק המקומי לעקוב אחרי התפתחויות בשוקי חו"ל. זאת, בשעה שעונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה ובימים הקרובים יתפרסמו דוחות של לא מעט חברות מובילות. בינתיים, בבורסות אירופה נרשמות ירידות והחוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט מאותתים על צפי לירידות של כ-0.7% בפתיחת המסחר היום.

"מתחילת השנה ניכר כי ככל שהמדד כולל מניות בעלות שווי שוק נמוך יותר הוא מציג תשואות שליליות יותר" - כך כותב יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. דבריו נאמרים על רקע סקירתו השבועית של מדד ת"א 25 בה מצא כי המדד הניב מתחילת השנה את התשואה השלילית הנמוכה ביותר מבין מדדי המניות בת"א על בסיס שווי שוק. להערכתו, בחודשים הקרובים "מה שהיה מתחילת השנה הוא מה שיהיה. חוסר הוודאות לגבי קצב הצמיחה הגלובלית, בשילוב עם המצב הגיאו פוליטי ישמרו את פער הביצועים בין המדדים לטובת מדדי המניות 'הכבדות'".

עם זאת, פגוט לא רואה באלטרנטיבה של השקעה במדדי מניות בחו"ל להשקעה במדדי המניות בת"א. "יש להעדיף פיזור גיאוגרפי מובנה המגדיר חשיפות לשווקים זרים על בסיס תמהיל מוגדר מראש בין השקעות מקומיות להשקעות זרות", כתב פגוט. "קצב הצמיחה המשופר בכלכלת ישראל ביחס לשווקים המפותחים, במקביל להאטה משמעותית בתהליך העלאת הריבית המקומי מביא אותנו להערכה כי רגיעה במצב הגיאו-פוליטי תביא לסגירת פער הביצועים של השוק המקומי אל מול השווקים המפותחים. סגירת פער זו תתבצע על ידי חידוש השקעות זרים בשוק המקומי במצב של התבהרות האופק הגיאו פוליטי".

ירידה בתחזית הדירוג של קבוצת דלק

חברת הדירוג מידרוג הורידה היום את תחזית דירוג האשראי של דלק קבוצה ל"שלילי" מ"יציב", מה שמעיד על היתכנות להורדת הדירוג של דלק בחודשים הקרובים. דירוג האשראי של הקבוצה נותר לפי שעה על A1.

מניית מנופים המשיכה לאבד גובה לאחר שצנחה אתמול במחזור גבוה. בית המשפט המחוזי בתל-אביב שיחרר אתמול בערב (א') בערבות ובתנאים מגבילים את ג'קי בן-זקן, אחד מבעלי השליטה בחברה, את צביקה קולברנר, מנהל תיקי השקעות לשעבר ופועל במסחר באמצעות החברות אינטרנטיקה, נטיקה יזום וש.ד. ניהול ויעוץ וכן באמצעות חשבונות שונים בהם הוא מיופה-כח; ואת איתן אלדר, מבעליה, יחד עם רועי גיל, של חברת ארנה קפיטל - חברה פרטית העוסקת בתיווך בניירות ערך. השלושה חשודים בביצוע עבירות של תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, מירמה והפרת אמונים בתאגיד, וזאת תוך ניצול שיטת המסחר בבורסה.

מודיעין ריכזה עניין לאחר שקופתה של שותפות חיפושי הנפט והגז התמלאה אתמול ב-144 מיליון שקל לאחר שבפקיעת כתבי האופציות מסידרה 7 של השותפות נרשמה היענות כמעט מלאה ומחזיקי האופציות בחרו לממש את זכותם לשלם 3.74 אגורות ולקבל בתמורה יחידת השתתפות של מודיעין המקנות זכות השתתפות בזכויות השותף המוגבל.

סאגת טאו נמשכת. מאז הודיע בשבוע שעבר אילן בן דב כי הוא מבקש הסדר חוב בטאו תשואות, לא נשמע קולם של המשקיעים המוסדיים. זאת בניגוד להסדרי חוב גדולים אחרים - באפריקה ישראל, בצים ובסקורפיו, שבהם המוסדיים הגדולים החלו מיד בניהול מו"מ מול בעל השליטה. הסיבה לשתיקת המשקיעים המוסדיים, היא שרובם פשוט לא נמצאים בטאו. לפי הערכות בשוק ההון, מתוך כ-320 מיליון שקל אג"ח (סכום החוב המתואם למחזיקי האג"ח, בנטרול החזקות בן דב עצמו) רק 65 מיליון שקל מוחזקים על-ידי משקיעים מוסדיים (קרוב למחצית מכך אצל כלל ביטוח). בשורה התחתונה, רק 20% מסך האג"ח של טאו נמצא בידי משקיעים מוסדיים, בעוד יתר 250 מיליון השקלים מפוזרים אצל הציבור.

השלד הבורסאי אוקיאנה הודיע אתמול על כוונה למזג לתוכו פעילות מתחום תאי הגזע. ל"גלובס" נודע, כי מדובר בחברת BoneUs Therapeutics אותה ייסד שי מרצקי. על פי הודעת החברה, אם תתקיים העסקה אוקיאנה תחזיק ב-100% מבונוס תרפויטיקה, ובעלי המניות של בונוס יחזיקו בשליטה באוקיאנה. בעקבות ההודעה, ועוד בטרם התברר למשקיעים מיהי המועמדת למיזוג, צנחה אתמול מניית אוקיאנה ב-65% והחברה נסחרת לפי שווי של 9.5 מיליון שקל.

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]