"הקושי בפיתרון בעיות החוב האירופי הוא בעיקרו פוליטי ולא כלכלי. ישנה הקבלה גם לבעיית העלאת תקרת החוב בארה"ב. כאן אנו עדים לניסיון לכיפוף ידיים בין היא אמרה אותה למדנו על בשרינו Never Say Never . הנשיא אובמה לרפובליקנים על התנאים להשגת הסכם יותר מפעם אחת בשנים האחרונות ולכן אנו מכירים בכך כי תמיד קיימת האפשרות לשמיטת חובות באירופה או אפילו בארה"ב. עם זאת, הסבירות לתרחיש שכזה היא נמוכה יחסית דווקא בשל ההשלכות של ההחלטות שהביאו למשבר האחרון". כך מעריכים כלכלני בנק לאומי בסקירה שפרסמו היום (ב').
בלאומי חוזרים ואומרים כי רמות המחירים בהם נסחרים המדדים נמוכים, ולכן "אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לשוק המניות העולמי למרות הסיכונים באירופה והמצב הנפיץ בארה"ב. עם זאת, בכדי להאמין כי צפוי מהלך משמעותי בשוק המניות עד לסוף השנה אנו ממתינים לעדות של שיפור ממשי בנתוני המאקרו".
בנוגע להתרחשויות בשוק האג"ח האמריקני מעריכים בלאומי כי בטווח הקצר המסחר ימשיך לסבול מתנודתיות גבוהה ובפרט לקראת ההצבעה בקונגרס האמריקני. כמו כן המשך החולשה בזירת המאקרו וחוסר הוודאות סביב אירופה יתמכו בנטיית המשקיעים להקטין סיכון. עם זאת, "אנו מאמינים כי הממשל האמריקני ינקוט בכל הנדרש על מנת לשמור על דירוג האשראי של המדינה ותוכנית העלאת תקרת החוב והקיצוצים התקציביים הנדרשים תאושר עם שינויים מינוריים".
בהסתכלות ארוכת טווח, תמונת המאקרו בארה"ב כיום אינה אחידה וקשה לקבוע באופן חד משמעי מה הוא הכיוון של הצמיחה האמריקנית. "אנו עדיין מאמינים כי הכלכלה האמריקנית תיוותר בתוואי של צמיחה מתונה. על כן, אנו מעריכים כי הסיכוי לחידוש ההרחבה הכמותית הוא נמוך ובמידת הצורך הפד יעדיף להפעיל כלים מוניטאריים תומכים אחרים. על רקע רמת התשואות הנמוכה בה נסחרות אגרות החוב של ממשלת ארה"ב אנו מעריכים כי למשקיע פרטי אין עניין בהשקעה באפיק זה. לאור תלילותו של העקום האמריקני, לבוחרים להשקיע באפיק זה ישנה עדיפות להשקעה באגרות בעלות מח"מ בינוני לפדיון".
עוד מעריכים בלאומי כי המשך הצמיחה ההדרגתית בארה"ב והשיפור הצפוי בפעילות הסקטור העסקי יתמכו במסחר באג"ח הקונצרניות. מעבר לכך, לאור השיפור שנרשם בפעילות של החברות במרבית ענפי המשק האמריקני, ההסתברות להרעה במצבן הפיננסי של החברות היא קטנה. על כן, אנו מעריכים כי למשקיעים המחפשים כיום תשואה עודפת ניתן להגדיל את רמת הסיכון של הרכיב הקונצרני בתיקים ולהשקיע באגרות המדורגות בדירוגי ההשקעה הנמוכים יחסית. על מנת להגביל את הסיכון מומלץ לשמור על מח"מ בינוני.
בנוגע לאירופה מעריכים בלאומי כי מצבה של איטליה אינו זהה ואפילו לא קרוב למצבה של יוון או אירלנד. המאזן התקציבי של איטליה בניכוי תשלומי ריבית עומד בעודף של 1.7% . כמו כן, באיטליה לא קיימת בועת אשראי ומחירי הנדל"ן נמצאים ברמות סבירות והמינוף הכולל של המדינה הוא בין הנמוכים באירופה. על כן, תגובת השוק להתפתחויות במדינה אינה מוצדקת.
בהסתכלות כללית יותר, "אנו מאמינים כי חוסר הוודאות סביב יוון וחלוקי דעות באשר להשתתפות של גופים שונים באיחוד האירופאי בתוכניות הסיוע למדינות פריפריאליות נוספות יביאו להמשך החרפת התנודתיות במסחר. מלבד זאת כפי שראינו בשבועיים האחרונים, היעדר שיפור במצבן של כלכלות פריפריאליות עלול להביא לפגיעה נוספת בכושר החזר החוב שלהן ולהורדות דירוגי אשראי נוספות. על כן, אנו מאמינים כי בתקופה הקרובה תמשך מגמת העלייה בפרמיית הסיכון של מדינות אלו. בהסתכלות ארוכת טווח, אנו צופים המשך הצמיחה ההדרגתית באיחוד ובמדינות המבוססות אשר יתמוך בעליית תשואות לאורך העקום הגרמני. בהתחשב בכך, ולאור רמת התשואות הנמוכה היום, אין כדאיות בהשקעה באג"ח ממשלת גרמניה. למשקיעים המחפשים השקעה באירו אנו ממליצים לפנות לאגרות קונצרניות המדורגות בדירוגי השקעה בעלות מח"מ קצר עד בינוני".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.