המסחר בזירת המט"ח המקומית התאפיינה היום (ד') בהתחזקותו של השקל כנגד המטבעות המובילים. עם קביעת השערים היציגים על ידי בנק ישראל נחלש שערו של הדולר בשיעור של 0.582% של הדולר ל-3.419 שקלים. האירו היציג נסוג גם הוא ב-0.265% ושערו נקבע ב-4.8627 שקלים. על רקע ההתחזקות של הבורסות ברחבי העולם נרשמת היום גם התחזקות של האירו כנגד הדולר בשיעור של 0.5% ונסחר ברמה של 1.421 דולר.
"נראה שהדולר ימשיך להיחלש בעולם בחודשים הבאים ואנו לא צפויים לראות תפנית במדיניות המוניטארית (העלאת ריבית) בארה"ב עד שנה הבאה והשקל ימשיך לקבל רוח גבית בעולם ובין הגורמים ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל", כך כותבים אלי בן-דוד ושי זקהיים, אנליסטים בכירים בבית השקעות USG Capital.
השניים מציינים בסקירה שפרסמו כי השוק מגיב כל העת על הנעשה בארה"ב והפחד הוא שאם תקרת החוב לא תעלה עד החודש הבא יוביל המצב לחדלות פירעון במדינה ולטלטלה עזה בשווקים ומשבר פיננסי נוסף. באשר לאינפלציה, מאמינים השניים כי "האינפלציה תחזור לרמות הגבוהות ותגיע לרמה של 4.5% בחישוב שנתי ואנו נהיה עדים להעלאות ריבית נוספות במשק אך לא באופן רציף כאשר אנו צופים ריבית של 4% במשק עד סוף השנה".
היום פורסמה הערכה של אסטרטג המטבעות של UBS שאמר כי עד סוף השנה יפול שערו של האירו בכ-7% לראמה של 1.3 דולר לאירו. בחודש האחרון נפל שערו של האירו בשיעור של 3%, זאת על רקע החששות מהתרחבות משברי החובות ביבשת.
הצמד הסחיר בעולם (אירו-דולר) שהושפע בתקופה האחרונה מההתפתחויות באירופה, מצליח להתאושש בימים האחרונים על רקע התאוששות הבורסות ביבשת. נציין כי היום צפוי מפגש בין נשיא צרפת, סרקוזי והקנצלרית הגרמניה, מרקל לקראת מפגש הפיסגה של מנהיגי גוש האירו שיתקיים מחר בו ידונו על משבר החובות המחמיר. במפגש ינסו המנהיגים לגבש באופן סופי את חבילת החילוץ החדשה שתינתן ליוון. בנוסף ידונו המנהיגים באפשרות באופציות נוספות כגון "תספורת" למחזיקי האג"ח הממשלתיות על מנת שישאו גם הם בנטל החילוץ. מרקל אמרה אתמול לעיתונאים כי סביר להניח שמפגש הפיסגה לא יניב פיתרון כולל וכי סביר להניח שידרשו צעדים נוספים.
נציין כי באירופה גבר לאחרונה החשש מהתפשטות משבר החוב מיוון לאיטליה וספרד. לאחר שבאיטליה אושרה בסוף השבוע האחרון תוכנית הצנע הממשלתית בהיקף של 70 מיליארד אירו (99 מיליארד דולר), העיניים עדיין נשואות לעבר ספרד - אשר רבים מבנקיה לא עברו את מבחני הלחץ של רשות הבנקים האירופאית, וממשלתה צפויה לצאת להנפקה של שתי סדרות אג"ח, כבר מחר (ה').
בזירת המאקרו הישראלית, נציין כי אתמול (ג') דווחה הלמ"ס כי הייצור התעשייתי בישראל המשיך לטפס גם בחודש מאי ועל פי נתוני המגמה שפורסמו אתמול באתר הלמ"ס עלה מדד הייצור התעשייתי לרמת שיא של 134.1 נקודות. בחודשים מארס עד מאי 2011 נרשם זינוק של 5.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כאשר בניטרול ענפי ההיי-טק נרשם זינוק חד עוד יותר של 8.4% באותם חודשים.
עוד מושפע הדולר מדיוני התקציב הממשלתי בארה"ב, בצד השני של האוקיינוס, לקראת העלאת תקרת החוב הממשלתית. היום אישר בית נבחרים בארה"ב הצעת חוק להעלאת תקרת החוב הממשלתית בכ-2.4 טריליון דולר, חרף העובדה כי הסנאט האמריקני צפוי לבטלה.
[לטבלת שערי חליפין][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.