בעלי העסקים באזור המאהל: "פיק מטורף"

בתי הקפה נהנים משטף של מבקרים: "הפדיון הכפיל את עצמו - המוחים מצחצחים אצלנו שיניים בבוקר, משתמשים בשירותים ומקבלים 10% הנחה על התפריט"

מחאת הדיור בשדרות רוטשילד בתל אביב עושה טוב לבתי האוכל הסמוכים לה. המחאה הזניקה את הפדיון היומי בעשרות אחוזים. המרוויחים הגדולים הם "סווינג קפה" ופיצריית "טוני וספה", השוכנים צמוד למאהל המחאה, המתרכז בחלקו הצפוני של הרחוב.

"הפדיון שלנו הכפיל את עצמו בשבוע האחרון", אומרת חגית סלמן, מבעלי בית הקפה "סווינג קפה". "אני פה שנה, וזה ה'פיק' הכי מטורף שהיה לנו במכירות. כמות המוחים והמבקרים אותם היא עצומה. להערכתי, פי שלושה מימים רגילים. הפיק מורגש יותר בשעות אחר הצהריים, כשכל המבקרים והסקרנים מתחילים להגיע למקום".

סלמן מספרת כי כוח האדם של המקום תוגבר ושעות הפתיחה הורחבו. "לפני המחאה היינו סוגרים בחצות והיום ב-02:00 בלילה". לדבריה, בשעות הבוקר, נמכרים יותר שתייה קרה וסנדביצ'ים לקהל המוחים, ובשעות אחה"צ-ערב, יותר ארוחות ויין לקהל המבקרים והסקרנים.

"אני מאוד אוהבת את מה שקורה פה, ולא רק בגלל הפדיון. נוצר פה הווי מדהים. הווי של חגיגה והפנינג בלתי נגמרים. בינינו לבין המוחים נוצרה מערכת יחסים חברית. אנחנו תומכים במאבק שלהם ומפרגנים להם. הם מצחצחים אצלנו שיניים בבוקר, משתמשים בשירותים שלנו ומקבלים 10% הנחה על התפריט".

"אמצע השבוע הפך לסוף שבוע"

אנשי המאהל, מספרת סלמן גם "מאפסנים אוכל אצלנו בקירור, והשף שלנו מתבל להם חומרי גלם. אנחנו עושים את זה באהבה, ומקווים שימשיכו לבוא אלינו גם אחרי שכל זה יגמר". סלמן מדגישה שהיא לא העלתה את המחירים בעקבות המצב. היא גם מרוצה מהמחאה ומתוצאותיה, עד ששקלה לשנות את שם בית הקפה ל"קפה מחאה". "לא עשיתי את זה כי עד שהעירייה תאשר לי לשנות את השילוט, המחאה כבר תסתיים".

טל שטרן, מבעלי פיצריית "טוני וספה", מדווח אף הוא על זינוק של למעלה מ-40% בפדיון. "אמצע השבוע הפך אצלנו לסוף שבוע", הוא אומר. "אם חמישי-שישי-שבת היו הימים הכי חזקים שלנו, המחאה הפכה את כל ימות השבוע לימים חזקים. תגברנו כ"א וחומרי גלם".

שטרן, המבקש להדגיש שגם בלי מחאה המקום "עובד חזק", תומך אף הוא במחאת הדיור. "מדובר במחאה צודקת של מעמד הביניים שסוף סוף מתעורר. אני מזדהה איתם ולכן עוזר במה שאני יכול, כמו לאפשר להם שימוש בשירותים".

לעומת זאת, במסעדת "רוטשילד'ס קיטשן", המרוחקת יותר ממוקד המחאה, מורגשת עלייה מתונה יותר בפדיון. "רק אתמול, בפעם הראשונה, הרגשנו עלייה של 10%-15% בפדיון. מאידך, בשמפינה, מסעדה נוספת שבבעלותי בהמשך הרחוב ומרוחקת יותר ממוקד המאהל, אין שום עלייה בפדיון", אומר דוד חדד, מבעלי שתי המסעדות.

"אתמול ראיתי מה הולך ב'סווינג קפה' וב'טוני וספה', וקינאתי. תור הזהב". למרות האמור, חדד לא מתכוון לצאת עם איזשהם גימיקים שיווקיים כדי למשוך את הקהל הרב שזורם לרוטשילד. "אני שומר על תדמית. וחוץ מזה, אני לא חושב שיש קונצנזוס סביב המחאה הזאת. אני בעד שאנשים ימחו. אבל כמו בערים אחרות בעולם, מי שרוצה לגור במרכז של המרכז, שישלם".