יום מעורב במט"ח: הדולר התחזק ל-3.42 ש'; האירו נחלש

הדולר נסחר בעלייה קלה לשער של 3.427 שקלים ■ בעולם האירו מתחזק לשיא של שבוע מול הדולר והין ■ מנהיגי גרמניה הגיעו להסכמה וצרפת בנוגע למשבר החוב של יוון והדרכים לפתרונו

הדולר רשם במהלך המסחר במט"ח היום (ה'), עלייה קלה מול השקל כאשר היציג ננעל בעלייה של 0.263% לשער של 3.428 שקלים, ובמקביל האירו רשם ירידה של 0.216% לשער יציג של 4.852 שקלים.

כלכלני מריל לינץ' פרסמו השבוע סקירה מעודכנת על השווקים, ובתוכה גם הערכות לגבי תוואי האינפלציה, הריבית והשקל-דולר בישראל. במריל לינץ' מעריכים שהריבית תמשיך לעלות, אם כי בקצב מתון, לרמה של 3.5% במהלך הרבעון השלישי ועד ל-4% במהלך הרבעון הראשון של 2012. במקביל, קצב האינפלציה צפוי להתמתן מרמה נוכחית של 4.2% (ב-12 החודשים האחרונים) לכ-3.3% בסוף השנה. בנוגע לקצב הצמיחה, ההערכות של כלכלני מריל לינץ' הן שהמשק הישראלי יתרחב השנה ב-3.9% ויעלה לכ-4.5% ב-2012.

במריל ממשיכים לדבוק בפוזיציית לונג שקל - שורט סל אירו-דולר לטווח הארוך ומציינים כי הפוזיציה מאופיינת ברמת סיכון נמוכה. להערכתם בנק ישראל עשוי להפתיע עם העלאות ריבית אגרסיביות יותר ממה שהשוק מתמחר כיום.

בעולם עבר האירו לירידה מול הדולר ונסחר ברמה של 1.42 דולרים לאירו. מול הין נסחר הדולר בשער של 78.77 ין לדולר.

במוקד המסחר, עמדה ההסכמה אליה הגיעו מנהיגי גרמניה וצרפת בנוגע למשבר החוב של יוון והדרכים לפתרונו. "הידיעות בנוגע לתיאום עמדות של גרמניה וצרפת מלמדות שהמנהיגים מחוייבים מאוד לפתרון המשבר", אמר לבלומברג Yuki Sakasai, אסטרטג מטבעות בברקליס קפיטל בטוקיו. "במצב שנוצר קשה מאוד למכור את האירו".

ההסכמה התרחשה במסגרת דיון מקדים של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת ניקולא סרקוזי היום, לקראת דיון של בכירי האיחוד האירופי עם ממשלות האיחוד מאוחר יותר - בדבר גיבוש תוכנית חילוץ נוספת ליוון, לאחר שתוכנית החילוץ הקודמת בהיקף של 110 מיליארד אירו, מוצתה. (לסיפור המלא)

גם היום הוסיפו המשקיעים לשאת עיניהם לעבר הדיונים על הקיצוצים בתקציב הפדרלי לטובת העלאת תקרת החוב הממשלתית, בהיקף של כ-14.3 טריליון דולר. אובמה והרפובליקנים ממשיכים בדיונים במרץ לקראת ה"דד ליין" ב-2 באוגוסט, כשהמטרה היא להגיע להסכם סופי בימים הקרובים.

בזירת המאקרו העולמית, היום פורסם כי מדד הייצור הסיני של HSBC רשם ביולי ירידה ל-48.9 נקודות מ-50.1 נקודות ביוני לשפל של 28 חודשים. נזכיר כי כל קריאה מתחת ל-50 נקודות מצביעה על התכווצות כלכלית. הנתון העלה חששות כבדים באשר לעוצמתה של הכלכלה הסינית וליכולתה להמשיך ולקיים את צמיחתה החזקה.

בזירת המאקרו בארה"ב, לשכת התעסוקה האמריקנית פירסמה היום כי מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה השבוע עלה ל-418 אלף תביעות לעומת 405 אלף בשבוע שעבר - אנליסטים בשוק התאכזבו מהנתונים לאחר שממוצע התחזיות בשוק עמד על 411 אלף תביעות. מאוחר יותר (17:00 שעון ישראל), יתפרסם מדד הייצור של אזור פילדלפיה שצפוי לעמוד על 2.7 נקודות.

[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]