השיפור בשוקי ההון הגלובליים תמך במגמה חיובית בשוק המניות המקומי בשבוע האחרון. עונת דוחות טובה בארה"ב, לצד התחזקות ההערכות כי תקציב הממשל האמריקאי יעבור בסופו של דבר, שחררו מעט מהלחץ בו נתונים המשקיעים בעולם, שנבע בעיקר מהחשש מפני התפשטות משבר החוב באירופה ו"הדבקתן" של מדינות נוספות בו, וכן החשש מפני אי אישור התקציב בארה"ב.
במישור המקומי, נדמה כי הכלכלה הישראלית מצטננת מעט בחודשים האחרונים, כפי שניתן לראות בשורת אינדיקטורים, כגון סחר החוץ, המדד המשולב, וחשש כי "מחאות הקוטג'" ומוצרים נוספים עלולות לפגוע בביקושים לצריכה הפרטית. עם זאת, חשוב לזכור כי המשק המקומי עודנו איתן מאוד, ומפגין ביצועי יתר משמעותיים על פני מרבית הכלכלות המפותחות, בדגש על הכלכלות האירופאיות. נתוני שוק העבודה מצביעים על שפל היסטורי באבטלה, ותחזיות הצמיחה עדיין מדברות על 4.5% ב-2011 - שיעור מרשים בהשוואה גלובלית.
כלכלני בנק הפועלים ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, "וזאת נוכח רמות המחירים הנוחות להשקעה, אליהן הגיעו מניות רבות, ועל רקע הסביבה הכלכלית המקומית, שעודנה חיובית, גם אם קיים צפי להאטה מסויימת בצמיחה בחודשים הקרובים. למרות גישתנו החיובית, אנו מדגישים כי הטווח הקרוב צפוי להמשיך ולהיות תנודתי".
על כן, למשקיעים בעלי פרופיל סיכון סולידי יותר, "אנו סבורים כי אין זה הזמן להיות בחשיפה מנייתית מלאה. מבחינת הרכב תיק ההשקעות, אנו מעניקים עדיפות למניות החברות המוטות לענפים דפנסיביים ולחברות המאופיינות במדיניות דיבידנדים אגרסיבית".
לגבי שוק המטבעות מעריכים כלכלני הפועלים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים ותהליך מיסוי אחזקות זרים במק"מ ואג"ח ממשלתיות. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות, אם כי מתונות, ע"י בנק ישראל.
בפועלים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.
בבנק לאומי מעריכים כי בטווח הקצר ימשיך המסחר בשוק המניות המקומי להתאפיין בדשדוש תוך תנודתיות גבוהה, על רקע מגמת המסחר מעבר לים, הסביבה הגיאופוליטית ומחזורי המסחר הנמוכים שמאפיינים את חודשי הקיץ. בטווח ארוך יותר, אנו מוצאים את רמת המחירים הנוכחית, כפי שהיא משתקפת מרמת המכפילים, נוחה להשקעה. זאת, בפרט לנוכח האיתנות של הכלכלה הריאלית המקומית.
בנוגע לשוק המט"ח מעריכים בלאומי כי בטווח הקרוב צפוי הדולר להיסחר מול השקל בטווח צר, בדומה למגמת המסחר בעולם. האירו צפוי להיסחר מול השקל בתנודתיות, בהתאם להתפתחות פתרון משבר החובות.
על שוק האג"ח אומרים בלאומי כי תהליך עליית הריבית צפוי להיות ארוך ומתון מהתחזיות המוקדמות, עובדה שתתמוך ברמת התשואות בשוק המקומי בטווח הקרוב. בשל כך, אנו סבורים כי קיימת העדפה להשקעה באגרות חוב ממשלתיות במח"מ בינוני בשל התשואה השוטפת אותן הן מספקות. בנוסף, בשל העלאות הריבית המתונות אנו ממליצים על השקעה בחלקו הבינוני של העקום הממשלתי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.