הדולר נופל והאירו מתחזק, לאחר שאמש הושגה הסכמה בנוגע לתוכנית סיוע נוספת ליוון (על כך בהמשך). הדולר היציג נחלש בכ-1.1% לרמה של 3.39 שקלים ומנגד האירו התחזק ב-0.76% לרמה של 4.888 שקלים. בעולם נסחר האירו ברמה של 1.44 דולרים.
בבנק הפועלים מעריכים בסקירת סוף השבוע כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים ותהליך מיסוי אחזקות זרים במק"מ ואג"ח ממשלתיות. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות, אם כי מתונות, ע"י בנק ישראל.
בבנק לאומי מעריכים כי בטווח הקרוב צפוי הדולר להיסחר מול השקל בטווח צר, בדומה למגמת המסחר בעולם. האירו צפוי להיסחר מול השקל בתנודתיות, בהתאם להתפתחות פתרון משבר החובות.
כאמור, אחרי שבועות ארוכים של חוסר ודאות בכלכלה הגלובאלית בין היתר בעקבות עתידו של גוש האירו נשמעה אמש (ה') אנחת רווחה מכיוון אירופה: לאחר פגישה של שרי האוצר האירופיים, פורסמה תוכנית החילוץ השנייה ליוון בהיקף כולל של 109 מיליארד אירו (156.7 מיליארד דולר) בנוסף ל-50 מיליארד אירו מהסקטור הפרטי. מטרת הסיוע היא לאפשר לכלכלת יוון להתאושש לאחר שנקלעה למשבר חוב אדיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.