המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') בירידות שערים שהתמתנו במהלך המסחר. הסנטימנט השלילי בולט היום בכל השווקים הגלובליים על רקע כישלונם של הרפובליקנים והדמוקרטים בארה"ב להגיע להסכמה באשר לתקרת החוב האמריקני. בנוסף, הורדת דירוג ליוון ממשיכה להכביד על השווקים. דוחות הרבעון השני המשיכו לזרום ובהעדר נתוני מאקרו היום, מרכזים הדוחות כספיים עניין רב בוול סטריט ומשפיעים על כיוון המסחר.
כאמור, המחלוקת בין הרפוליקנים לדמוקרטים ממשיכות לטלטל את השווקים כאשר נראה כי ההסכמה רחוקה ותאריך היעד לסיום המחלוקת ה-2 לאוגוסט מתקרב. לפנות בוקר (ב' שעון ישראל), התקוות שיו"ר בית הנבחרים (וראש הסיעה הרפובליקנית בבית), ג'ון ביינר, יציג הסכם מסגרת עם מתווה להעלאת התקרה, עוד לפני פתיחת השווקים הגלובליים, הפכו לאכזבה. במקום עסקת חבילה דו-מפלגתית, שתאותת לשווקים שארה"ב מוכנה לעשות סדר בביתה הפיננסי, התבשרנו שבית הנבחרים (בשליטת הרפובליקנים) והסנט (בשליטת הדמוקרטים) החליטו על נתיבים נפרדים: כל בית הציג הערב יוזמה משלו לפתרון המשבר.
בעוד ההצעה הרפובליקנית כוללת קיצוצים ב-2 שלבים בסכום כולל של 2.6 טריליון דולר בנוסף להקמת ועדה מיוחדת בנושא הקיצוצים. מהתוכנית החדשה עולה כי לא יתבעצו העלאות במסים. מנגד, בתוכנית הדמוקרטית תקרת החוב תעלה ב-2.4 טריליון דולר, סכום גבוה מספיק עד לסיום כהונתו הנוכחית של אובמה ב-2012. במקביל, יהיו בתקציב המדיני קיצוצים בשווי 2.7 טריליון דולר שישאירו את תוכנית הבריאות היקרה מאוד לליבם של הדמוקרטים ללא פגע. (לסיפור המלא).
"זה קצת מפחיד שכלכלת ארה"ב מחזיקה את כלכלת העולם כ'בת ערובה' מסיבות אידיאולוגיות זניחות", אמר מיקיאו קומדה, בכיר בחברת LGT Capital Management. "מנקודת מבט גלובלית, ברור שמסים צריכים לעלות וצריך לקצץ בהוצאות באופן כזה או אחר".
הבעיות באירופה גם כן אינן מרפות, ולמרות חבילת החילוץ ליוון לא נסתם הגולל על סוגיית חדלות הפירעון שמוסיפה לאיים על המדינה. סוכנות הדירוג העולמית מוד'יס חתכה היום את דירוגה של יוון בשלוש דרגות כאשר היא מעריכה כי חדלות פירעון של המדינה היא כמעט ודאית. בנוסף מעריכים הכלכלכנים כי חבילת הסיוע השנייה טומנת בחובה נסיכון למדינות נוספות במרחב גוש האירו.
תחזית שלילית לטווח הארוך מספק היום בוב ג'נג'ואה (Bob Janjuah), ראש חטיבת השקעות הכנסים של בנק נומורה. "אני מעריך כי ה-S&P500 יפול לרמה של 1,000 נקודות עד סוף שנת 2011 או תחילת 2012, כאשר ברקע תחול ירידה במחירי הסחורות, התחזקות של הדולר ותשואות נמוכות של האג"ח האמריקניות", אמר. לפני כן, מעריך כי "הסנטימנט בשווקים מחוייב להיות חיובי יותר כעת, לפני החולשה שאני צופה בשוק בסוף שנת 2011 ותחילת שנת 2012", הסביר ג'נ'גואה.
דוחות החברות במוקד
Kimberly Clark Corp החברה דיווחה על רווח של 1.03 דולר למניה ברבעון השני לעומת צפי לרווח של 1.14 דולר ולעומת רווח של 1.2 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. בסך הכל מדובר ברווח של 408 מיליון דולר לעומת 498 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. סך כל ההכנסות הסתכמו ב-5.3 מיליארד דולר, עלייה של 8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
נטפליקס דיווחה על זינוק של 55% ברווח הנקי ברבעון השני של 2011. הרווח למניה הסתכם ב-1.26 דולר לעומת 80 סנט ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, נרשמה ירידה במשתמשים החדשים לאחר שהמחירים עלו ב-60% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
אורביט זכתה בחוזה אסטרטגי מסוכנות החלל האירופאית ונכנסת באמצעותו לשוק החלל האירופאי. על פי ההערכות בשוק, החוזה מוערך בהיקף של מיליוני דולרים. החוזה נחתם במסגרת דרישה של הסכונות לפתרון למעקב אחר לוויינים המשמשים להדמיה ומעקב וסובבים במסלול נמוך.
חברת RIM יצרנית הבלקברי הודיעה היום כי תקצץ את מצבת כוח האדם של החברה ותפטר 2,000 עובדים - 10% מסך כל כוח האדם של החברה. לאחר הקיצוץ הנרחב מספר העובדים של החברה יסתכם ב-17 אלף עובדים בלבד. הסיבה לקיצוץ הנרחב היא כישלונה של החברה לאתגר את מתחרותיה בשוק הטלפונים החכמים ובשוק הטאבלטים ובראשן אפל, יצרנית האייפון והאייפד. נציין כי החברה הזהירה בעבר כי תחל לפטר עובדים על רקע החולשה.
Texas Instruments דיווחה על רווח של 56 סנט למניה לעומת 62 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. גם הכנסות החברה רשמו ירידה ועמדו על 3.46 מיליארד דולר לעומת 3.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2010.
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.