המסחר במט"ח מתנהל היום (ג') בהיחלשות קלה של הדולר מול השקל, הדולר איבד כ-0.23% ושערו היציג נקבע על 3.398 שקלים. לעומת זאת, האירו נסחר בהתחזקות של 0.5% מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.92 שקלים.
בזירה העולמית, הדולר יציב מול רוב המטבעות המרכזיים, האירו מתחזק מול הדולר ובשער של 1.449 דולר לאירו, הין נסחר בשער של 78 ין לדולר.
במחלקת המחקר של FXCM מציינים כי "הריבים על אישור תקרת החוב של ארה"ב מעיבים על כל המערכת הפיננסית, אבל אינם משנים ממש את המצב הקיים ביורו זה זמן רב. מאז התחתית של 1.39 היורו ממשיך את מגמתו העולה עם הפסקות קצרות המוסברות על ידי אירועים פנימיים באירופה או חיצוניים ליבשת. בסופו של דבר, הדולר אצלנו ממשיך לעקוב אחרי מהלך רחב זה אבל בעוצמה פחותה המתבטאת בהישארות בתחום דשדוש קבוע שציינו זה כבר זמן דהיינו בין 3.55 ו-3.385 שקלים. היום, ולאחר שאתמול הדולר ירד די הרבה, חזרנו לאזור הנמוך של תחום מחירים זה. רק שבירה מוכחת של איזור 3.38 וסגירה שבועית מתחת ל-3.35 תיראה בעינינו כמשהו מהותי וכסימן שהדולר אצלנו הולך לבקר את הרמה התחתונה הבאה דהיינו 3.20 שקלים לדולר".
אתמול, פורסמה החלטת ריבית בנק ישראל לחודש אוגוסט לפייה הריבית נותרה ברמה של 3.25% בהתאם לציפיות המוקדמות. "האינפלציה בהסתכלות על 12 חודשים אחורנית מוסיפה להיות גבוהה, 4.2%", ציינו בבנק ישראל. להערכת חטיבת המחקר בבנק ישראל, תתבצע העלאה הדרגתית של הריבית לרמה ממוצעת של 4% ברבעון הראשון של שנת 2012.
בזירה העולמית, בעיות החוב באירופה ממשיכות להשפיע על האירו. נזכיר כי אתמול חברת הדירוג הבינלאומית מודי'ס חתכה את דירוג האשראי של יוון ב-3 דרגות לרמה של Ca לעומת רמה של Caa1, מדובר ברמה אחת מעל חדלות פירעון. הדירוג החדש משקף את הסיכון לחדלות פירעון. בסוכנות הדירוג מודי'ס סבורים כי חבילת החילוץ החדשה שגובשה ליוון על-ידי האיחוד האירופי טומנת בחובה סיכון שעלול להדביק את מדינות האזור.
אי הוודאות שיוצרת המחלוקת סביב סוגיית תקרת החוב של ארה"ב ממשיכה להשפיע על המטבע היפני, הין נסחר מול הדולר בשפל של ארבעה חודשים. אמש, לאחר נאום אובמה, נפל הין לשער של 77.89 מול הדולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז ה-17 במארס השנה.
"המשקיעים בעולם לא מעוניינים לרכוש את הדולר בשלב זה בשל חוסר הוודאות השוררת בשווקים בעניין עתידה הכלכלי של ארה"ב. אי העלאת תקרת החוב עשויה להנחית מכה אנושה לשטר הירוק מכיוון שהוא יאבד את מעמדו בתור נכס חוף מבטחים וכלכלות גדולות כדוגמת סין יתחילו לנתב את ההשקעות שלהם אל עבר נכסים אחרים כגון: הזהב והכסף אשר מתחזקים משמעותית בימים האחרונים", כך מעריכים כלכלני כלל פורקס.
[לאתר המט"ח][לפורטל הפיננסי]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.