לאומי: "השוק לא מתמחר אפשרות של הורדת דירוג ארה"ב"

לאומי: "במידה שתקרת החוב לא תועלה, או שדירוג אג"ח ארה"ב ירד, צפויות ירידות גם בשוק הישראלי" ■ "קיים סיכון בשוק הסולידי הנובע מכיוון ארה"ב"

"המסחר בשוק המניות באחד העם יתאפיין בדשדוש ובתנודתיות גבוהה בתקופה הקרובה", כך עולה מסקירת שוק ההון שמפרסם הבנק. בבנק לאומי מסבירים את התנודתיות בטווח הקצר במגמת המסחר בשווקים הגלובליים ומחזורי המסחר הנמוכים האופייניים לחודשי קיץ. יחד עם זה, כלכלני הבנק אופטימיים באשר לאופי המסחר בטווח הארוך. "רמת המחירים הנוכחית, כפי שהיא משתקפת מרמת המכפילים, נוחה להשקעה", מעריכים כלכלני לאומי. עוד מציינים הכלכלנים כי איתנות הכלכלה ותוצאות כספיות טובות ברבעון השני, מחזקים את הערכתם החיובית לגבי אופי המסחר בטווח הארוך.

"ההתייקרות הצפויה בתעריפי החשמל ובמחירי הדלק עלולים להביא ללחצים אינפלציוניים בטווח הקצר", כך מעריכים כלכלני בנק לאומי. בטווח הארוך יותר, סבורים כלכלני הבנק, ייתכן והמחאות האחרונות, כמו גם התארגנויות של קבוצות עובדים המוחים על תנאי השכר, יביאו לגידול בגירעון הממשלתי, וכתוצאה מכך לעלייה בהיקף הגיוסים הממשלתיים ולעליית תשואות. "צעדים אפשריים שינקטו כתוצאה מהתארגנויות המחאה האחרונות עשויים לתמוך דווקא בירידות מחירים", מעריכים.

עיני המשקיעים ינשאו בשבוע המסחר הקרוב, יותר מתמיד, לוול סטריט ולשווקים הגלובליים. "השווקים אינם מתמחרים כלל אפשרות של עליית תשואות במקרה של הורדת דירוג אג"ח ארה"ב", מעריכים בבנק לאומי. מגמת המסחר בעולם עשויה להשפיע רבות על הבורסה באחד העם על רקע אי הוודאות לגבי הסכמה על העלאת תקרת החוב בארה"ב, וההשלכות האפשריות על השווקים הפיננסיים במקרה של הורדת דירוג אג"ח ארה"ב.

בבנק לאומי סבורים כי קיימת העדפה להשקעה באגרות חוב ממשלתיות במח"מ בינוני בשל התשואה השוטפת שהן מספקות. עוד מציינים כלכלני הבנק כי קיים סיכון בשוק הסולידי הנובע מכיוון ארה"ב. "במידה שתקרת החוב לא תועלה, או שדירוג אג"ח ארה"ב ירד, צפויות ירידות שערים בשווקים כולם ובכלל זה בשוק הישראלי", מדגישים כלכלני הבנק.

מניות מומלצות

בבנק לאומי מעריכים כי קיימת עדיפות לבזק בשל הירידה הצפויה בהכנסות חברות הסלולר וההשפעה השלילית של סבסוד מכירות הטלפונים באשראי. "תשואת הדיבידנד החזויה למניית בזק ל-2011, אשר עומדת על כ-10% מרווחיה השוטפים, תומכת גם היא בהערכה זו", מציינים הכלכלנים.