מחזיקי האג"ח של חברת טאו, שבשליטת אילן בן דב, בחרו נציגות משותפת שתנהל מו"מ עם הנהלת החברה ובעלי השליטה על הסדר חוב. הנציגים הם יורם טורבוביץ', מורדי משיטה מכלל ביטוח ואדוארד קלר. האחרון הוא כלכלן פרטי ששימש בעבר גם בנציגות מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל. גם לעורכי הדין שנבחרו ניסיון באותו הסדר חוב גדול, משרד ליפא מאיר (עורכי הדין ליפא מאיר ואמיר ברטוב) שהציג את מועמדותו ביחד עם משרד קליר-בנימיני (עורכי הדין אלון בנימיני ורענן קליר).
חברת טאו נקלעה למשבר קשה ופנתה בחודש שעבר למחזיקי האג"ח שלה (סדרות ב' ו-ג') בבקשה להסדר חוב. על פי התוכנית חוב של 423 מיליון שקל הכולל חוב של 105 מיליון שקל שבעל השליטה בן-דב מחזיק בעצמו, יומר למניות של חברת טאו. בן-דב מצדו יעביר לטאו את מניות השליטה בחברת סאני (55% ממניות ההון), שבאמצעותה הוא מחזיק בשרשור בפרטנר, כך שטאו תחזיק לאחר ההסדר בכ-63% מהון המניות של סאני. בנוסף, מציע בן-דב למחזיקי האג"ח שייגרם להם הפסד כתוצאה מההסדר מניות נוספות, שינבעו מהמרת איגרות החוב שברשות בן-דב עצמו למניות טאו.
את השליטה בטאו (לשעבר ירדן השקעות) רכש אילן בן דב בתחילת 2005 מידי צמד הפיננסיירים רועי גיל ואיתן אלדר, לאחר שהחברה נקלעה לקשיים בעקבות השקעה כושלת במניות הכשרת הישוב. בן דב הזרים 5 מיליון שקל כנגד 90% ממניות החברה לצורך הפיכתה לזרוע השקעות פיננסיות.
החברה ביצעה מספר השקעות גדולות, בעיקר בתחומי הנדל"ן (לרוב באמצעות השקעות בחברות ציבוריות), ואלה הניבו לה הפסדים כבדים בעקבות המשבר הפיננסי האחרון. בשנים 2008-2010 הפסידה טאו 727 מיליון שקל, תוך שהיא נאלצת לממש חלק גדול מהחזקותיה בהפסד גדול. נכון להיום השקעותיה העיקריות של החברה הן במניית סאני (8%), מבני תעשיה (1.62%) ומטעי הדר (26.4%).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.