לצד הדוחות הכספיים עידכנה אתמול חברת התקשורת בזק בנוגע לחלוקת דיבידנד באוקטובר. בזק , שבשליטת שאול אלוביץ', מתכננת חלוקת דיבידנד שוטף בסך 992 מיליון שקל. במקביל, תחולק המנה השנייה של הדיבידנד המיוחד, שאינו מרווחי החברה, שהיקפו הכולל 3 מיליארד שקל, בסך 500 מיליון שקל. הדיבידנד המיוחד אושר בעבר על-ידי בית המשפט ובעלי המניות.
ל"גלובס" נודע שמספר מחזיקי אג"ח של בזק פנו לעו"ד אופיר נאור ממשרד נאור גרשט, לצורך התנגדות לחלוקת הדיבידנד המיוחד. טענת מחזיקי האג"ח היא שחלוקה המבוססת על הלוואות ולא על רווחי החברה פוגעת בהם ובחברה בשני אופנים.
הראשון הוא העמסת הוצאות מימון של מאות מיליוני שקלים על החברה, בריבית לא מבוטלת וללא הצדקה. השני הוא נטילת סיכון גדול מצד החברה, במקום שהסיכון יישאר אצל בעל השליטה. כך, הם טוענים שחלוקה מסוג זה מרעה את מעמדם של מחזיקי האג"ח בחברה.
"הטייקונים קונים חברות במינוף אדיר, ואח"כ מבצעים חלוקת דיבידנד אגרסיבית שפוגעת בהון העצמי של החברה ומעמיסה הוצאות מימון וסיכונים", אמר היום ל"גלובס" עו"ד נאור. ב-19 בחודש הבא יתקיים דיון בבית המשפט הכלכלי אצל השופטת דניה קרת, האם לאשר חלוקת דיבידנד בבזק.
גם עו"ד שחר בן-מאיר, המייצג מחזיק אג"ח בבזק, כבר פנה לביהמ"ש בחודש שעבר בטענה שצריך לבחון מחדש האם ניתן לחלק דיבידנד שלא מיתרות הרווח של החברה, נוכח השינויים הרגולטורים בענף התקשורת. רשות ני"ע תמכה בעמדת מחזיק האג"ח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.