המסחר בבורסות אירופה התנהל היום (ה') בירידות שערים, שהלכו והתחזקו עד לסיום, ברקע לירידות חדות בוול סטריט. השווקים באירופה לא מצליחים להתאושש גם בשבוע בו אושרה העלאת תקרת החוב בארה"ב, כאשר ברקע עדיין מהדהד החשש בדבר התפשטות משבר החוב ביבשת לאיטליה וספרד. הבנק המרכזי הותיר את הריבית באירופה ללא שינוי ברמה של 1.5%.
נשיא הבנק המרכזי באירופה, זאן קלוד טרישה, הותיר את הריבית ללא שינוי ונראה כי במסיבת העיתונאים שיקיים הוא ירמוז על חזרת ה-ECB למוד של משבר, על רקע משבר החובות המתפשט. נזכיר כי בחודש שעבר עלתה הריבית באירופה ב-0.25%. מעניין יהיה לשמוע אם טרישה יכריז על חידוש תוכנית רכישת האג"ח על מנת לספק יותר נזילות למערכת הבנקאית.
"מרחץ הדמים בבורסות אירופה אתמול הרגיש כמו סצינה מסרט זומבים רע", אמר כריס פורדי, אנליסט ב-Spreadex. "למרות שהשווקים בארה"ב חוו עליות בסיום המסחר, עדיין מורגשת פגיעות בשוק".
כאמור, המשקיעים באירופה מוסיפים לחשש מהתפשטות משבר החוב לאיטליה וספרד, בעוד תשואות האג"ח הממשלתיות של שתי המדינות מתקרבות לרמה של 7%.
"ההתפתחויות בשווקי האג"ח של איטליה וספרד מעידת על דאגה מתגברת"- כך כתב אתמול נשיא הנציבות האירופית, חוזה מנואל בארוסו, בהצהרה בדבר ההתפתחויות האחרונות בשווקי אירופה. "המתח בשוק האג"ח משקף את הדאגות המתגברות של המשקיעים לגבי יציבות גוש האירו והמשבר המתפתח". בארוסו הסביר כי "בפגישת בכירי האיחוד האירופי ב-21 ביולי, הומצא פיתרון ייחודי למשבר ביוון, תוך הסכמה כי השתתפות הסקטור הפרטי בפיתרון לא תהווה סטנדרט קבוע לניהול משברים בגוש האירו".
הבנק Dutch investment bank ריכז עניין לאחר שדיווח על זינק של 24% ברווחיו לרבעון השני של שנת 2011, תוך שהוא מכה את התחזיות.
מנגד, הכבידו התוצאות של בנק ההשקעות Lloyds , לאחר שהבנק הבריטי דיווח כי עבר להפסד של 2.31 מיליארד ליט"ש.
גם חברת הכרייה Rio Tinto נפלה, לאחר שדיווחה על זינוק של 30% בהכנסות הרבעוניות, אולם מנגד הורידה התחזיות שלה לשנים 2011 ו-2012.
נעילה מעורבת באסיה; הבנק ביפן התערב בשוק המט"ח
המסחר באסיה ננעל היום (ה') במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, ברקע נעילה חיובית בוול סטריט אמש. העליות ביפן מגיעות לאחר שהבנק המרכזי המקומי התערב במסחר בזירת המט"ח במטרה למנוע את התחזקות הין, מה ששלח את המטבע לירידות חדות מול מרבית המטבעות המרכזיים.
כאמור, הבנק המרכזי ביפן התערב במסחר והוביל לירידות חדות של הין מול המטבעות המרכזיים בזירת המט"ח באסיה. מהבנק המרכזי נמסר כי הפעולה המדובר "תתרום ליציבות המחירים בשווקים".
"במקרה של יפן, התחזקות הין הייתה פונקציה של היחלשות הדולר האמריקני בצורה משמעותית. למרות שהצפי ביפן הוא להתאוששות הכלכלה והצמיחה לאחר אסון רעידת האדמה, ין חזק במיוחד לא עוזר לתהליך", התייחס לדברים סטפן רוברטס, אנליסט בבנק נומורה.
הבנק המרכזי ביפן הודיע היום על התערבות בשוק המט"ח במסגרת הרחבת מדיניות מוניטארית של הקלה כמותית, כאשר בנוסף הותיר הבנק את הריבית ברמה אפסית. הריבית ביפן נותרה ברמה של 0-0.1%. כמו כן, הודיע הבנק המרכזי כאמור על הרחבת תוכנית רכישת אג"ח ל-50 טריליון ין (630 מיליארד דולר) לעומת 40 טריליון ין בתוכנית הקודמת.
מניות היצואניות הגדולות ריכזו עניין ברקע ההתפתחויות האמורות במסחר המט"ח ביפן. נציין את מניות טויוטה ונינטנדו.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.