קרן ההון הסיכון מדיקה צפויה לא לעמוד בדרישות הגיוס של פרויקט קרנות הביומד של משרד המדען הראשי, ולא תקים קרן ביומד בתמיכת המדינה, כך נודע ל"גלובס". לא ניתן היה להשיג את תגובת החברה לידיעה.
מדיקה הייתה אמורה להודיע למדינה על גיוס של לפחות 56 מיליון דולר למיזם עוד באפריל, אך לאחר שלא עמדה בדרישות הסף ניתנה לה הארכה עד אמצע אוגוסט.
אמנם נותר עוד שבוע לתאריך הרשמי של הגשת המסמכים, אך גורמים בשוק מסרו ל"גלובס" כי לחברה עדיין חסרה כמות משמעותית של הון לדרישות הסף, וכי הסיכוי כי תצליח לגייסו עד המועד שנקבע הוא קלוש, בעיקר על רקע תנאי השוק המסובכים.
כמו-כן נודע כי מדיקה כבר החלה לבחון אקטיבית גיוס של קרן חדשה מחוץ לתוכנית המדען. ככל הנראה מקווה מדיקה כי יהיה לה קל יותר לגייס קרן המשקיעה חלק נכבד מהונה במכשור רפואי, וזאת בניגוד לדרישות פרויקט הקרנות הממשלתיות למקד את רוב הקרן בהשקעה בחברות פיתוח תרופות.
עדיין הישג משמעותי
מתוך ארבע הקרנות שעמדו בדרישות הסף הראשוניות להקמת קרן ממשלתית - אורבימד, פיטנגו, אקספדיו שבראשות דליה מגידו יחד עם Bay City האמריקנית ומדיקה - רק אורבימד השלימה את המהלך. פיטנגו בחרה לפרוש בשלב מוקדם יחסית, וביי סיטי ואקספדיו לא עמדו בדדליין הראשון.
משרד המדען הראשי קיווה לראות יותר מקרן ביומד ממשלתית אחת במכרז כדי שתיווצר תחרות בין הקרנות, ולכן פרישתה של מדיקה היא אכזבה. עם זאת, גיוס של 200 מיליון דולר והבאת קרן בינלאומית מובילה בתחום הביומד לפעילות בישראל היא עדיין הישג למיזם.
אורבימד עמדה בדרישות הסף, ואף הקימה קרן של 200 מיליון דולר להשקעה בתרופות בישראל. כעת היא מחפשת לבצע השקעות בישראל.
הקרן הישראלית של אורבימד מהווה כעת את אחד הגורמים הבולטים המשקיעים בתחום פיתוח התרופות בישראל לצד חברת טבע, קרן פונטיפקס, חברת ההשקעות כת"ב, חברת ארקין הולדינגס של מורי ארקין, קרן פיטנגו והמיזמים ביוליין והדסית. גורמים רבים נוספים פעילים בתחום הביומד בישראל, אך הם מתמקדים יותר במכשור רפואי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.