מדדי המניות המובילים בוול סטריט ננעלו היום בירידות חדות של עד 4.6% כאשר מדד הדאו ג'ונס שוב רשם היום (ד') תנודתיות רבה וננעל מתחת ל-11,000 נק'. את הירידות הובילו המניות הבנקאות, בעוד המשקיעים ברחו לשוק האג"ח, שם צונחת התשואה על האג"ח ל-10 שנים לשפל רב שנתי של 2.13%. זאת, יום לאחר ראלי אדיר שסיים אמש את המסחר בוול סטריט, בהובלת מדד הנאסד"ק שזינק ב-5.3%. המשקיעים הגיבו היום להשלכות הודעת הריבית של יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, שהכריז אמש כי הריבית צפויה להישאר ברמה אפסית עד 2013, וכן ציין "צעדים מוניטריים" נוספים בהם ינקוט הבנק, ובכך רמז על האפשרות להשקת תוכנית רכישות שלישית, בסוף החודש.
בורסות אסיה, ננעלו הבוקר בעליות חדות אך בורסות אירופה עברו לירידות חדות לאחר פתיחה חיובית, זאת על רקע החשש כי משבר החובות ביבשת מתרחב לכיוונה של צרפת, מה שהוביל את הנשיא סרקוזי לקטוע את חופשת הווקנס בריביירה ולהודיע על פגישת חירום שתעסוק בטיפול בחובות הכלכלה החמישית בגודלה בעולם. זירת המאקרו גם היא ריכזה היום עניין בעוד מדד רכישות הבתים באמצעות נטילת משכנתא פורסם לפני תחילת המסחר.
"רווחי הבנקים עלולים להיפגע בחודשים הקרובים על רקע ההתכווצות בריביות הנובעת מהקריסה בתשואות על אגרות החוב אשר מצמצמות את מרווחי הריבית, המהווים מרכיב חשוב ברווחיהם", כך מעריכים היום כלכלני דויטשה בנק. כאשר הפדראל ריזרב מתכוון להותיר את הריבית ברמתה האפסית לפחות עד אמצע 2013, כפי שהודיע אמש יו"ר הפד ברננקי - "הבנקים יצטרכו להתמודד עם סביבת ריבית נמוכה לזמן ארוך יותר ממה שציפו עד כה. רבים מהאנליסטים כבר שיקללו במודלים שלהם ציפיות להתרחבות המרווחים על רקע הציפיה להעלאת הריבית וגידול בהיקפי ההלוואות. אך כעת נראה כי יהיה צורך בעידכון של הערכות אלו, אם הראלי שנרשם לאחרונה במחירי האג"ח הממשלתיות יימשך".
על רקע זה נפלו מניות מגזר הבנקאות בשיעורים חדים. ביניהן בלטו לשלילה מניית בנק אוף אמריקה , סיטיגרופ , JP מורגן- צ'ייס ו-וולס פארגו .
ג'ים רוג'רס: "ארה"ב לקראת 'ארמגדון פיסקלי'"
"ארצות הברית מתקרבת במהירות ל'ארמגדון פיסקלי' (fiscal Armageddon) והמנהיגים בוושינגטון, בעיקר יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי ושר האוצר טימותי גייתנר, לא מבינים מה קורה בעולם וגם לא יודעים מה לעשות וכיצד לטפל בבעיות". כך אמר היום גורו ההשקעות ג'ים רוג'רס בראיון ל-Newsmax.TV. יו"ר Rogers Holdings מעריך כי יצוצו בשנים הקרובות עוד הרבה בעיות בשווקים וכי כל בלימה בירידות בשוקי המניות היא "תחתית זמנית בלבד".
"במהלך העשור הנוכחי אמריקה תכריז על פשיטת רגל בצורה כזו או אחרת. זה בטוח. וזה יקרה כנראה עוד לפני סוף העשור. המנהיגים בוושינגטון לא יודעים מה הם עושים והמשק האמריקני ישלם את המחיר. המצב רק יילך ויחמיר בשנים הקרובות", דברי רוג'רס.
ברננקי רמז ל-QE3
המסחר בוול סטריט התנהל היום, כאמור, ברקע הראלי שהתרחש אמש בוול סטריט, עת זינקו המדדים המרכזיים בעליות חדות, בהובלת מדד הנאסד"ק. גם מדד ה-S&P500 הוסיף לערכו 4.7%, בעוד הדאו ג'ונס עלה בכ-3.9%. הודעת הפדרל ריזרב שפורסמה לקראת סיום המסחר - בדבר ההחלטה להותיר את הריבית המרכזית ברמה של 0%-0.25% - עודדה את המשקיעים ששלחו את המדדים המרכזיים לעליות חדות, לקראת סיום המסחר.
נזכיר, כי עוד מסר יו"ר ה'פד' בן ברננקי בהודעת הריבית אמש כי הבנק המרכזי "שוקל שימוש במגוון כלים מוניטאריים על מנת לעודד צמיחה כלכלית חזקה תוך שמירה על יציבות המחירים במשק", תוך רמיזה להחלת תוכנית הקלה כמותית נוספת (QE3) לאחר סיומה של תוכנית הרכישות הקודמת, ב-30 ביוני השנה. (הודעת הריבית - לסיפור המלא)
למרות זאת, לא כולם סבורים כי ההתפתחויות האחרונות הינן חיוביות, ומחזיקים בתחזית דובית לשוק המניות בתקופה הקרובה: "אל תטעו, שוק המניות בעולם הוא דובי בטווח הארוך", כך העריך היום האנליסט ויקטור שווס, ראש מחלקת מחקר בבנק ההשקעות Samsung Securities.
"אנו עומדים בפני שוק דובי ב-5 עד 10 השנים הקרובות", אמר שווס בריאיון ל-CNBC. "מה שאנו רואים עכשיו זה רק תיקון. יש עדיין ראלי מדי פעם אך הוא זמני בלבד", מדגיש האנליסט.
האם צרפת הבאה בתור?
כמו כן, עיני המשקיעים בארה"ב היו נשואות היום במידה רבה גם לאירופה, שם ננעלו כעת המדדים המרכזיים בירידות שערים. זאת, חרף התגברות החששות מ"גלישת" משבר החוב לכלכלות איטליה וספרד. נזכיר כי תשואות האג"ח של שתי המדינות צנחו אתמול לרמה של מתחת ל-5%, ברקע החדשות כי הבנק המרכזי האירופי החל להתערב בשוק האג"ח ולבצע רכישות באיטליה וספרד.
בתוך כך, נציין כי באירופה גוברות החששות כי הכלכלה הבאה להיכנס למשבר חוב חריף, הינה צרפת - אשר על פי התחזיות, יחס החוב-תוצר של צרפת יעמוד על רמה של 90% עד סוף שנת 2011, ויגיע לרמה של 95% בסוף שנת 2012.
"אמנם לא מדובר באיבוד שליטה, אבל אנחנו בהחלט קרובים לזה", אמר הכלכלן מתיו לין (Matthew Lynn) לאתר מרקטווץ'. "מדובר באותן רמות ש'זיכו' את ארה"ב בהורדת הדירוג שלה".
ברקע, נזכיר כי סוכנות הדירוג S&P - שהורידה את דירוג האשראי של ארה"ב ל-"AA+" ביום ו' האחרון, אישררה את תחזית החוב הצרפתית כ"יציבה". עדכון זה מבטיח כי בטווח הזמן הקצר (90 הימים הקרובים) לא יופחת דירוג האשראי המושלם, "AAA", של אחת הכלכלות המובילות באירופה.
זירת המאקרו: שטף נתונים
■ נתון מאכזב בשוק המשכנתאות בארה"ב לוחץ בצהריים (ד') את החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט מטה. מדד רכישות הבתים באמצעות נטילת משכנתא (MBA) ירד ב-0.9% בשבוע שעבר, לעומת עלייה של 5.1% בשבוע שלפני כן.
■ בשעה 17:00 פורסם נתון המלאים הסיטונאיים, שאיכזב כשרשם עלייה של 0.6% בלבד בחודש יוני לעומת תחזיות בשוק לעלייה של 0.9%. בחודש מאי, נזכיר, נרשמה עלייה של 1.8%.
■ בשעה 21:00 פורסם נתון הגירעון התקציבי לחודש יולי שעמד על 129 מיליארד דולר, הגירעון ב-12 החודשים האחורנים הגיע ל-1.1 טריליון דולר. בשוק ציפו לגירעון גדול יותר של 140.3 מיליארד דולר
טבע תרכז עניין; אפל הגדילה השווי
סיסקו פירסמה עם תום במסחר את דוחותיה לרבעון הפיסקאלי הרביעי. החברה דיווחה על ירידה של 36% ברווח הנקי ל-1.2 מיליארד דולר, או 22 סנט למניה, לעומת 1.9 מיליארד דולר, או 33 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, הכנסות החברה רשמו עלייה ל-11.2 מיליארד דולר לעומת 10.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2010. ללא סעיפים חד-פעמיים רשמה סיסקו רווח של 40 סנט למניה בעוד אנליסטים בשוק ציפו לרווח של 38 סנט למניה ולהכנסות של 11 מיליארד דולר.
סלקום ריכזה עניין, לאחר שבבית ההשקעות מיטב עדכנו כלפי מטה את התחזית למניית סלקום ברקע התוצאות הפיננסיות האחרונות שלה. במיטב חתכו את מחיר היעד של החברה ל-80 שקל, ממחיר יעד קודם של 100 שקל למניה. חרף כך, במיטב ממשיכים להחזיק בהמלצת "תשואת שוק" על המניה.
טבע ריכזה עניין, לאחר זינוק מרשים של 10% בסיום המסחר בוול סטריט אמש - וזאת, לאחר שצנחה אמש לרמות שפל שלא נראו משלהי 2009. מלבד זאת, שלשום דווח כי פייזר מתכוונת לתבוע את טבע בגין הפרת פטנט על תרופה לה השיקה טבע גרסה גנרית עוד בשנת 2003.
אפל משכה תשומת לב לאחר שאתמול עקפה במהלך המסחר את חברת אקסון מובייל כחברה בעלת השווי השוק הגדול ביותר בארה"ב. יצרנית האייפון והאייפד ננעלה אמש בעלייה של כ-6% ל-374.01 דולר, מה שהגדיל את שווי השוק של החברה לרמה של מעל 347 מיליארד דולר. אפל הצליחה לעקוף את הענקית מובייל, שנחשבה זמן רב כחברה האמריקנית הגדולה ביותר במונחים של שווי שוק, אפל צפויה לשמור על הפסגה.
היום דיווחה פרטנר על צניחה של 30% ברווח הרבעוני - לרמה של 205 מיליון שקל. ההכנסות צמחו ב-12% ל-1.88 מיליארד שקל. רווחי פלאפון, נציין, עלו ב-4% ברבעון, אך בעיקר הודות למכירות הסמארטפונים; גם ההכנסות משירותים של פלאפון נפגעו מהורדת דמי הקישוריות.
חברת גילת דיווחה כי הכנסותיה ברבעון השני הסתכמו ב-81.7 מיליון דולר, צמיחה של כ-58% בהשוואה ל-51.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי (GAAP) ברבעון השני עלה ל-900 אלף דולר (0.02 דולר למניה, בדילול מלא), בהשוואה להפסד של 1.3 מיליון דולר (0.03 דולר למניה, בדילול מלא) ברבעון המקביל אשתקד.
מניית די מדיקל הדואלית גם היא ריכזה עניין לאחר שצנחה ב-14.3% בבורסה בת"א.
[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.