תנועת אומ"ץ פנתה היום (א') לרשם התאגידים והעמותות בבקשה לערוך בירור בדבר גובה שכרה של נשיאת עמותת עלם, נאוה ברק, העומד על סך של כ-30 אלף שקל בחודש.
בפנייה נטען כי שכרה של ברק, אשר פעלה בעבר בהתנדבות בעמותה, נקבע על-פי דרישתה בעקבות גירושיה משר הביטחון אהוד ברק ב-2003 והשחיקה בהכנסותיה הכספיות. אלא שמאז, כך נטען, נישאה ברק בשנית, וככל הידוע מצבה הכספי שודרג ללא שיעור.
עוד טוענת תנועת אומ"ץ כי בכירים נוספים בעמותת עלם מקבלים שכר גבוה, ובסך-הכול משלמת העמותה למעלה ממיליון שקל לשנה כשכר ל-5 עובדיה.
הרקע לפנייתה של התנועה לרשם התאגידים והעמותות הנם פרסומים באינטרנט הפונים אל "אזרחי המדינה" ומבקשים מהם לשקול מחדש את תרומתם לעמותת עלם, בגלל שכרה הגבוה של הנשיאה המגיע לכדי 354 אלף שקל בשנה.
בפרסומים אינטרנטיים אלה צוין כי "זה לא דבר פלילי, אבל זה מסריח", וכן הועלתה השאלה "האם מכל שקל שאתם תורמים מגיעים אולי 10 אגורות לנוער במצבי סיכון?".
בתשובה לשאלה זו מציעים מנסחי ההודעה חישוב פשוט: "שכרה של ברק הוא 354,042 שקל. 32% משכרם של בכירי העמותה. כלומר העמותה משלמת 1,106,381 שקל לשנה רק ל-5 בכירי האגודה?"
ולבסוף נכתב בפרסומים: "תתרמו. תתרמו. אל תהיה ידכם קפוצה. פראיירים".
במארס השנה פנתה תנועת אומ"ץ אל יו"ר עמותת עלם, בועז דותן, והפנתה את תשומת-לבו לכך כי נראה ששכרה של ברק גבוה מן הנדרש, במיוחד עקב שינוי נסיבותיה האישיות מאז נקבע הסכום האמור, אך לטענת אומ"ץ לא התקבל כל מענה לפנייה זו.
לכן מבקשת התנועה לפתוח בבדיקת השאלה מדוע מגיע שכר כה גבוה לברק, והאם יש מקום למשכורות מכובדות גם לעובדים האחרים.
תגובת בועז דותן, יו"ר עלם: "נאוה ברק עובדת במשרה מלאה. אינני מכיר נשיא של עמותה המקדיש לה מלוא זמנו ועושה זאת בלא לקבל שכר. נשיאים הפועלים בהתנדבות מקדישים לתפקיד רק חלק מזמנם. אני יו"ר עלם מזה 5 שנים, מקדיש לתפקיד רק חלק מזמני ואינני מקבל שכר.
"נאוה, בנוסף להיותה נשיאת עלם במשרה מלאה, היא גם מזה 16 שנים נשיאת אגודת ידידי בית חולים בילינסון, תפקיד לו היא מקדישה חלק קטן מזמנה, ועבורו איננה מקבלת שכר. עניין זה הינו הנקודה העיקרית בתגובתי. לא סביר לצפות מאדם כי ימלא תפקדי במשרה מלאה ויעשה זאת בהתנדבות.
"הטענה כי גובה שכרה של נאוה הוא כ-30 אלף שקל בחודש בטעות יסודה. זוהי עלות השכר למעביד. שכרה של נאוה הוא כ-19 אלף שקלים ברוטו לחודש, שהוא בהחלט שכר ראוי לתפקיד שהיא ממלאת. תקציבה השנתי של עלם עולה על 30 מיליון שקל. עלות שכרם של חמשת הבכירים מהווה כ-3% מתקציב העמותה. אין דרך לנהל עמותה מורכבת כל כך בעלות שכר נמוכה יותר. בכירי עלם משתכרים פחות, באופן משמעותי, מכפי שיכלו להשתכר בשוק החופשי, ועושים זאת מתוך תחושת שליחות.
"פיסקה זו נכתבה בתגובה לטענה, חסרת היסוד, כי רק אחוז קטן מסך התרומות מגיע לייעודו. זכות היא לעלם, ולנוער בו היא מטפלת, שנאוה בחרה להקדיש זמנה לקידום פעילותה. מאז החלה מעורבותה של נאוה בעלם גדלו היקף הפעילות של העמותה והתרומות המתקבלות באופן מאוד משמעותי, והמודעות לפעילותה, שהיא חשובה מאוד להצלחתה, התרחבה אף יותר.
"ההערה שנאוה נשואה לאיש עסקים ולפיכך עליה לעבוד בהתנדבות, איננה במקומה. אין לקבוע שכרו של אדם על פי גובה נכסיו של בן זוגו. מעולם לא קיבלתי כל פנייה של עמותת אומ"ץ. עלם עונה לכל פנייה המגיעה אליה וזאת כפועל יוצא של חובת השקיפות. כשאקבל פנייה מאומ"ץ אענה עליה, ואם יהיה צורך, אשמח לשוחח עם ראשיה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.