לקראת תום השבוע הרביעי להקמת מאהלי המחאה בכל הארץ המאבק לא נרגע: יחד עם העצרת המרכזית המתוכננת להיערך במוצ"ש בבאר שבע, מסתבר היום (ד') כי עצרות נוספות עתידות להתקיים בכל רחבי הארץ.
בין המקומות שכבר הוחלט על קיום עצרת שכזו אפשר למצוא את עפולה, חיפה, ומודיעין. ערים נוספות בהן ככל הנראה יתקיימו עצרות נוספות הן נתניה קריית שמונה, אשקלון, אילת, הוד השרון, ירושלים, בית שאן, צפת ובית שמש. ממטה המאבק נמסר כי: "בשבת הקרובה יתקיימו מספר רב של עצרות בכל רחבי הארץ ללא תל אביב, הסיבה לכך היא שלפי תחושתנו מרב המיקוד היה עד כה על תל אביב והמאבק הוא מאבק עממי בעל פנים רבות שמאוד חשוב לנו שייראו ויישמעו".
גם היום (ד') בערב מתוכננות מספר פעולות מחאה וצעדות ברחבי המדינה. בבאר שבע, תל אביב, ירושלים, חיפה וקריית שמונה מתכננים פעילי המחאה להפגין כנגד ההפרטות, חברות הקבלן ויוקר המחייה.
בבת ים מתוכננת לצאת צעדת מחאה כנגד יוקר המחייה: הצעדה תצא מדרום הטיילת, רחוב בן גוריון פינת הנביאים, ועד רחבת העיריה. בצעדה עתידים להשתתף נציגים ממאהלי בת-ים, ג'סי כהן, שכונת התקווה, יפו ורוטשילד.
צעדה נוספת מתוכננת להתקיים גם בהרצליה. מארגני המאהל מתכננים לצעוד ממקום מושבם ברחבת יד לבנים בעיר לכיוון צומת הרחובות וויצמן הרב קוק. אתמול בערב הגיע למאהל המחאה בעיר עמיר פרץ שישב עם האנשים ושמע מה על ליבם. לדברי גילי מועלם, ממארגני המאהל בעיר, האווירה בשיחה הייתה טובה ולפרץ היו מספר הצעות לפיתרון מצוקת הדיור כמו להחזיר את הדיור הציבורי, הקצאה של שטחים מיוחדים לדיור בר השגה ומתן מענקים מטעם המדינה להשלמת ההון העצמי אותו דורש היום בנק ישראל מרוכשי הדירות.
התארגנות נוספת של המחאה היום
ממטה המאבק נמסר כי בשעה 21:00 יכבו בכל הארץ את האורות למשך 5 דקות כחלק מהמחאה הארצית על אטימות הממשלה והזלזול המתמשך באזרחים ובמצוקתם. בר פלד, מפעילי המאהל הירושלמי מספרת כי מדובר ביוזמה של המאהל בבירה וכי הם מקווים להיענות כלל ארצית.
במקביל, סיפרה פלד על פעולת המחאה בה לקחה חלק היום בבוקר כאשר כ-100 מפגינים ניסו להינס למשרדי מינהל מקרקעי ישראל כדי למנוע את ישיבת מועצת מקרקעי ישראל: "ניסינו לפרוץ פנימה לבניין אבל המשטרה והמאבטחים לא נתנו לנו. אנחנו מוחים נגד העובדה שקבלת ההחלטות בנושאים החשובים הללו הושארה בידי שר השיכון, ללא יועצים וללא התייעצות".
"התעמרות חסרת סמכות בחופש הביטוי"
המישור התל אביבי של פעולות המחאה: לאחר שאתמול ניסו פקחי העירייה בתל אביב לפנות אוהלים שלטענתם עמדו ריקים במספר מקומות בעיר פנה היום חבר מועצת עיריית תל אביב, יואב גולדרינג, במכתב לראש העיר רון חולדאי בו הוא מבקש להפסיק על פעולה שננקטת נגד אנשי המחאה.
במכתב שכותרתו 'התעמרות חסרת סמכות בחופש הביטוי והמחאה של תושבי העיר הנאבקים על צדק חברתי' כתב גולדרינג: "הריני לפנות אליך בדרישה נחרצת להורות לעובדי העירייה לחדול מכל פעולת אכיפה, פינוי, הטלת קנס או כל סנקציה אחרת ולהפסיק כל פעולה למעט סיוע והעמדת משאבים לטובת המחאה הציבורית הצודקת בעירנו.
מספר ימים לאחר תחילת מאהל המחאה ברוטשילד החלו תושבים בדרום העיר בהקמת מאהלים במקומות נוספים בעיר - בגינת לוינסקי, בשכונת התקווה, וגם במקומות נוספים בעיר כמו שדרות נורדאו ושדרות בן גוריון. ואולם, לא חלף זמן רב ופקחים מטעם "הסיירת הירוקה" הגיעו לפנות את המאהל בלוינסקי אשר שב וקם מחדש פעם אחר פעם".
עוד כותב גולדרינג במכתב כי: "בשיחה שערכתי בזמנו עם סמנכ"ל התפעול מר רובי זלוף, הוא ציין בפני כי העירייה "מקצה" את שדרות רוטשילד למחאה וכי היא לא תאפשר הקמת מאהלי מחאה בשום מקום אחר בעיר. לשאלתי איזו סמכות נוטלת העירייה בפעולה כזו ציין בפני הסמנכ"ל את הפעולה לפי חוק העזר לשמירת הסדר והניקיון. דבריו אלה של הסמנכ"ל גובו אחר כך בשיחה עם היועץ המשפטי לעירייה עו"ד עוזי סלמן. זאת, למרות שהפצרתי בפניו לעמוד על הקושי הנורמטיבי הבולט בפעולה לפי חוק עזר נגד זכות יסוד אשר הוכרה בפסיקה כמעוגנת בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו".
גולדרינג גם טוען שהמאהלים בהם בחרה העירייה להגיע לא נבחרו במקרה: "במאהלים בהם פעלה הסיירת הירוקה העירונית הם דוקא אלה שבהם הביקורת על מדיניות העירייה ובפרט של העומד בראשה היו המחודדים והמפורשים ביותר. הריני לדרוש כי תורה לאגף הפיקוח, לסיירת הירוקה, ליו"ר ועדת שפ"ע, סגניתך, הגב' מיטל להבי, לסמנכ"ל התפעול ולכל הגורמים העירוניים הנוגעים לעניין על עצירת כל ההתנכלויות וההתעמרויות במאהלי המחאה בעיר".
"בעיר כ-1,200 אוהלים במאהלים שונים"
תגובת עיריית תל אביב למכתב של גולדרינג: "קשה לנו להתייחס ברצינות לטענות שקריות ולניסיונות של גורמים פוליטיים מקומיים "לתפוס טרמפ" על המחאה, כשחברי סיעתם של אותם גורמים אופוזיציונים מצביעים במועצת העיר, פעם אחר פעם, נגד דיור בר השגה ומלגות דיור לסטודנטים. הכותב אינו נושא באחריות כלפי הציבור ואינו אמון על שמירת הסדר הציבורי וצמצום ההפרעה הנגרמת לתושבים בעיר, אשר מהם אנו מקבלים תלונות רבות וקשות", נכתב.
עוד בהמשך דבריו "יסיט נא חבר המועצה את ראשו ממסך המחשב ומכתיבת מכתבים ויראה בעיר כ-1,200 אוהלים במאהלים שונים, אשר בסביבתם תגברה העירייה את הניקיון ופינוי האשפה. נציין כי עיריית תל־אביב-יפו הייתה הראשונה שתמכה במחאת האוהלים ואפשרה את קיומה, מזה כמעט 4 שבועות, תוך הקצאת מקום נרחב בשד' רוטשילד ובמקומות שונים בעיר. פקחי העירייה פינו אתמול מספר בודד של אוהלים שבמשך השבוע, במסגרת סיורים שגרתיים של הפיקוח, התגלו כריקים".
הפגנה מול מינהל מקרקעי ישראל
כאמור, במקביל לפעולות המחאה המתוכננות להיום הערב, התקיימה היום גם הפגנה מול משרד מינהל מקרקעי ישראל בירושלים וזאת על רקע ישיבת מועצת מקרקעי ישראל שהתכנסה היום כדי לדון במספר החלטות חדשות העוסקות בין השאר גם במכרזי דיור למשתכן, דיור להכרה ועוד. אתמול בערב שלחו נציגי המחאה מכתב בהול למשרד ראש הממשלה, משרד הבינוי והשיכון ומשרד האוצר בו דרשו מכל המעורבים לדחות את הדיון בנושאים אלו על רקע המחאה.
"הצעות אלו, המתקבלות ללא דין ודברים עמנו, מעלות חשש כבד לניסיון פסול לקדם מדיניות אשר נקבעה זה מכבר, מתחת ל"מדוחות העשן" של היערכות למשא ומתן ושיח" כתבו נציגי המחאה, והוסיפו כי "אם בכוונת הממשלה לקיים שיח אמיתי עם נציגי המחאה, חידלו מכל הצעדים החד-צדדיים ומקביעת העובדות. זהו תנאי בל יעבור לצורך קיומה של הידברות אמיתית".
אתמול בערב נפגשו נציגים ממטה המאבק עם צוות גדול של מומחים מתחומים שונים כדי לשמוע את עמדתם ועצתם. מדובר בצוות שהתכנס בעצמו, מספרים במטה המאבק, ולא אנחנו יזמנו את הפגישה. לא מדובר בפורום שימשיך ללוות אותנו באופן קבוע וניעזר בעצתם כמו בעצות ודעות של צוותים ואנשים אחרים. הפגישה שנערכה בבית תמי ברחוב שנקין השתתפו כ-40 איש בניהם אנשי אקדמיה ונציגי ארגונים חברתיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.