היקף מחזור העמלות של סוכנויות הנסיעות המובילות בישראל נאמד ב-2.75 מיליארד שקל - כך עולה מסקירת BdiCode בתחום. עוד עולה מהסקירה כי מספר המועסקים בחברות אלה עומד על 3,316, והמחזור הכספי הממוצע לעובד בסוכנויות הנסיעות המובילות בישראל עומד על 828 אלף שקל.
על-פי הדירוג המבוסס על נתונים 2010, סוכנות הנסיעות איסתא ליינס מדורגת במקום הראשון עם מחזור עמלות (המדווח לבורסה כ"מכירות") של 563.9 מיליון שקל, המהווים גידול של כ-10% לעומת השנה שעברה. החברה מעסיקה 1,151 עובדים. כאמור, זאת על-פי הדיווחים לבורסה, אך מחזור המכירות בפועל גבוה יותר ועומד על 1.6 מיליארד שקל.
את המקום השני ברשימה תופסת דיזנהויז עם מחזור עמלות של 450 מיליון שקל - גידול של כ-13% לעומת השנה שעברה. החברה מעסיקה 460 עובדים.
את השלישייה המובילה סוגרת קשרי תעופה עם מחזור עמלות של 480.8 מיליון שקל. אופיר טורס מדורגת במקום הרביעי עם 300 מיליון שקל.
BdiCode, אגב, מנתחת את החברות במשק לא רק לפי היקף פעילות אלא גם לפי פרמטרים של יציבות, רווחיות, שיעורי צמיחה, מנהלים כריזמטיים, פריצה לתחומים ושווקים חדשים, וגם בהכנעת מתחרים, בסביבת העבודה שהחברה מקנה לעובדיה ובתגמול העובדים, בתרומה לקהילה ומעורבות חברתית. זו גם הסיבה לכך שדיזנהויז דורגה במקום השני ולא השלישי, לפי היקף מחזור העמלות.
חמישית בדירוג היא סוכנות הנסיעות אשת (ארגון שירותי תיירות), שב-2010 רכשה את חברת הנסיעות ראשונטורס, שהתפרסמה בעקבות פרשת הנסיעות של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. מחזור העמלות של החברה עמד על 280 מיליון שקל.
מיד אחריה מדורגת סוכנות השטיח המעופף עם מחזור עמלות של 270 מיליון שקל. הדקה ה-90 במקום השביעי עם מחזור עמלות של 246.6 מיליון שקל, ואגד תיור ונופש עם מחזור עמלות של 155.8 מיליון שקל.
מחזור עמלות 2010
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.