שבוע המסחר בבורסות האירופיות ננעל היום (א') בעליות שערים בשיעור מירבי של 0.8%, בהובלת מניות הפיננסים - ובכך נרשם יום שלישי ברצף של עליות (כולל ימי המסחר בימים ה' ו-ו' בשבוע החולף). מדובר באנחת רווחה למשקיעים הגלובליים, לאחר הטלטלה הקשה שעברה על השוק במהלך השבוע הקודם על רקע החששות מהחרפת והתפשטות משבר החובות ביבשת, כמו גם ברקע הורדת דירוג האשראי לארה"ב על ידי S&P. העליות הבוקר באירופה קיבלו רוח גבית מכיוונה של אסיה, על רקע ירידה מתונה מהצפי בתמ"ג היפני, כמו גם על ידי החוזים העתידיים בוול סטריט שאותתו לאורך כל יום המסחר על פתיחה חיובית.
"הגענו לתחתית בשבוע שעבר ואנשים מרגישים בנוח עם ערכי המניות כיום", אמרה שרה האנט, מנהל השקעות ב-Alpine Mutual Funds. "יש הזדמנויות השקעה טובות, בהנחה והמשקיעים מסוגלים לעמוד בחוסר הוודאות והפגיעות שקיימת בשוק".
כאמור, המדדים המרכזיים באירופה נסחרו בעליות שערים לאחר חדשות מרגיעות ביבשת בסוף השבוע האחרון: כאשר ר"מ איטליה ברלוסקוני העלה לאישור הפרלמנט הרחבה לתוכנית הצנע הממשלתית בהיקף של 45.1 מיליארד אירו, יחד עם היוודא איסור המסחר בחסר (שורט) בכמה בורסות היבשת, במטרה להרגיע את השווקים הגועשים.
עוד באיטליה, מאיימים האיגודים הגדולים בשביתה כללית על רקע התנגדותם לתוכנית הצנע אותה העביר ברלוסקוני במטרה להביא את תקציב המדינה לאיזון ב-2013 - על פי דרישות הבנק המרכזי האירופי (ECB).
בבריטניה דווח היום כי על פי נתוני אתר הנדל"ן הגדול במדינה, Rightmove נפלו מחירי הבתים בלונדון באוגוסט בשיעור החד ביותר השנה, כאשר הביקושים לנכסי היוקרה בעיר נפגעו כתוצאה מהטלטלה בשווקים הפיננסים. המחיר המבוקש לנכס נדל"ן בבירה הבריטית נפל ב-3.4% לעומת החודש שעבר, אז נפלו המחירים ב-1.4%. בבריטניה כולה נפלו מחירי הנכסים בשיעור ממוצע של 2.1 זה החודש השני ברציפות, ובכך נרשמה הירידה החדה ביותר מאז דצמבר 2010.
מניות הבנקים, כאמור, בלטו לחיוב לאחר הירידות החדות שאיפיינו את הסקטור בשבוע שעבר. ביניהן נציין את הבנק הצרפתי BNP פריבס שעלה בבורסה הפריזאית.
נעילה חיובית באסיה; התמ"ג ביפן הפתיע לחיוב
הבורסות המובילות באסיה נסחרו במגמה חיובית בפתיחת שבוע המסחר היום (ב'). השווקים במזרח, כעמיתיהם בעולם, סיכמו בשבוע שעבר את אחת התקופות הקשות ביותר מאז 2008 - וכעת נעילת מסחר חיובית בוול סטריט ובאירופה ביום ו' משרה אופטימיות על המדדים. החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט אותתו על פתיחת מסחר חיובית בניו יורק במהלך יום המסחר.
"משקיעים עלולים להיות מופתעים מהעובדה כי העניינים לא כל כך גרועים כמו שהם נראים", אמר סטפן הולמאריק מ-Colonial First State. "עם זאת, השווקים צריכים להתאים עצמם לתנאים לפיהם הצמיחה הכלכלית העולמית לא עומדת להיות איתנה וחסונה כפי שהם מצפים", הוסיף הולמאריק.
ביפן נרשמה הבוקר הפתעה נעימה כאשר קריאת התמ"ג לרבעון השני הצביעה על התכווצות של 0.3% או 1.3% בחישוב שנתי, טוב בהרבה מהציפיות המוקדמות להתכווצות של 2.7% בחישוב שנתי. נזכיר כי הרבעון השני, בין אפריל ליוני, הוא הרבעון המלא הראשון שהכלכלה היפנית התמודדה עם הצונאמי ההרסני של מארס והתוצאות הכלכליות הקשות שנלוו אליו, וכן עם התחזקות הין היפני מול הדולר, אשר הקשה על מניות היצוא המקומיות.
"למרות שהמפולת של השבוע שעבר, אנחנו לא מתכוונים לעשות שינויים מהותיים כלפי מטה בהערכות שלנו באסיה, הן בשל העובדה כי הורדנו כבר תחזיות לאירופה ולארה"ב והן בשל העובדה כי הצניחה במחירי הסחורות מהווה נקודת הזנקה מצוינת לאסיה", ציינו אסטרטגים בבנק נומורה.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.