נעילה שלילית בוול סטריט; מניית סודהסטרים צנחה ב-23%

סוכנות הדירוג פיץ' הותירה דירוג מושלם (AAA) לארה"ב עם תחזית יציבה ■ חשש מהחרפת משבר החוב באירופה על רקע נתוני צמיחה חלשים ■ וול מארט עלתה ב-4% לאחר פרסום הדוחות

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ג') בירידות שערים בשיעור מירבי של 1.24%. זאת, על אף שמספר דקות לפני פתיחת המסחר הודיעה סוכנות הדירוג פיץ' כי היא מאשרת את דירוג ה-AAA של ארה"ב והותירה את תחזית הדירוג יציבה. למרות הבשורה החיובית מכיוון סוכנות הדירוג, נתוני צמיחה חלשים בגוש האירו ובגרמניה תורמים לאווירה השלילית בוול סטריט בדומה למגמה שלילית שנרשמה במהלך מרבית שעות המסחר באירופה, למרות שבסיום התמתנו מאד הירידות באירופה והמסחר נסגר במגמה מעורבת בהמתנה לבשורה ממסיבת העיתונאים המשותפת של הנשיא הצרפתי, סרקוזי ושל קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל.

בזירת המאקרו, שטף של נתונים השפיעו גם הם על כיוון המסחר, התחלות הבנייה ביולי נפלו ב-1.5% ל-604 אלף התחלות בנייה, מאוחר יותר פורסם נתון חיובי יותר שהצביע על עלייה בפעילות היצרנית בארה"ב בזכות הזינוק בפעילות יצרניות המכוניות. כמו כן, עונת הדוחות בוול סטריט נמשכת, וסקטור הקמעונאות ריכז עניין רב לאחר פרסום דוחות טובים של וול מארט והום דיפו.

חדשות מעודדות לכלכלת ארה"ב: סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית פיץ', אישררה לפני פתיחת המסחר בוול סטריט, את דירוג האשראי של ארה"ב ברמה של "AAA". זאת, ברקע הורדת הדירוג של ארה"ב ביום ו' לפני כשבועיים לרמה של "AA+", על ידי סוכנות S&P. עוד בפיץ' מאשרים את התחזית לדירוג האשראי של ארה"ב כ"יציבה" - מהלך אשר משמעותו כי דירוג האשראי של הכלכלה הגדולה בעולם, לא צפוי לרדת על ידי סוכנות הדירוג ב-90 הימים הקרובים. (לידיעה המלאה) .

לעומת החדשות הטובות מפיץ', נזכיר כי מחלקת המחקר של סוכנות הדירוג מודי'ס הודיעה אתמול על הורדת תחזית הצמיחה של ארה"ב למחצית השנייה של שנת 2011 ל-2%, וצופה צמיחה של 3% בשנת 2012. זאת, לאחר שסוכנות S&P חתכה את דירוג האשראי של ארה"ב ל-"AA+" ביום ו' לפני כשבועיים.

"כלכלת ארה"ב צריכה לצמוח ברמה של 2.5%-3% בשנה כדי להוסיף כמות משרות מספקת, כדי לייצב את רמת האבטלה הגואה. זה לא צפוי לקרות בקרוב", אמר מארק זנדי (Mark Zandi), מנהל מחלקת המחקר במודי'ס. "הסיכויים למיתון נוסף ב-12 החודשים הקרובים הם 1 ל-3, ועשויים לגדול אם השווקים ימשיכו לצנוח", הוסיף זנדי.

סימני האטה מדאיגים בכלכלת גוש האירו

ומעבר לים סיבה לדאגה, על פי הנתונים שהתפרסמו היום כלכלת גוש האירו צמחה ב-0.2% בלבד ברבעון השני בהשוואה לרבעון הראשון של 2011, שבו הציגה אירופה צמיחה של 0.8%. בהשוואה לרבעון השני של 2010 מדובר בצמיחה של 1.7%. מדובר בנתוני הצמיחה הגרועים ביותר של מדינות גוש האירו מאז המיתון ב-2009. גם גרמניה הציגה נתוני צמיחה חלשים, הצמיחה של גרמניה כמעט נעצרה ברבעון השני עם עלייה של 0.1% בתמ"ג של גרמניה. נתוני הצמיחה החלשים באירופה רק מחזקים את החששות בקרב המשקיעים.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת ניקולא סרקוזי נפגשו הערב כדי לדון בהתפשטות משבר החוב באירופה. זאת, לאחר שפגישת 17 שרי האוצר של מדינות גוש האירו ב-21 ביולי, שנועדה להציג פתרונות לחילוץ מדינות הפריפריה בגוש, לא הניבה תוצאות משמעותיות. השניים קראו להקמת מועצה כלכלית בגוש האירו והסתייגו מהרעיון שעלה בימים האחרונים להנפיק אג"ח כלל-אירופיות. סרקוזי: "גוש האירו צריך מנהיגות כלכלית אמיתית שתאחד את המדיניות הכלכלית של כל ראשי המדינות".

רצף נתוני מאקרו השפיעו על המסחר

בזירת המאקרו מספר נתונים חשובים בסקטור הייצור והדיור; התחלות הבנייה ביולי נפלו ב-1.5% ל-604 אלף התחלות בקצב שנתי בעוד בשוק ציפו ל-600 אלף. הנתון של חודש יוני תוקן כלפי מטה ל-613 אלף התחלות בנייה לעומת הנתון המקורי שעמד על 629 אלף. כמו כן, אישורי הבנייה ביולי נפלו ב-3.2% ל-597 אלף התחלות, לעומת צפי בשוק ל-605 אלף אישורים ו-620 אלף אישורים ביוני.

עוד פורסם כי מחירי הייבוא עלו ב-0.3% בעקבות העלייה במחירי הנפט, זאת למרות שבשוק ציפו כי המדד יישאר ללא שינוי לאחר ירידה של 0.6% ביוני. מחירי הייצוא מארה"ב נפלו ב-0.4%, הנפילה הראשונה מאז תחילת השנה.

בהמשך פורסם מדד הייצור התעשייתי שעלה ב-0.9% לעומת תחזיות בשוק לעלייה של 0.5% ועלייה של 0.3% ביוני. נציין כי מדובר בעלייה הגדולה ביותר מאז תחילת 2011. פעילות המפעלים בארה"ב עלתה ב-0.6%, בעוד ייצור הרכבים עלה ל-8.7 מיליון יחידות בקצב שנתי לעומת 7.9 בחודש יוני. ללא סקטור הרכב וחלקי הרכב, ייצור התעשייתי עלה ב-0.7%.

בבורסת הסחורות בארה"ב, הנפט נסחר בירידות של 1%, במחיר של 86.97 דולר לחבית. הזהב מאמיר ב-1.73% למחיר של 1,789 דולר לאונקייה.

וול מארט והום דיפו יגיבו לדוחותיהן

חברת הום דיפו (סימול: HD) פרסמה היום את דוחותיה לרבעון השני של השנה, כהיא מציגה רווח של 1.36 מליארד דולר, לעומת רווח של 1.19 מליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. בעקבות כך, החברה מעדכנת את תחזיות הרווח שלה, כשהיא צופה רווח של 2.34 דולר למניה בשיעור שנתי עד סוף 2011.

רשת הקמעונאות הגדולה ביותר בעולם וול-מארט , פרסמה את הדוחות שלה לרבעון השני, ממנו עולה שהרווח הנקי של הרשת עומד על 3.8 מליארד דולר, לעומת רווח של 3.6 מליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בשל כך, גם הרווח למנייה עלה לרמה של 1.09 דולר לעומת 0.97 דולר ברבעון השני בשנה שעברה.

חברת אלביט מערכות , ריכזה ענייין ברקע פרסום תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה, מהן עולה כי החברה רשמה עלייה של כ-15% בהכנסות לסך של 691.6 מיליון דולר, כשהתרומה העיקרית לעלייה היתה מפעילות התקשו"ב והמערכות המוטסות. קונצנזוס האנליסטים של "גלובס" בשיתוף פסגות צפה לחברה הכנסות של 667 מיליון דולר ברבעון השני.

גוגל ריכזה עניין רב לאחר שהודיעה אמש כי היא קונה את חטיבת הסלולר של מוטורולה תמורת 12.5 מיליארד דולר. כמו כן, חברת הדירוג S&P הודיעה דקות לפני תום המסחר כי היא מורידה את המלצת המניה ל"מכירה" בעקבות הרכישה.

בשורה רעה לענקית התרופות הגנרית, טבע : פייזר הודיעה אתמול כי זכתה בתביעה נגד החברה הישראלית, שמונעת ממנה לייצר או לשווק גרסאות גנריות של תרופת הויאגרה, עד שנת 2019. באתר The street פורסמה סקירה על טבע וההמלצה לה הופחתה ל"החזק" לעומת "קנייה".

חברת פריגו ריכזה עניין לאחר שדיווחה היום על תוצאותיה הפיננסיות לרבעון הפיסקאלי הרביעי: פריגו הציגה הכנסות בהיקף של 704 מיליון דולר, עלייה של 12% ביחס להכנסות של 619 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. אכזבה נרשמה בשורת הרווח הנקי, כאשר על בסיס non-GAAP, מציגה החברה רווח נקי של 95 מיליון דולר או 1.02 דולר למניה, לעומת רווח נקי של 71 מיליון דולר או 0.77 דולר למניה, ברבעון הרביעי של שנת 2011 הפיסקלית. קונצנזוס האנליסטים של "גלובס" ופסגות חזה לחברה רווח נקי של 1.05 דולר למניה.

סודה סטרים צנחה באופן משמעותי לאחר שבשבוע שעבר שפירסמה החברה את דוחותיה לרבעון השני של השנה. החברה דיווחה על הכנסות של 53.3 מיליון אירו, גידול של 38% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 6.1 מיליון אירו, או 0.29 אירו למניה, לעומת 2.3 מיליון אירו, או 0.18 אירו למניה ברבעון המקביל ב-2010.

דל פירסמה דוחותיה לרבעון הפיסקאלי הרביעי עם סיום המסחר ורשמה זינוק של 63% ברווח הנקי. רווח הנקי עלה ל-890 מיליון דולר, או 48 סנט למניה, לעומת 545 מיליון דולר, או 28 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה עלו ל-15.66 מיליארד דולר לעומת 15.53 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]