הירידה החדה והבלתי צפוייה בכלכלה האירופית, הגבירה אתה הסיכונים למיתון נוסף, מה שימנע מהבנק המרכזי של האיחוד האירופי להעלות את הריבית עוד פעם עד סוף השנה, מהמרמה הונכחית שעומדת על 1.5%.
כלכלת גוש האירו עשויה להיתקל בקשיים בפיתוח מומנטום לאחר שרשמה צמיחה של 0.2% בלבד במהלך הרבעון השני של השנה. מדובר בקצב הצמיחה הנמוך ביותר מזה שנתיים, מאז המיתון שפקד אותה ב 2009.
בעוד שבצרפת, הכלכלה השנייה בגודלה בגוש האירו, הצמיחה במשק נעצרה. בגרמניה, הנחשבת למנוע הכלכלי של אירופה, הצמיחה נבלמה בצורה משמעותית, כשבנתונים שפרסמה אתמול (ג') היא דיווחה על עליה של 0.1% בתמ"ג, בעוד התחזיות דיברו על עלייה של 0.5%.
"אני מאמין שמדובר בבלימה זמנית, אולם עננת המיתון תמשיך לרחף מעל ראשינו בחודשים הקרובים", אמר מרקו וואלי, כלכלן בכיר בתחום גוש האירו בחברת האשראי יוניקרדיט. "בעקבות כך, העלאת הריבית לא נמצאת על הפרק כרגע".
מאמץ פאן-אירופי להפחתה בהוצאות
החולשה באירופה עלולה להמשך עד סוף השנה, כשממשלות מאירלנד ועד איטליה התחילו בקיצוץ בהוצאות שלהן על מנת להאבק בגירועונות ההולכים וגדלים של המדינות. גם הבנק המרכזי באירופה הצטרף למאמץ כשבשבוע שעבר התחיל לרכוש אג"ח של איטליה וספרד, בנסיון למנוע התפשטות המשבר.
בעקבות המשבר, נפגשו אתמול קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל והנשיא הצרפתי ניקולא סרקוזי, על מנת לדון בפתרונות אפשריים. בהודעה שפרסמו לאחר הפגישה, הציעו השניים על הקמת מועצה כלל-אירופית על מנת לנהל את המשבר, ולהטיל מס על כל העברה כלכלית על מנת להדוף את הסערה באזור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.