מנהל סניף לונדון של דיסקונט מסיים את תפקידו, כך נודע ל"גלובס". דני אלקנתי, מנהל סניף לונדון של בנק דיסקונט, יעזוב את תפקידו עד סוף השנה. הסניף כפוף לחטיבה העסקית בראשות אורית אלסטר ובמערכת הבנקאית העריכו כי בדיסקונט שררה אי שביעות רצון מתוצאות הסניף וכי אלקנתי לא הצליח למקסם את הפעילות העסקית. נודע כי המועמדת המובילה להחליף את אלקנתי היא תמר סלמניק, ראש מערך הנדל"ן של דיסקונט ב-12 השנה האחרונות.
אלקנתי שימש משנת 2001 נציג קרן היסוד בלונדון. בעבר מילא שורה של תפקידים בבנק הפועלים שהאחרון שבהם היה ניהול הבנקאות הפרטית. בשנת 2006 הצטרף לדיסקונט ומונה לתפקידו הנוכחי. בתגובה נמסר מדיסקונט כי "לאחר שש שנים בתפקיד, הביע אלקנתי את רצונו לפרוש מהבנק ולפנות לאתגרים חדשים".
יצוין כי גם תפקיד מנכ"ל סניף לונדון של בנק הפועלים התפנה לאחרונה כאשר אבי לוי עזב לטובת תפקיד ראש חטיבה בבנק דיסקונט. עד כה לא החליט בנק הפועלים מי יחליף את לוי וגורמים בבנק אמרו ל"גלובס" כי קיים קושי באיוש התפקיד. דוברת בנק הפועלים ביקשה שלא להגיב.
סניף דיסקונט בלונדון הוקם בשנת 2000. עיקר פעילותו בתחום הבנקאות העסקית והבנקאות הפרטית. הסניף נותן מענה ללקוחות הבנק בישראל המבקשים לפתח עסקים באירופה וללקוחות באנגליה המעוניינים בפיתוח קשרים עסקיים עם ישראל. לסניף ועדה מייעצת (Advisory Board) שחבריה הם אישים מובילים בקהילה העסקית היהודית בלונדון ובמנצ'סטר.
בשנים האחרונות מנסה דיסקונט לצמוח בלונדון בתחום הבנקאות הפרטית. היקף הפעילות בתחום עומד כיום על מעל 100 מיליון ליש"ט כאשר שליש מהלקוחות של הבנקאות הפרטית הם אנשי עסקים ישראלים.
דיסקונט לונדון מטפל בפעילות המסחרית של קבוצת דיסקונט במערב אירופה, כולל ליווי אנשי עסקים ישראלים הפועלים בגרמניה, הולנד וצרפת, בתחומי ההייטק, הנדל"ן והמלונאות. הבנק מתמחה בסחר חוץ כאשר בשנת 2010, 13% ממכירות הנפט הגולמי לישראל עברו דרכו. מאז 2000 הנפיק הבנק אשראים דוקומנטריים בהיקף 5 מיליארד דולר לערך, מתוך זה 2.5 מיליארד דולר הוא סחר ישיר לישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.